02 / 05 / 2024

mega şehirlerin sorunları

mega şehirlerin sorunları

Gittikçe daha fazla insan şehirlerde yaşıyor. Hava kirliliği, evsel atıklar, yoğun trafik… Mega şehirler gelecekte çok fazla sorunla başa çıkmak zorunda kalacak.

Şehir sorunlarından kaçış: İdeal şehir denemeleri başladı!

Titizlikle planlanan şehirlerin bile belli bir süre sonra tanınmaz hale gelmesi, sorunların çoğalması sebebiyle alınan derslerden de yararlanarak, geleceğin sığınakları olarak kabul edilen “ideal şehir” denemeleri başladı. Peki ideal şehir nedir? Nasıl olmalıdır?

Dijital şehirlerin geleceği mega projelerle şekilleniyor!

Dijital Şehircilik Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen “Mega Projeler ve Kentler İçin Yaratacağı Katma Değer”panelinde dijital şehircilikle ilgili gelişmeler ve öngörüler paylaşıldı...

Mega kentleri gelecekte hangi sorunlar bekliyor?

Dünyada halihazırda 29 mega kent bulunuyor ve bu rakam günden güne artıyor. Kullanılabilir alan küçülmeye devam ettikçe nüfusun, binaların ve altyapıların konsantrasyonu katlanarak artıyor. Peki Mega şehirleri gelecekte hangi sorunlar bekliyor?

2015 hedefimiz sektördeki sorunları çözmek!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, konfederasyonun 2015'teki hedefinin, sektörde birliği tam manası ile sağlayıp, sorunları çözmek olduğunu bildirdi...

İnşaat sektörü sorunları bütüncül olarak ele alınmalı!

MKON, TOBB ve Çevre-Şehircilik Bakanlığı ile ortaklaşa olarak yürütülen bir çalışma hazırladı. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tellioğlu 'İnşaat Sektörünün sorunları, kurumsal bir yapı altında, ‘bütüncül’ olarak ele alınmalıdır' dedi.

Beyşehir'e mega projeler geliyor!

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada "Mega projelerimizi hayata geçirebilmek için Başbakanımızla, Bakanlarımız ve milletvekillerimizle görüşmeler yapıyoruz; beş yıllık süreçte bu projeleri gerçekleştireceğiz" dedi.

Bozüyük Belediyesi inşaat sektörü sorunlarını ele aldı!

Bozüyük Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ilçedeki inşaat sektörünün sorunlarının ele alındığı toplantı düzenlendi. Toplantıya müteahhitlerden yapı denetim şirketlerine kadar çok sayıda kişi katıldı..

Konut satışındaki sorunlar tüketici kanunu ile giderilecek!

Yeni Tüketici Kanunu nihayet yürürlüğe girdi. Konut satışında düzenlemeler getiren kanunun ardından "Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik" yayımlarken, konut satışındaki sorunların tüketici lehine çözümü için adım atıldı.

Turizm Çalıştayı'nda Alanya'nın sorunları tartışıldı!

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, bu haftasonu İstanbul'da düzenlenen Turizm Çalıştayı 'nda Alanya'nın sorunlarını da aktardıklarını açıkladı.

Mega Bina İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mega Bina İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hakan Bulut tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 16 Aralık'ta Şişli, Perpa Ticaret Merkezi, B Blok'ta kuruldu.

Osmanlı Arşivleri'nin bulunduğu binada altyapı sorunları var!

Tarihçilerin araştırma yaptıkları ve arşiv belgelerine ulaştıkları odanın bulunduğu katta, tesisat ve altyapı sorunları nedeniyle tavan su akıtıyor, rutubet yüzünden duvarlar sürekli boyanıyor...

Mega Şehirler sosyal inovasyon için 2 trilyon pazar yaratacak!

Gelişmiş altyapı sistemlerini bilgi teknolojileri ile bütünleştirerek gelecek nesiler için fark yaratmayı amaçlayan Hitachi’nin, Frost&Sullivan iş birliği ile ortaya koyduğu araştırma, gelecekte karşımıza çıkacak Küresel Mega Trendler’i ortaya koydu.

Kaş'ta turizm sorunları masaya yatırıldı!

AKDENİZ Belediyeler Birliği Turizm Komisyonu, Kaş ilçesinde turizm sorunları ile ilgili toplantı gerçekleştirdi. Mevcut Turizm Sorunları" konulu toplantı yapıldı...

mega şehirlerin sorunları Haberi

mega şehirlerin sorunları

Daha fazla şehirli

BM’nin tahminlerine göre dünya nüfusu 2050’ye kadar 9 milyara ulaşacak ve bunların üçte ikisi şehirlerde yaşayacak. Bu nedenle şehirler altyapı, uygun fiyatlı konut, su, sanitasyon, istihdam, sağlık hizmetleri ve ulaşım gibi talebin artacağı sorunlarla başa çıkmak zorunda.


Artan gecekondular

Bazı yerlerdeki hızlı kentleşme gecekondu bölgelerinin artmasına yol açıyor. Güney Afrika’daki Khayelitsha’da olduğu gibi. Afrika, Asya ve Güney Amerika’da milyonlarca insan, çoğunlukla içme suyu, sanitasyon ve iş imkanlarının olmadığı kenar mahallelerde yaşıyor.


Yeşil binalar

Şehirleşme aynı zamanda yeni fırsatlar yaratıyor. Los Angeles yakınlarındaki Santa Monica’da düşük ücretli çalışanların konut ihtiyacını karşılamak için şehir merkezine yakın, çevre dostu ve uygun fiyatlı daireler inşa ediliyor. Colorada Mahkeme binası ABD’nin ilk sıfır enerjili binalarından biri.


Temiz su

İçme suyu ihtiyacını güvence altına almak için şehirler genellikle nehirler...