30 / 04 / 2024

megakentler taş kesim köyü

megakentler taş kesim köyü

MİB Başkanı Ayhan Güner: " 'Megakent Projesi' açıkladılar, bununla beraber taş kesim (mücevher) köyü kursunlar. Üretime katkı, ancak böyle olur"

Maraş'ta envanter çalışması yapıldı!

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, hükümetin anlaşmalarla yerleşime ve iskana kapatılan, iki kesim arasındaki BM denetimindeki yeşil hat üzerinde tampon bölge konumundaki Maraş'ta bir envanter çalışması yapıldı.

Güven Karot Beton Delme Kesim İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güven Karot Beton Delme Kesim İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Musa Akkaya ve Hurşit Battal ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 10 Ağustos'ta Bağcılar'da kuruldu

Megakent'lerde taş kesim köyü kursunlar!

MİB Başkanı Ayhan Güner: " 'Megakent Projesi' açıkladılar, bununla beraber taş kesim (mücevher) köyü kursunlar. Üretime katkı, ancak böyle olur"

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe otoyolu projesi halk toplantısı 28 Mayıs'ta!

Çanakkale Çan, Gelibolu, Lapseki, Yenice ilçelerinde Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe 1. ve 2. Kesim Otoyolu projesi ile ilgili halk toplantısı 28 Mayıs'ta düzenlenecek.

Kuyumcular Soma'da taş kesim atölyesi kuracak!

İstanbul Kuyumcular Odası ( İKO ), 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma ’da kömür madenciliğine alternatif istihdam alanı yaratmak üzere kıymetli taş kesim atölyesi kurmayı planlıyor.

Değerli Taş Kesim Merkezi 12 Ağustos'ta açılıyor!

Mücevher İhracatçıları Birliği’nin başta işitme engelliler olmak üzere toplumdaki dezavantajlı grupların istihdam edilmesini amaçlayarak yola çıktığı “Taşların Tılsımını Duymak” projesi kapsamında kurulan “Değerli Taş Kesim Merkezi” açılıyor.

Kesim Yapı Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Kesim Yapı Gayrimenkul Anonim Şirketi, Muhammed Kerem Şimşek tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 24 Ocak'ta Beykoz, Acarkent Sitesi, 2. Kısım 6. Cadde'de kuruldu.

Sultanahmet Meydanı granit taşlarla yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla yayalaştırılan Sultanahmet Meydanı'nın zemini özel kesim granit taşlarla yenileniyor  

İBB'den kiralık kurban kesim ve satış alanı!

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kayışdağı Caddesi Ataşehir'de bulunan 2 bin 500 metrekare alana sahip kurban kesim ve satış yerinin kiraya verilmesi için ihale açtı. Taşınmazın kira bedeli 15 gün için 7 bin 21 TL

Transtaş 5 yılda 10 havaalanı taşıdı

Transtaş, 5 yılda 10 havaalanının yapımında taşıma işlemlerini gerçekleştirdi.

70 yıllık pazar taşınıyor

Şehir dışından müşterileri olan Kadıköy'ün simgesi Salı Pazarı taşınıyor.

Rapsodi Evleri'nin 4. etabı satışta

Aktürk Rapsodi Evleri'nin 3 etabında yer alan konutlar erken teslim ediliyor. 4. etapta satışta.

Sarıyer Park'ta 660 bin YTL'ye!

Sarıyer Park'ta yedi bloktan dördünün kaba inşaatı tamamlanmış durumda

megakentler taş kesim köyü Haberi

megakentler taş kesim köyü

Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) Başkanı Ayhan Güner, seyahat acentalarının Türkiye'ye getirdiği turistlerden yüzde 40-60 arası bir komisyon aldığını öne sürerek, "Esnafı bitirdiler. Komisyon olunca, normalde 2 bin dolara sattığımız mala, turist komisyon yüzünden 5 bin dolar veriyor. Ondan sonra da Türkiye pahalı bir ülke oluyor" dedi.


AA muhabirine mücevher sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güner, sektördeki vergi uygulamasına yönelik bilgi verdi.


Güner, daha önceki uygulamada Türkiye'ye gelen kıymetli taşlardan yüzde 20 Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alındığını anımsatarak, en son torba yasada çıkan kanunla Borsa İstanbul üyeleri arasında yapılan işlemler ve ihracatta vergi uygulamasının kaldırıldığını, ancak iç pazarda satılmak üzere vitrine konan mücevherlerden yüzde 18 KDV alındığını anlattı.


Kıymetli madenlerin Türkiye'ye vergisiz girebilmesi için elmas borsasına üyelik koşulu olduğunu vurgulayan Güner, "Burada amaç iç...