25 / 05 / 2024

mehmet ahi anlatıyor

mehmet ahi anlatıyor

Cumhuriyet Gazete Yazarı Ebru Güzel, Mehmet Ahi ile Kentsel dönüşüm ve deprem hakkında konuştu. İşte o yazı!

Yüzde 25 zam sınırı kaos nedenidir: Geliri yüksek kiracılar evleri bırakmıyor! 

Ev sahipleri de kiracılar da sık sık sosyal medya üzerinden yaşadıkları mağduriyetleri anlatıyor. Mağdur bir ev sahibi, yüzde 25 zam sınırının kaos nedeni olduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul Adalar'da imar planı sorunu çıkmaza girdi! Halk derdini anlatıyor, belediyeler ne diyor?

İstanbul Adalar için uzun süredir beklenen ve geçen ay askıya çıkarılan koruma amaçlı imar planındaki maddeler Ada sakinlerini endişelendirmeye başladı. Peki bu konuda halk neye itiraz ediyor, belediyeler ne yapıyor?

Kanal İstanbul'un imar planları ne anlatıyor?

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'da çalışmalar hızla sürüyor. Peki Kanal İstanbul imar planları ne anlatıyor?

Gayrimenkul alım satımda komisyon bedeli yüzde 4’ü geçemeyecek!

Gayrimenkul alım  satımda komisyon bedeli yüzde 4’ü geçemeyecek. Gayrimenkul kiralamalarında ise komisyon 1 aylık kira bedelini aşamayacak. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Aslan, her iki yönetmeliği tüm yönleriyle anlatıyor...

MESA İstanbul ve Bodrum projelerini Ankara'da tanıtıyor!

MESA, İstanbul ve Bodrum’da bulunan projelerini MESA Genel Merkezi’nde Ankaralılar'a tanıtıyor. MESA projelerinin tüm detayları maketler üzerinden anlatıyor.

Avukat Mehmet Aslan tapu harcı konusunda uyardı!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Aslan uyarıyor; "Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen projeden daire satın aldıysanız, tapu alım satım harcı ödemeyin"

Herkes mimar olabilir diyorum, mimarlar kızıyor!

Berlin’deki Yahudi Müzesi ve New York’taki Dünya Ticaret Merkezi ana planıyla tanınan efsane mimar Daniel Libeskind’i Londra RIBA’da izliyorum. Bakın efsane mimar neler anlatıyor?

Selahattin Varan mahalle mahalle gezip imar barışını anlatıyor!

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü Selahattin Varan, 10 günde 150’nin üzerindeki toplantıyla, imar barışını anlatıyor. 

Kaliforniya'ya yatırım yapan kazanıyor!

Uluslararası Emlak Uzmanı Almila Gözen, Kaliforniya emlak piyasasının Türk inşaat firmaları için barındırdığı fırsatları anlatıyor…

Bodrum Kalesi yıkılıyor mu?

Dün sosyal medya Bodrum Kalesi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nin kısmen yıkılacağı iddasıyla çalkalandı. İddia sahibi Aykut Özet anlatıyor...

Emlak Konut, yabancı yatırımcıya teşvikleri anlatıyor!

Dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarlarından biri olan MIPIM 2017'de yerini alan Emlak Konut GYO, fuarda yabancı yatırımcılara konut sektörünü ve avantajlarını anlatıyor.

Avrupalı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi azalıyor!

Pragma'nın iki kurucu yöneticisi Mustafa Akgün ve Özlü Yalaza, iyi Türk şirketlerine ilginin hiçbir zaman bıçak gibi kesilmediğini ancak Avrupalı yatırımcıda bir düşüş olduğunu anlatıyor.

Kepez Belediyesi, kentsel dönüşümü anlatıyor!

KEPEZ Belediyesi'nin 5 mahalledeki imar planı revizyonunun kabulü için yapılacak referandum öncesinde, ekipler mahalle mahalle gezerek tanıtım yapıyor.

mehmet ahi anlatıyor Haberi

mehmet ahi anlatıyor


Deprem Dede 2014 dedi ama olası bir Marmara depremi için ne yazık ki kesin bir tarih öngörmek mümkün değil! Yerküre oldukça hareketli ve her gün yeni bir deprem haberi alıyoruz. Tahminlerin çoğu geçmiş istatistiklere dayanıyor. Buna göre 15 yıl ve sonrası ile 30-60 yıl diyenler de var. Diğer yandan yerkabuğUndaki bu aşırı hareketliliğinin deprem takvimini öne çekeceği konuşuluyor. Devlet, alarm düğmesine bastı. “Afet Yasası" olarak bilinen “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi’’ kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik çerçevesinde riskli yapılar tespit edilecek. 


Peki, yasanın içeriği ve uygulaması ya da emlak piyasasına yansımaları nasıl olacak?


İnşaat alanında güçlü ve güvenilir bir firmada görev yapan Mehmet Ahi ile Teknik Yapı Holding'te bir araya geldik. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümü...