29 / 04 / 2024

Mehmet Albayrak

Mehmet Albayrak

Bursa genelinde başlayan ve Yıldırım başta olmak üzere tüm ilde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarım değerlendiren İMO Bursa Şubesi Başkanı Albayrak, yapılan çalışmaların yeterli olmadığım işaret ederek, "Körfez depreminin üzerinden 17 yıl geçti ama bizler bir arpa boyu yol alamadık" dedi.

Mehmet Albayrak: Dönüşümden önce hasta binalar belirlenmeli!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, kentsel dönüşüme başlamadan önce hangi binaların hastalıklı olduğunu belirlemek gerektiğini söyledi.

Mehmet Albayrak, Bursa'daki kentsel dönüşümü eleştirdi!

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca ve İl Yönetimini ağırlayan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını eleştirdi.

Ustaeller Yapı Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ustaeller Yapı Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Refik Altınsoy, Mehmet Albayrak tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 22 Mayıs'ta Kartal, Atalar Mahallesi'nde kuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati görevden alınacak iddiası! Yerine Mehmet Şimşek mi gelecek?

Türkiye'de 2020 yılında Berat Albayrak'ın istifa etmesiyle başlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yaşanan görev değişimlerinin son halkası Nureddin Nebati oldu. Nebati'nin 3 Aralık'ta getirildiği görevden alınacağı yerine Mehmet Şimşek'in geleceği iddia edildi.

Mca61 Turizm Gıda Tekstil İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mca61 Turizm Gıda Tekstil İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu’nda 20  bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Albayrak tarafından kuruldu.

Bursa'da ev fiyatları yüzde 50 yükseldi!

İnşaat Mühendisleri Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, konut fiyatlarındaki yükselişin en önemli faktörlerinden birinin ise inşaat malzemelerine yapılan zamdan kaynaklandığına dikkat çekiyor. 

Bursa'da inşaat sektörü için e-ruhsat önerisi!

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde İMO Şube Başkanı Mehmet Albayrak'ın inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. 

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

İMO'dan deprem raporu: Envanter zorunlu olmalı, yapı polisi kurulmalı!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, "Deprem yıkmadan biz yıkarsak çözüm elde ederiz" dedi ve depreme hazırlık için önerilerini aktardı. 

Bursa'daki binaların yarısı riskli!

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Er ile İnşaat Mühendisleri Odası (IMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, şehirdeki deprem riskini anlattı. Er ve Albayrak binaların yüzde 50'sinin mühendislik hizmeti almamış olduğunu söyledi.

Bursa'yı kentsel dönüşümde neler bekliyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşümle ilgili yaptığı değişiklikleri İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak değerlendirdi. 

Bursa'da yarım kalan inşaatlar güvenliği tehdit ediyor!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, yarım kalan inşaatların hem can güvenliğini hem de toplumsal güvenliği tehdit ettiğini kaydetti.

Bursa'da ulaşım ve kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, kent içindeki ulaşım projelerinin doğru planlanmadığını ve ulaşımın daha da içinden çıkılmaz hale getirildiğini savundu.

İşte doğru kentsel dönüşüm için yapılması gerekenler!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak dönüşüm uyarısı yaptı. Albayrak, doğru kentsel dönüşüm için yapılması gerekenleri anlattı.

Mehmet Albayrak: Dönüşümden önce hasta binalar belirlenmeli!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, kentsel dönüşüme başlamadan önce hangi binaların hastalıklı olduğunu belirlemek gerektiğini söyledi.

Bursa'da hastane inşaatlarında deprem izolatörü uygulaması!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ve Odaya üye inşaat mühendisleri, Sağlık Bakanlığı'nın hastane inşaatlarında kullanmaya başladığı deprem izolatörü uygulamasını düzenlenen teknik gezide inceledi.

Mehmet Albayrak Haberi

Mehmet Albayrak

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkam Mehmet Albayrak Bursa'da yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümün amacının depreme dayanıklı yapılar yapmak olduğunu bir kez daha hatırlatan Mehmet Albayrak, Körfez depreminden Bursanm düştüğü acı durum gözler önüne serildiği halde yeteri kadar tedbir alınmadığını dile getirdi. Kentsel dönüşüm anlamında Yıldırım Belediyesinin titiz bir çalışma yürüttüğünü kaydeden Albayrak, Nilüferde ise Ataevler bölgesinde bazı yanlış çalışmaların yapıldığım kaydetti. 


Yıldırım en iyi örnek... 

Nilüferde yapılan uygulamaların tam anlamıyla kentsel dönüşüm çalışması olmadığını dile getiren Mehmet Albayrak, "Nilüferde yapılan uygulamaları kentsel dönüşüm olarak görmüyoruz. Binaları yıkıp yerine yeni bina yapmak şeklinde tanımlıyoruz. Bunlar, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi yasasından faydalanılarak alınan ruhsatlar ama kentsel dönüşüm denilen uygulama bu şekilde olmaz. Kentsel dönüşümü büyük anlamda...