02 / 05 / 2024

Mehmet Gür konut sektörü değerlendirmesi

Mehmet Gür konut sektörü değerlendirmesi

CNR Expo 2014 emlak Fuarı'nda sektörün önemli temsilcileri bulunuyor. konut satışı da hedefleyen firmalar, ileriye dönük yatırımlarda da bulunuyorlar. Ortadoğu Grup CEO'su Mehmet Gür, Milliyetemlak.com'a fuarı ve konut sektörünü değerlendirdi...

Alman Emlak Federasyonu: Konut krizi göründüğünden daha derin!

Alman Emlak Federasyonu (ZIA) yayımladığı raporda ülkede yaşanan konut krizinin göründüğünden daha derin olduğunu belirterek, 2027 yılında 830 bin konut açığının olabileceğini kaydetti.

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, başlanan toplam inşaat sayısının 200 bini bulduğunu aktardı ve orta hasarlı binaların da ağır hasarlı gibi görüleceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Bankacılık kaynakları: Mehmet Şimşek bankalarla görüşecek

Bankacılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek haftaya bankalarla bir araya gelecek. Bankacıların Reuters'a verdiği bilgiye göre, Bakan Şimşek bankalarla görüşecek.

Flaş iddia! Mehmet Şimşek: ‘Sorun görünenden daha büyük’

3 Haziran’da Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek’in göreve gelmesinin ardından ekonomiye yönelik flaş bir itirafta bulunduğu iddia edildi. Şimşek’in yakın çevresine ekonominin görünenden daha büyük problemleri olduğunu söylediği ileri sürüldü.

Konut fiyatlarında zirve görüldü mü? Ev alacaklar hemen bakın! Fiyatlar düşecek mi? 

Ekonomist Alaattin Aktaş, konut fiyatlarında zirvenin görülmüş olabileceğine dikkat çekerken, konut fiyatlarında düşüşün güçlü bir olasılık olmadığını dile getirdi. 

TOKİ Sivas Gürün 2023 projesinde son dakika! 206 yeni konut için tarih tek tek açıklandı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Sivas Gürün 2023 projesinde 206 yeni konut yer alacak. Söz konusu proje 28 Nisan 2023 tarihinde ihaleye çıkacak.

Bilirkişiler tek tek açıkladı: Deprem bölgesinde ağır hasar gören konut sayısı 507 bin!

Depremden zarar gören şehirlerde incelemeler yapan akademisyen bilirkişiler, ağır hasar gören konut sayısıNIN 507 bin olduğunu söyledi. İşte detaylar...

Yabancılara konut satışında tarihi zirve görüldü! Her 4 konuttan birini Ruslar aldı!

Yabancılara konut satışında resmen tarihi zirve görüldü. 2022 yılında yabancıya satış bir önceki yıla göre yüzde 15.2 arttı ve 67 bin 490’a çıktı. Aktarılan detaylara göre, yabancıya satılan her 4 konuttan birini Ruslar aldı.

Orta gelir grubu konut kampanyası için ilk görüşme bugün!

Yükselen konut fiyatları ve dolayısıyla yüksek kira bedellerine karşı yapılan hamleler arasında yer alacak olan yeni bir konut kampanyası ilk görüşme bugün yapılacak.

TOKİ Sivas Gürün’de 203 ucuz konut inşa edecek!

Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ Sivas Gürün 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki, TOKİ Sivas projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 8 soruda TOKİ Sivas Gürün 2022 ucuz konut projesinin detayları…

Konut sektöründe kritik gün! Bakan Nebati sektör temsilcileriyle görüşecek!

Konut sektöründe kritik gün yarın. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sektörün temsilcileriyle bir araya gelerek görüşmeler yapacak...

Dünyanın ilk özel konut yatı görücüye çıktı!

Dünyanın ilk özel konut yatı projesi Somnio'un iç tasarımından ilk kareler görücüye çıktı. Fiyatı 11.2 milyon dolardan başlayan bu evlerin sahipleri davet veya tavsiye ile seçilmiş kişiler olacak.

Sıfır konut kredisine 10 günde 14 bin başvuru!

Bankaların konut kredisi faiz oranları düşüyor. Sıfır konut kredisine 10 günde 14 bin başvuru yapıldığını söyleyen Emlak Uzmanı Neslihan Demir, ev sahibi olmak isteyenlerin acele etmesi gerektiğini söyledi.

Mehmet Gür konut sektörü değerlendirmesi Haberi

Mehmet Gür konut sektörü değerlendirmesi

CNR Expo 2014 emlak Fuarı'nda sektörün önemli temsilcileri bulunuyor. konut satışı da hedefleyen firmalar, ileriye dönük yatırımlarda da bulunuyorlar.


Ortadoğu Grup CEO'su Mehmet Gür, Milliyetemlak.com'a fuarı ve konut sektörünü değerlendirdi. İşte detaylar...


Bengü Öner: Mehmet Bey, fuarla ilgili bir değerlendirme alabilir miyiz?


Mehmet Gür: Fuarımız iyi başladı. Herhalde bereketli bir fuar olacak öyle gözüküyor. Yabancı, özellikle Arap kökenli misafirlerimiz ağırlıkta gözüküyor şu anda. Türk halkının da hafta sonu yoğunlaşacağını tahmin ediyoruz.


Bengü Öner: Satış beklentiniz nasıl?


Mehmet Gür: Satış beklentimiz var. Fuara çıkmamızın nedeni hem satış hem de tanıtım yapmak. Bu yüzden inşallah olumlu sonuçlar çıkacak diye bekliyoruz.


Bengü Öner: Peki Ortadoğu Grup olarak gelecek dönemle ilgili beklentileriniz neler?


Mehmet Gür: Türkiye'deki siyasi yapının getirdiği bir etki var. Seçimler konut satışlarında bir yavaşlama oluşturdu. Ama artık...