04 / 05 / 2024

mekansal gayrimenkul sistemine giriş

mekansal gayrimenkul sistemine giriş

Vatandaşların kullanımına açılan, parsel hakkında bilgiye sahip olma uygulaması ile "parsel sorgulama" linki ile istenilen parsel hakkında bilgiye sahip olunabiliyor.Mekansal gayrimenkul sistemi (MEGSİS) nedir?

88 genç bir araya gelerek Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım Şirketi’ni kurdu!

İzmir iş dünyasında seneler önce başlayan çok ortaklı şirket sistemine genç iş insanlarından güçlü bir taze kan geldi. İzmir’in önde gelen iş insanlarının genç çocukları, 88 ortak olarak bir araya gelip Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım A.Ş. isimli bir şirket kurdu.

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

PwC Türkiye Kamu Danışmanlığı ekibi tarafından hazırlanan “Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları” raporun sonuçları belli oldu.

Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündeminde!

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine entegre Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mekan Gayrimenkul bayilik sistemine geçti!

Emlak sektörünün yenilikçi kurumsal markası Mekan Gayrimenkul bayilik sistemi ile alan da satan da kazanıyor.

Faizsiz ve peşinatsız ev alma sistemine ilgi artıyor!

2014’te Nevita ile aynı zamanlarda kurulan FuzulEv, aslında FuzulOto sisteminin gayrimenkul sektörüne uyarlanması. FuzulEv'le, faizsiz ve peşinatsız ev alma sistemine ilgi artıyor...

Konut almak isteyenler faizsiz finans sistemine yöneldi!

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan gayrimenkul sektöründeki konut kredi faizlerinin yüksek olması satışlarını düşürdü. Ev sahibi olmak isteyenler tasarrufa dayalı faizsiz finans sistemine yöneldi. Finansevim Yönetim Kurulu Başkanı Emre Özkaya durumu değerlendirdi.

Yabancıya gayrimenkul satışı, sektörü hareketlendirecek!

Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz yaptığı açıklamada “Yabancı bankalar Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarını mortgage sistemine dahil ederlerse 2019 yılı satışları rekor seviyede geçer” dedi.

Blockchain teknolojisi tapu sistemine neler getirecek?

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından düzenlenen ‘PROPTECH-Gayrimenkulün Teknolojik İnovasyonu’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında, yeni teknolojilerin ve blockchain sisteminin tapu sistemine getireceği yenilikler ve bu yeniliklerin sektörü nasıl değiştireceği tartışıldı.    

Türkiye gayrimenkul danışmanlığının gelişimi için ümit verici!

Franchising vererek Kars'a kadar ulaşan RE/MAX, 2 bin 500'e yakın gayrimenkul danışmanını sistemine dahil etti. RE/MAX Türkiye Kurucusu Murat Goldştayn, "2 bin 900 kişilik bir girişimci camiasına sahip, alanında lider bir markayız''diyor.

Konut tapusu sorgulama işlemleri!

Taşınmaz mal satın almak isteyenler öncelikle tapu örneği ile birlikte sorgulama yapabiliyor. Tapu sorgulama işlemleri, Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) ile yapılıyor. İşte konut tapusu sorgulama işlemleri..

Metal Gayrimenkul ana sözleşmesinde değişiklik yaptı!

Metal Gayrimenkul Kamu aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. Metal Gayriimenkul Elektronik Genel Kurul Sistemine Geçiş Amaçlı Ana Sözleşmesi'nde değişiklik yaptı.

Gayrimenkul ve yatlar hacize dahil edilecek!

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın e-haciz sistemine yeni uygulamayla uçak, gayrimenkul ve yatlarda dahil olacak.

Ada pafta parsel no sorgulama işlemleri!

Ada pafta parsel bilgileri ile sorgulama yapılabiliyor. Bunun için Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) programına giriş yapılması gerekiyor. Peki, ada pafta parsel no sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

mekansal gayrimenkul sistemine giriş Haberi

mekansal gayrimenkul sistemine giriş

Mekansal gayrimenkul sistemi (MEGSİS) nedir?

Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) uygulaması ile "parsel sorgulama" linki ile istenilen parsel hakkında bilgiye sahip olunabiliyor. Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSIS) uygulamasına giriş işlemleri http://cbs.tkgm.gov.tr/login.aspx adresinden yapılıyor.


MEGSİS;  sayısal olarak kadastro müdürlüklerinin yerel bilgisayarlarında yer alan .cad tabanlı verilerin merkezi bir sistem üzerinde toplanarak tapu bilgileri ile eşleştirilmesi ve bu bilgilere ihtiyaç duyan paydaş kurum, kuruluş ve belediyeler ile uluslararası standartlarda harita servisleri ile paylaşılması, e-Devlet kapısı üzerinden vatandaşlara sunulması amacıyla Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından projelendirilerek kurum imkanları ile hazırlanmış açık kaynaklı bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.


Mekansal gayrimenkul sistemi ile parselin konumunu, tapu alanını, niteliğini ve pafta bilgisini görerek parsel hakkında gerekli bilgilere sahip olunabiliyor. Aynı zamanda maliki olduğunuz parsel ile ilgili her türlü bilgiye de...