29 / 04 / 2024

Melen Barajı inşaatında son durum

Melen Barajı inşaatında son durum

26 senedir hala tamamlanamayan Melen Barajı için İSKİ, inşaatı yapan Devlet Su İşleri’ne 200 milyon lira kaynak aktaracak. İBB Meclisi'nin kararına göre kaynak aktarımının Haziran ayı sonuna kadar yapılacağı belirtildi.

Melen Barajı’nın yüzde 53’ü tamam!

İstanbul’un 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak Türkiye’nin en büyük içme suyu temin projesi olan Melen Barajı’nın yüzde 53’ü tamamlandı. Tamamı bittiğinde ise baraj kente 1 milyar 77 milyon metreküp su temin edebilecek.

Melen Barajı ne zaman açılacak?

Hükümetin kamu maliyesinde sağladığı disiplin ile başlattığı yatırım hamlesi, seçim sonuçlarına rağmen hız kesmeden sürüyor. Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi'nin birinci etabında sona gelinirken, Melen Barajı'nda da beton dolgu imalatına başlandı.

Manisa Kuzuköy Barajı inşaatında sona gelindi!

Manisa'nın Demirci ilçesinde yapımına başlanan Kuzuköy Barajı'nın inşaatında sona gelindi. Yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Yusufeli Barajı'nın inşaatı 2021'de tamamlanacak!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı inşaatında sona gelindi. Yüzde 80'i tamamlanan barajın 2021'de açılması bekleniyor.

Yusufeli Barajı inşaatında işçiler Kovid-19 sebebiyle iş bıraktı!

Artvin'deki Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan işçiler arasında Kovid-19 vakalarının artması üzerine Valilik kısıtlamalar getirmişti fakat çalışma ortamlarının iyileştirilmesini isteyen yaklaşık 4 bin 500 kişinin vardiyalı olarak çalıştığı inşaatta işçiler iş başı yapmadı...

Yusufeli Barajı inşaatında çalışan işçilere ev izni!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, Çoruh Nehri'nde yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı inşaatında çalışan ve koronavirüs önlemleri kapsamında 3.5 aydır şantiyede kalan işçilerin evlerine gidip gelmeleri için izin çıktı. 

Yusufeli Barajı inşaatının yüzde 76'sı tamamlandı!

Dünya'nın üçüncü en yüksek barajı olma adayı olan Yusufeli Barajı inşaatının çalışmaları tam gaz devam ediyor. Baraj inşaatının dörtte üçünün tamamlandığını dile getiren Artvin Valisi Yılmaz Doruk, "Çalışmalarda bugün itibarıyla yüzde 76 oranında fiziki gerçekleşme sağlandı" dedi...

Yusufeli Barajı'nın inşaatında son durum ne?

Yusufeli Baraj inşaatının taahhüt edilen sürede bitirilememesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yusufeli Barajı inşaatında 25 kadın çalışıyor!

Türkiye'nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan kadın mühendis ve teknikerler, dev projede yer almanın gururunu yaşıyor...

Yusufeli Barajı inşaatında 17 kadın mühendis çalışıyor!

Yusufeli Barajı, Limak'ın inşa ettiği 26'ıncı baraj. Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, baraj inşaatında çalışan 170 mühendisin 17'sinin kadın mühendis olduğunu belirtiyor...

Yusufeli Barajı'nın inşaatı yüzde 60 oranında tamamlandı!

Artvin’in Yusufeli ilçesinde çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü en yüksek barajı olacak şekilde hayata geçirilen Yusufeli Barajı inşaatında yüzde 60’lık seviye tamamlandı.

Yusufeli Barajı'nın inşaatında son durum!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Yusufeli Barajı'nın inşaatında incelemelerde bulundu. Acu, Yusufeli Barajı için yapılan programlamada gövde betonunun 2 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Adalı Barajı inşaatında sona geliniyor!

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde yapılan ve bölgenin içme ve kullanma suyunu karşılayacak Adalı Barajı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Sorgun Barajı inşaatında sona yaklaşıldı!

Mersin’in Erdemli'de inşaatı devam eden Sorgun Barajı’nda sona yaklaşıldı. Sorgun Barajı'nın yüzde 82’si tamamlandı.

Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı inşaatının yüzde 47'si tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri'nin inşa ettiği Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı'nın inşaatında çalışmaların yüzde 47'si tamamlandı.

Melen Barajı inşaatında son durum Haberi

Melen Barajı inşaatında son durum

Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından inşa edilen Melen Barajı’nın 3. etabının tamamlanması için yapılacak kamulaştırma harcamalarında kullanılmak üzere, İSKİ’den DSİ’ye 200 milyon TL kaynak aktarılması için iki kurum arasında “Melen Barajı Kamulaştırma Protokolü” yapılmasına karar verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin Haziran ayı oturumunda oybirliği ile alınan protokol kararına göre, kaynak aktarımının Haziran ayı sonuna kadar yapılacağı, tutarın ileride mahsup edileceği belirtildi.


KÜRESEL İKLİM NEDENİYLE SU SAĞLANAMIYOR 

Küresel iklim değişikliği nedeniyle özellikle yaz aylarında beklenen su temininin sağlanamadığının belirtildiği protokolde “Melen Barajı'nın ivedilikle inşasının tamamlanması su arzı güvenliği açısından büyük öneme sahiptir” ifadesine yer veriliyor.


BARAJIN YAPIMI İÇİN BAKANLAR KURULU 1990 YILINDA KARAR ALMIŞTI 

Melen Barajı’nın yapımı için, 1990 yılında dönemin SHP’li Belediye Başkanı Nurettin Sözen zamanında Bakanlar Kurulu kararı alınmıştı. Devlet Su İşleri...