05 / 05 / 2024

Melen Nehri kıyısında yaşanyanlar son durum

Melen Nehri kıyısında yaşanyanlar son durum

İstanbul’un su ihtiyacı nedeniyle inşaatına başlanan Melen Barajı, Melen Nehri’nin kıyısında yaşayan binlerce kişiyi yerinden ediyor. Evlerini boşaltmaları için tebligat alan köylüler dertli: “Ayrılmak istemiyoruz”dedi...

1936 yılında Ankara'ya 150 konutluk 800 bin TL değerinde bahçeli ev projesi!

1936 yılında, Ankara'da çiftlik asfal yolunda Fidanlık karşısında konumlanan arsa üzerine 150 konutluk bahçeli ev projesi yapılacakmış.

Van Gölü'nün etrafındaki kaçak yapılarla ilgili son dakika gelişmesi: Yıkım kararı verildi!

Van Gölü kıyısında bulunan bir işletmenin sahile dolgu yaparak kaçak yapı yapmasıyla ilgili belediyeden son dakika açıklaması geldi. 

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Akfen GYO'dan Söğütlüçeşme, Yalıkavak, Kıyıkışlacık'a 3 yeni proje! 170 milyon dolarlık yatırım! 

Akfen GYO Kadıköy Söğütlüçeşme, Bodrum Yalıkavak ve Kıyıkışlacık’ta yer alan 3 yeni projeyi 2026'ya kadar bitirmeyi planlıyor. İşte ayrıntılar... 

Uzmanlar uyardı: İstanbul’da Marmara’ya yakın binalar büyük risk altında!

Beklenen İstanbul depreminde öncelikle Marmara Denizi kıyısındaki yapıların etkileneceğini belirten uzmanlar ilçe ilçe uyarılarda bulundu.

31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık? Yılbaşında AVM’ler açık mı kapalı mı olacak? Yılbaşı AVM çalışma saatleri!

Yılbaşında AVM’lerin açık olup olmayacağına dair sorular şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Peki 31 Aralık'ta AVM'ler kaça kadar açık?

TOKİ'den Ege ve Akdeniz kıyılarında 33 kampanya!

TOKİ, Ege ve Akdeniz kıyılarında toplam 33 yeni proje hayata geçirecek. Peki bu projelerden o yerleşim yerlerinde oturmayanlar ya da gurbetçiler konut alabilecek mi? İşte detaylar...

Prata Riverside Village Türkiye lansmanı 01 Ekim’de!

Tagus Nehri kıyısında hayata geçirilen Prata Riverside Village projesinin Türkiye Lansmanı 1 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Bill Gates'in Washington Gölü kıyısındaki malikanesinde neler var?

Dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates ile eşi Melinda Gates'in boşanma kararlarını açıklamalarının ardından bir hafta geçti fakat konu henüz gündemde. Şimdi de, çiftin Washington Gölü kıyısında bulunan malikanesinin akıbeti konuşuluyor.

Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi müjdesi!

Edirne'de bir dizi ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Meriç Nehri kıyısına millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı.

Tuz Gölü kıyısına bungalov evler inşa edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından Tuz Gölü kıyısında lavanta tarlası oluşturuldu, kıyıya yakın yerlere bungalov evler yapıldı.

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı?

Salacak Kıyısı, Taksim Meydanı ve Bakırköy Meydanı için yapılan tasarım oylamaları yanlış mı? Mimar Sinan Genim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Melen Nehri kıyısında yaşanyanlar son durum Haberi

Melen Nehri kıyısında yaşanyanlar son durum

İstanbul’un su ihtiyacı nedeniyle inşaatına başlanan Melen Barajı, Melen Nehri’nin kıyısında yaşayan binlerce kişiyi yerinden ediyor. Evlerini boşaltmaları için tebligat alan köylüler dertli: “Ayrılmak istemiyoruz”dedi...



Yaklaşık 17 milyon nüfusa sahip İstanbul’un su ihtiyacı her geçen gün artarken, şehirdeki 10 baraj da yetersiz kalıyor. Düzce ve Sakarya illerini ayıran Melen Nehri’nden boru hattıyla İstanbul’a ulaştırılan suyun ardından şimdi de Melen Barajı inşaatına başlandı. Temelleri atılan baraj, 60 yıldır nehir çevresinde yaşayanları başka yerlere taşınmak zorunda bıraktı. Barajın su toplama havzasının içinde yer aldığı için sular altında kalacak olan yerleşim yerlerinde yaşayanlara evlerini terk etmeleri için tebligatlar gönderildi.


Yazılar evlere ulaştı

Baraj için toplam 7 bin kişinin Sakarya’nın Kocaali ilçesine bağlı Ortaköy Beldesi, Köyyeri, Karalar ve Beyler köylerinde taşınma telaşı var. Çoğunluğu fındık bahçelerinden...