04 / 05 / 2024

Melih Yalçın asansör denetimleri

Melih Yalçın asansör denetimleri

MMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın: "Denetleyici personelimizi binalarına sokmayan, denetim raporu çıktığı halde raporunu teslim almayan çok fazla bina sahibi var. Bunların eğitilmesi gerekir. Denetimin gerekli olduğuna inanılmıyor" dedi.

Bozulan asansörün parasını kim karşılar?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda yeni taşındığı evde asansör parçalarının değişmesi gerektiğini belirten okuyucu bozulan asansörünün parasını kim karşılayacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Batman Şenay Aybüke Yalçın Kültür Merkezi 9 Haziran'da hizmete açılacak!

şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adıyla Batman Kozluk'ta inşa edilen kültür merkezi vefatının 4. yılında hizmete açılacak.

Sakarya'da asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Sakarya Hendek'te asansör boşluğuna düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi...

Apartmanlardaki asansör bakım ücretinde sınır var mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Apartmandaki asansör denetlemesi 10 dakika sürüyor, bu ayki fatura 371.5 TL. Yılda bir denetim oluyor ve mutlaka kırmızıya geçiriyorlar. Bu tahsilat, böyle yersiz olmuyor mu? Sınırı nedir?' sorusunu yanıtladı.

Samsun'da inşaatın asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti!

Samsun’un Atakum ilçesi Yeni Mahalle’de bulunan 11 katlı inşaat halindeki bir binada asansör montajı yaparken asansör boşluğuna düşen Orhan Işık (42) hayatını kaybetti...

Soner Yalçın iki yıldır emlak vergisi ödememiş!

Sit alanına kaçak köşk diken Soner Yalçın iki yıldır emlak vergisini de ödemediği ortaya çıktı. Çıkan haberler yüzünden panikleyen Soner Yalçın, dün borcunu apar topar yatırmış...

Torunlar'ın asansör davasında yeni gelişme!

İstanbul Mecidiyeköy’de 6 Eylül 2014'te eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerine inşa edilen Torunlar İnşaat’a ait rezidans inşaatında gerçekleşen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciası davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

Arşın Karot Mühendislik İnşaat Lazer Kesim Asansör İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arşın Karot Mühendislik İnşaat Lazer Kesim Asansör İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Serdar Ekrem Kurumahmut tarafından 20 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Fi Yapı asansör kazasının bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Esenyurt’ta Fi Yapı inşaat şirketine ait şantiyede yaşanan asansör kazasının bilirkişi raporuna göre iş güvenlik uzmanları, ‘Bir kaza geliyor’ diye 4 kez şirketi uyardı. Ama inşaat sürdü ve o asansör düştü. 3 işçi de feci şekilde can verdi!

Torunlar'ın asansör kazasında yeni gelişme!

Milli Gazete’nin “Torunlar yaşasın diye evlatlar ölüyor” manşetiyle Türkiye’de vicdanlara seslendiği Mecidiyeköy’deki asansör kazasında yeni gelişme. 10 işçinin hayatını kaybettiği kazada, TOKİ görevlileri hakkında iddianame hazırlandı.

Şişli'deki lüks rezidansta asansör kazası!

Şişli’deki rezidansın asansörünün 35 kat düşmesi sonucu ayağından yaralanan işadamı Aykut Baykara, firmadan şikâyetçi oldu. Asansör teknikeri Emre Ç., “Rezidans yönetimini uyardım, dinlemediler” dedi.

Aydın'da inşaat asansörünün halatı koptu!

Aydın Çine Hamitabat Mahallesi'nde 5 katlı binanın dış cephesini boyamak için kurulan inşaat asansöründe halatının kopması sonu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Kayseri Esentepe'de inşaatın yük asansörü düştü!

KAYSERİ’de bir inşaatın dış cephesindeki yük asansörünün düşmesi sonucu başına demir parçası gelen işçilerden 40 yaşındaki İmdat Şahin, yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Melih Yalçın asansör denetimleri Haberi

Melih Yalçın asansör denetimleri

TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Melih Yalçın, Türkiye'deki mevcut asansörlerdeki durumun Avrupa standartlarının gerisinde olduğunu, bunun da asansör sahiplerinin asansör denetimini "gereksiz" görmesinden kaynaklandığını söyledi.


Şişli'deki rezidans inşaatında asansörün zemine düşmesi sonucu 10 işçinin hayatını kaybetmesi asansörlerdeki denetim eksikliğinin bir kez daha gözler önüne serildiğini belirten Yalçın, Türkiye'de asansörlerin periyodik bakımının yapılıp yapılmadığını takip etme görevinin belediyelerde olduğunu hatırlattı. 


Yalçın, belediyelerdeki bu sorumluluğa karşı Türkiye'de mevcut asansörlerin sadece yarısının denetlendiğini, geri kalan yarısının ise kontrolünün hiç yapılmadığını savundu. 


- "Kontroller sıkı yapılmıyor"


Periyodik bakımı yapılan asansörlerin ise yüzde 70'inin riskli grupta yer aldığını ifade eden Yalçın, belediyelerin asansörler konusunda görevini yerine getirmediğini ileri sürerek, şunları kaydetti: 


"Belediyeler bina yöneticilerini bu kontrolleri yaptırmakla sorumlu tutuyor. Fakat belediyeler çoğunlukla bu kontrolleri yaptırırken...