04 / 05 / 2024

Melikgazide öncelik kentsel tasarım ve dönüşüm

Melikgazide öncelik kentsel tasarım ve dönüşüm

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan yol açılması, park yapımı, alt yapı, sosyal ve spor tesis inşası için uygulama takviminin belirlendiğini açıkladı...

AK Parti'nin seçim beyannamesi tamam: Öncelik 81 ilde kentsel dönüşüm ve dirençli şehir seferberliği!

AK Parti'nin 30 Ocak tarihinde Ankara'da duyuracağı seçim beyannamesi, 81 ilde kentsel dönüşüm ve dirençli şehir seferberliği ön plana alınarak tamamlandı. İşte beyannamede yer alanlar...

Türkiye'de kentsel dönüşüme öncelik verilmeli!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Deniz Sipahi bugünkü köşe yazısında İzmir ve Türkiye'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

Kentsel dönüşümde İstanbul'a öncelik verilmeli!

Deprem Araştırma Komisyonu kentsel dönüşümü hızlandırmak için sunduğu raporda İstanbul'un kentsel dönüşüm çalışmalarında öncelik verilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Eskişehir'de kentsel dönüşüm atağı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleriyle birlikte bir kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Bu protokole göre Eskişehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları öncelikle planlanacak. Dönüşümde öncelik Odunpazarı ve Tepebaşı'na verilecek.

Beylikdüzü sakinleri kentsel dönüşüm istiyor!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Halk Günü Toplantısı’nda ilçe sakinleriyle bir araya geldi. Çalık'a taleplerini anlatan halk kentsel dönüşüme öncelik verilmesini istediklerini dile getirdi.

Sakarya'da öncelik kentsel dönüşüm!

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ve birlik yönetimi ile görüşen Başkan Ekrem Yüce, görüşme sonrası yaptığı açıklamada Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlandığını dile getirdi. 

Konak'ta kentsel dönüşümde sürdürülebilir enerji ve çevre ön planda!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dünyanın en büyük çevreci girişimlerinden olan “Başkanlar Sözleşmesi”ni imzaladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümde sürdürülebilir çözümlere öncelik verdiklerine de vurgu yaptı.

İzmir'de öncelik kentsel dönüşüm!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında İzmir halkı 2021 yılında yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarını merak ediyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında kentte yapılacak çalışmaları kaleme aldı.

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kentsel dönüşüm' çağrısı!

"Okullardan Yarınlara" programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kentsel dönüşüm' çağrısı yaptı. Erdoğan, “Benim sizlerden ricam şu, deprem riski yüksek alanlara öncelik vermenizdir'' diye konuştu.

Yıldırım'da 2020 kentsel dönüşüm hedefleri!

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz 2020’deki kentsel dönüşüm hedeflerini açıkladı ve imar sorununa öncelik verdiğini söyledi.

Ankara'da öncelik kentsel dönüşüm!

Bakan Murat Kurum, Ankara’da önceliklerinin kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, “Altındağ’da, Mamak’ta, Çankaya’da, Elmadağ’da, Sincan’da, Kızılcahamam’da, Kahramankazan’da ve Bala’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor” dedi

Riskli binalara kentsel dönüşüm çözümü!

Türkiye depremlere hazırlık için çalışmalar gerçekleşti. Birinci öncelik ise kentsel dönüşüm oldu. Peki kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerliyor? Binanın dayanıksız olduğu nasıl anlaşılır? İşte tüm merak edilenler..

Melikgazide öncelik kentsel tasarım ve dönüşüm Haberi

Melikgazide öncelik kentsel tasarım ve dönüşüm

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan yol açılması, park yapımı, alt yapı, sosyal ve spor tesis inşası ile büyük ölçekli bakım ve onarım yapılacak çalışmaların planlaması için yapılan toplantı sonrası gerçekleştirilmesine karar verilen yatırımların uygulama takviminin belirlendiğini söyledi.

Kayseri merkez yerleşiminde 5 ilçe bulunduğunu bu merkez nüfusunun yüzde 50'sinin sadece Melikgazi'ye yerleştiğini ancak mesai ve hafta sonları bu nüfusun daha da artığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, "2015 yılı Melikgazi Belediyesi için Kentsel Tasarım, Kentsel Dönüşüm, tarihi mekânların restorasyonu, Koramaz ve Gesi Vadisi tarihi ve doğal alanların günümüz kültür ve turizme kazandırılması, kültür etkinlikleri ve yeşil alanların ağaçlandırılması olarak planlanmıştır. 


2015 yılında 320 bin ton asfalt üretimi hedeflenmiş, Kentsel Dönüşüm için 348 dairenin yapımına karar verilmiş ve 3...