10 / 05 / 2024

menderes solar çamur kurutma tesisi

menderes solar çamur kurutma tesisi

Havza Atık Su Arıtma Tesisi’nde arıtma çamurlarının güneş enerjisiyle kurutulup ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak ve yıllık 1000 ton korbandioksitin atmosfere salınımını engelleyecek “Solar Çamur Kurutma Tesisi” açıldı.

İzmir Serbest Bölgesi'nden çevreci yatırım atağı!

Arıtma tesisi ve düzenli katı atık depolama alanından sonra solar çamur kurutma sistemi için de start veren İzmir Serbest Bölgesi, 2023 yılına kadar tam doluluk oranına ulaşmayı hedefliyor.

Menderes Türel Batı Çevre Yolu’nu karadan ve havadan inceledi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Batı Çevre Yolu ’nda başlayan çalışmaları karadan ve havadan denetledi. Türel, Batı Çevre Yolu ’nun tamamlanmasıyla Antalya trafiğinin rahatlayacağını söyledi.

Menderes Türel, Batı Çevre Yolu'nu karadan ve havadan inceledi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Batı Çevre Yolu ’nda başlayan çalışmaları karadan ve havadan denetledi. Türel, Batı Çevre Yolu’nun tamamlanmasıyla Antalya trafiğinin rahatlayacağını söyledi.

Yingli Solar'a Altın Voltaj ödülü!

Dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden biri olan Yingli Solar, 5. Türkiye Enerji Zirvesi’nde verilen Altın Voltaj Ödülü’nün sahibi oldu. Çdül Zirve kapsamında firmaların sosyal sorumluluk yaklaşımları değerlendirilerek verildi.

Menderes Türel: Zorla kentsel dönüşüm olmaz!

2. Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu ' na konuşmacı olarak katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'da hiçbir mahalleye zorla kentsel dönüşüm projesi dayatmayacaklarını söyledi...

Adnan Menderes Parkı çay bahçesi yıllık 6 bin TL'den kiraya çıkıyor!

Susurluk Belediyesi, Adnan Menderes Parkı çay bahçesini 3 yıllığına yıllık 6 bin TL'lik bedelle kiraya çıkarıyor. İhalesi 30 Eylül 2014 tarihinde saat 14.00'te yapılacak.

Menderes Türel: Zorla kentsel dönüşüm dayatmayacağız!

2. Uluslararası Kentsel Dönüşüm Sempozyumu ’na katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada Antalya ’da hiçbir mahalleye zorla kentsel dönüşüm projesi dayatmayacaklarını dile getirdi

Menderes Belediyesi kaçak ve ruhsatsız yapıları yıkacak!

Menderes Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü; 259 (İkiyüzeilidokuz) adet Kaçak ve Ruhsatsız Yapının Yıkılması yapım işini 23 Eylül 2014 tarihinde saat 10.00 'da ihaleye çıkarıyor.

Reysaş GYO Menderes'teki inşaatın yapı ruhsatını aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydnlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Menderes'teki inşaatın yapı ruhsatını aldı.

Menderes Türel 9. İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu’nda Antalya’yı anlattı!

Çin’in Özerk Uygur Bölgesi ’nin Başkenti Urumçi’de düzenlenen 9. İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu’nda onur konuğu olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’yı anlattı.

Yingli Solar Türkiye, 5. Enerji Zirvesi ana sponsoru oldu!

Dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden biri olan Yingli Solar, 11 – 12 Eylül 2014 tarihlerinde Gaziantep Şehit Kamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek 5. Türkiye Enerji Zirvesi’nin ana sponsoru oldu...

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu İZKEND' i ziyaret etti!

İZKEND, dün İzmir Menderes Belediyesi Başkanı Bülent Soylu' yu ağırladı. İZKEND yönetimi ile bir araya gelen Başkan Soylu; Türkiye’nin kentsel dönüşüme mutlak ihtiyacı olduğunu vurguladı...

Alternatif turizmde yeni merak çamur banyosu!

Antalya'nın Kaş ve Muğla'nın Fethiye ilçesinde cip safariye çıkar turistler, Saklıkent Kanyonunda keyifli bir anlar yaşıyor. Tatilciler Kanyonun soğuk suları içinde zorlu ve heyecan dolu bir yolculuk yaparak çamur havuzlarına ulaşıyor.

menderes solar çamur kurutma tesisi Haberi

menderes solar çamur kurutma tesisi

Çiğli Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi’nden sonra İzmir’in ikinci çamur bertaraf tesisinin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çevre konusunda Almanya ile yakın zamanda yarışır hale geleceklerini belirtti. Başkan Kocaoğlu, Konak ve Karşıyaka tramvaylarının önümüzdeki günlerde temelini atacaklarının da müjdesini verdi. 


Çiğli’deki Atık Su Arıtma Tesisi sahası içinde Avrupa’nın en büyük kurutma ve dünyanın sayılı büyük çamur çürütme tesislerinden birini hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçelerde kurduğu arıtma tesislerindeki çamuru kurutmak için de önemli bir çevre yatırımına daha imza attı.

Atık su arıtma tesislerinden çıkan çamurun “solar” sistemle (güneş enerjisi) kurutulması için Menderes’teki Havza Atık Su Arıtma Tesisi’nde İzmir'in ilk  “Solar Çamur Kurutma Tesisi” törenle hizmete açıldı.

Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Prof....