26 / 05 / 2024

Mera tahsisli alan

Mera tahsisli alan

Bakanlar Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı.

Beykoz Yavuzselim Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Yavuzselim Mahallesi, 2133 Ada 1 Parsel İçindeki Tahsisli Alan ve Yolun “İbadet Tesisi” ve “Yol” Olarak Planlanmasına İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

9 yılda imara açılan mera alanları ve yapı kayıt belgesi alan yapılar mecliste!

2002 yılından itibaren imara açılan veya kamulaştırılan mera ve yayla sayıları ile bu alanlar üzerinde yapı kayıt belgesi alan yapılar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'deki mera alanlarının yüz ölçümü meclis gündeminde!

Türkiye'de bulunan mera alanlarının yüz ölçümü ve mera alanı olmaktan çıkarılmış araziler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üreticilere kiralanan mera alanları meclis gündeminde!

Mera, yaylak ve kışlaklarda hayvancılık yapan üreticilere kiralanan alan miktarı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına müze mi yapılacak?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına yapılmak istenen müze inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına neden müze yapılmak istendiğini sordu..

Özak GYO Demre'deki turizm tahsisli gayrimenkule ön izin verdi!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Antalya Demre İlçesi'nde yer alan günübirlik turizm tahsisli gayrimenkule ait ön izin işlemini Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Antalya'daki THK arsasının 282 hektarlık kısmı spor alanına çevrildi!

Türk Hava Kurumu'na tahsisli 688 hektar alanın 282 hektarın eşdeğer alan ayrılmadan spor tesisleri alanına çevrilmesine CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Songül Başkaya itiraz etti.

Hizmet tahsisli konutlarda oturanlar kira ödemeyecek!

Maliye Bakanlığı, büyükşehir yasasında yapılan değişikliklerin mücavir alan sınırına göre belirlenen hizmet tahsisli konutların kapsamını etkilemeyeceği yönünde görüş bildirdi.

Son 6 yılda 2.1 bin hektar mera alanı kiraya verildi!

Meraları özel sektöre açan AKP, 2006'dan bu yana 2 milyon 169 bin hektar mera alanını kiraya verdi. Hükümet meralardan 27.5 milyon lira sağladı.

Hadımköy’de 41 bin metrakare mera imara açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, “İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı”nda yer alan ve planlarda “Mera” olarak görülen Hadımköy’de 41 bin 791 metrekare büyüklüğündeki araziyi imara açtı.

Mera Yönetmeliği neleri içeriyor?

Mera, yaylak ve kışlakların tahsis amacı değişikliğinde, kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edilmesi düşünülen bölge için 1/5000 ölçekli harita ile Mera Komisyonuna başvurularak uygun görüşü alınması gerekecek.

Mera Yönetmeliği yayınlandı!

Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapma hakkına sahip olacak.

Meralara konut yapılabilecek!

Mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapabilecek. Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapma hakkına sahip olacak.

Mera tahsisli alan Haberi

Mera tahsisli alan

Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 31 Temmuz 1998 tarihli Mera Yönetmeliği’nin 8’inci maddesinin 5’inci fıkrasına yeni  bir bent eklendi.


Buna göre, durumu ve sınıfı çok iyi veya iyi olan mera, yaylak ve kışlaklarda tahsis amacı değişikliği yapılamadığı için, bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmeden önce1/5000 ölçekli haritası ile Mera Komisyonuna başvurarak uygun görüş alınacak.


Tahsis amacının valilikçe değiştirilmesinin ardından 20 yıllık ot gelirinin yatırılması sağlanacak. Ot bedeli yatırıldıktan sonra iki yıllık süre zarfında kesinleşmiş uygulama imar planının komisyona sunulacak. Bu süre zarfında söz konusu planların sunulmaması durumunda tahsis amacı değişikliği iptal...