16 / 05 / 2024

meralar korunmalı

meralar korunmalı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, hayvancılıkta kaba yem ihtiyacının karşılanması ve et-süt maliyetlerinin düşürülmesi bakımından çayır ve meraların öneminin büyük olduğunu vurguladı...

Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

OHAL Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili detaylar belli oldu. Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan TL vurgusu: Değeri korunmalı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdehale düzenleyerek savaşı başlatmasının ardından ekonominin nasıl etkilendiğini açıkladı.

Gürkan Akgün'den Kanal İstanbul çıkışı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, TOKİ'nin 6 Ekim tarihinde Kanal İstanbul güzergahında bulunan meraları satışa çıkarılacağını dile getirerek konuya ilişkin açıklamalar yaptı. 

Satışı yapılamayan arazileri sahte belgeyle sattılar!

Ankara'da satışı mümkün olmayan meralar kamu görevliler tarafından sahte belge düzenlenerek hazine arazisine çevrildi. Birden fazla meranın sahte belgeyle satışı gerçekleşti.

Meraların kiralanmasında sorunlar tespit edilecek!

Mera alanlarının azalması ve meraların kiralanması sürecinde karşılaşılan sorunların tespit edilerek, verimin artırılması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi için meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Kripto para piyasasında yatırımcı korunmalı!

Kripto para piyasası konuşulmaya devam ediyor. Son günlerde gündemden düşmeyen vurgunlar ve faaliyetlerini durduran kripto para borsalarında neler oluyor? Kripto piyasası hukuki açıdan nasıl düzenlenmeli? İşte detaylar...

Meralar kentsel dönüşüme açılamaz!

Halkın Kurtuluş Partisi'nin (HKP), Mera Yönetmeliğinin iptal edilmesiyle ilgili açtığı davada karar çıktı. Danıştay, mera alanlarının kentsel dönüşüme açılamayacağını yönünde karar verdi.

Eskişehir'de meraları kiraya verilen mahalleli tepkili! 

Eskişehir Yahnikapan Mahallesi sakinleri, meralarının 200 dönümlük kısmının ihale ile kiraya verilemesine tepki gösterdi. Meraları kiraya verilenler ihalenin iptalini istedi. 

Korunan alan sayısı ve kiralanan meralar TBMM gündeminde!

Ülkemizdeki korunan alan sayısı ve 2006-2019 döneminde kiraya verilen meralar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Meraların korunması çalışmaları meclis gündeminde!

Meraların korunması ve ıslah edilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi konuya ilişkin soru önergesi hazırlandı...

Kamuya iş yapan müteahhitler korunmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, kamuya iş yapan müteahhitlerin mali açıdan korunmasını talep etti. 

Tarım arazileri konut alanlarına dönüştü!

Aydınlık Gazetesi köşe yazarı olan Erkan Rehber, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kapsamında zeytin alanları ve meraların yatırıma açılmasını değerlendirdi.

meralar korunmalı Haberi

meralar korunmalı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, hayvancılıkta kaba yem ihtiyacının karşılanması ve et-süt maliyetlerinin düşürülmesi bakımından çayır ve meraların öneminin büyük olduğuna vurgu yaparak, “mera alanlarımız sürekli azalıyor. 1935 yılında 44 milyon hektar olan çayır mera arazisi, yüzde 66,8 azalmayla 2001 yılında 14,61 milyon hektara geriledi. Türkiye, Arjantin, Brezilya, Uruguay, Yeni Zelanda gibi mera zengini değil. Tespiti yapılan çayır mera varlığımız sadece 10,14 milyon hektar ve bu alanın 5,76 milyon hektarı tahdit edilmiş durumda” dedi.


Bayraktar, yaptığı açıklamada, çayır mera alanlarının başta tarıma açılmak suretiyle geçmişte sürekli olarak azaldığına dikkat çekti. Meralardaki tespit, tahdit ve tahsis işlemlerine hız verilmesi gerektiğini belirten Bayraktar, şu ana kadar tespiti yapılan çayır mera varlığının 10,14 milyon hektarı bulduğunu bildirdi. Bayraktar, bu...