19 / 07 / 2024

merkez bankası mevduat faizi

merkez bankası mevduat faizi

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 15'e yükseltmesinden sonra TL mevduat faizlerinde de yüzde 15 seviyesi görülmeye başlandı.

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Faiz piyasa beklentilerinde sabit kaldı...

Avrupa Merkez Bankası (ECB), temmuz ayı toplantısını yaparken, 3 temel politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda sabit tuttuğunu duyurdu. Buna göre banka, temmuz toplantısında refinansman, mevduat ve marjinal fonlama faizlerini sırası ile yüzde 4,25, 3,75 ve 4,50’de tuttuğunu açıkladı.

Merkez Bankası duyurdu! KKM'de faiz alt sınırı indirildi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) Türk Lirası (Türk Lirası) mevduata geçişin desteklenmesi ve KKM hesaplarının azaltılmasına yönelik adımlarına devam ettiği ifade edildi.

Merkez Bankası açıkladı: Tüketici kredilerinin 403 milyar 630 milyon TL'si konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından az önce açıklanan haftalık para ve banka istatistiklerine göre mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 403 milyar 630 milyon TL'si konut...

Merkez Bankası açıkladı! Faiz kararı sonrasında, TL mevduat ve KKM'de zorunlu karşılık oranları yükseltildi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ilave sterilizasyon tedbirleri doğrultusunda Türk Lirası mevduat ve KKM hesaplarına uygulanan zorunlu karşılık oranlarını artırdığını açıkladı.

Merkez Bankası açıkladı! Tüketici kredilerinin 396 milyar 28 milyon TL'si konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rakamlara göre mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 396 milyar 28 milyon 160 bin TL'si konut...

Merkez Bankası: Tüketici kredilerinin 397.7 milyar lirası konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından haftalık para ve banka istatistikleri yayımlandı. Mevduat bankalarındaki tüketici kredileri, geçen haftaya göre yüzde 1,02 arttı. 

Merkez Bankası merakla beklenen kararını verdi! Sıkılaşmaya devam!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL mevduatın bankacılık sistemindeki payını artırma odaklı adımlarını kararlılıkla sürdürüyor. Merkez Bankası, KKM’de zorunlu karşılık oranını artırmaya karar verdi.

Merkez Bankası'ndan bankalara KKM talimatı: Oranı tutturamayan komisyon öder!

Merkez Bankası bankalara Kur korumalı mevduat (KKM) talimatı geçti. Buna göre KKM yenileme ve TL ye geçiş oranını tutturamayan bankalar komisyon ödemek zorunda kalacak.

Merkez Bankası açıkladı: Tüketici kredilerinin 401.9 milyar TL'si konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) milyonlarca kişi tarafından merak edilen haftalık para ve banka istatistikleri yayımlandı. Bu kapsamda mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 401 milyar 917 milyon 62 bin lirası konut oldu.

Merkez Bankası'ndan yeni karar: KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırıldı!

Merkez Bankası'ndan son dakika yeni hamle geldi. Banka, Türk Lirası dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırma kararı aldı.

Merkez Bankası politika faizini %30’a çıkardı, kredi faizleri yüzde 60’a dayandı! İhtiyaç kredileri durma noktasında!

Merkez Bankası, piyasa beklentilerine uygun hareket ederek politika faizini yüzde 25'ten yüzde 30 seviyesine çıkardı. Piyasa çevreleri faiz artışlarının devam edeceği görüşünü dile getirirken, bu artışların şimdiden mevduat ve kredi faiz oranlarına yansıdığı belirtiliyor.

Merkez Bankası o rakamları az önce açıkladı! Konut kredisi kullanımı şaşırttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) pek çok kişi tarafından merak edilen rakamları açıkladı. Söz konusu rakamlara göre mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 403 milyar 275 milyon 439 bin lirası konut olarak belirtildi.

Merkez Bankası'ndan dolar kurunu yerle bir edecek yeni talimat! Bu bir ilk olacak!

Merkez Bankası, Resmi Gazete'de alınan kararlar ve bankalara verilen talimatlar aracılığıyla, KKM'den çıkacak paranın TL mevduatı olarak kalması için 'mevduat faizlerini artırın' mesajı verdiği ortaya çıktı.

merkez bankası mevduat faizi Haberi

merkez bankası mevduat faizi

TCMB'nin politika faizini yüzde 15 seviyesine çıkarmasının ardından, mevduat faizindeki hareketlenme de devam etti.

Dünya'nın aktardığı habere göre, bankaların 10 bin TL mevduata verdiği ve en çok tercih edilen 32 günlük vadede mevduat faizi yüzde 15'e ulaştı. TL üzerinden kullandırılan ticari kredi faizi de geçen hafta itibariyle yüzde 17 sınırına dayandı.

Türk Lirası'nda son iki haftadır yaşanan değer kazancı süreci bu hafta başında tepki alımlarıyla duraksamış olsa da gerekli hamleler yapıldığında ve enflasyon beklentilerinde düzelme gözlendiğinde TL mevduata yönelimin olabileceği konusunda analistler...