01 / 05 / 2024

merkez bankası ne kadar faiz indirdi

merkez bankası ne kadar faiz indirdi

Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı. Banka beklentiler dahilinde marjinal fonlama faizini 25 baz puan indirdi ve yüzde 8.25’e çekti. Banka politika faizini ise yüzde 7.25’te sabit bıraktı.

Merkez Bankası'nın indirimi olumlu gelişmelere neden olacak!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimini yorumladı. Şimşek, " Merkez Bankası’nın bu kararı hem reel hem de finans sektöründe olumlu gelişmelere neden olacaktır. " dedi.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi!

En son 24 Şubat 2015'te faizlerde indirime giden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 13 ay sonra yeniden gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) 25 baz puan düşürdü.

İş dünyası Merkez Bankası'nın faiz indirimini böyle yorumladı!

Büyümenin öncü göstergelerinden gelen mesajları görmezden gelen Merkez Bankası politika faizini sadece 0.25 puan indirerek yüzde 7.50’ye çekti. Yatırım, üretim ve istihdam için Merkez’den cesur adım bekleyen iş dünyası, faiz indirimini yetersiz buldu.

Dükkan ve ofis fiyatları ne kadar arttı? Merkez Bankası ilk kez ticari gayrimenkul fiyat endeksini açıkladı

Merkez Bankası tarafından ilk kez açıklanan Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi'ne göre Dükkan Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 13,1; Ofis Fiyat Endeksi yüzde 9 arttı. İşte o rakamlar...

Merkez Bankası'nın yeni başkanına dolardan ilk tepki! Dolar rekor tazeledi! 5 Şubat 2024 dolar/TL ne kadar?

Merkez Bankası'nın Başkanı Hafize Gaye Erkan hafta sonu görevinden istifa etmesinin ardından yerine Fatih Karahan atandı. Kritik kararın ardından dolar yeni haftada rekor tazeledi. Bugün dolar ne kadar? 5 Şubat 2024 dolar kuru kaç lira? 5 Şubat 2024 dolar kuru.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altında flaş gelişme! Yatırımcılar dikkat! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu?

Piyasaların yönünü belirleyecek olan Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları dalgalanmaya devam ediyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Yatırımcılar dikkat! İşte 25 Ocak 2024 altın fiyatları.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları yükselişte! Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı öncesi altın fiyatları güne yükselişle başladı. Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? 21 Aralık Perşembe altın fiyatları.

Merkez Bankası Başkanı bile İstanbul’da ev kiralayamıyorsa asgari ücretli ne yapsın?

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından "Merkez Bankası Başkanı bile İstanbul’da ev kiralayamıyorsa asgari ücretli ne yapsın?" diye sordu. İşte Babuşcu'nun o açıklamasına gelen yanıtlar...

Merkez Bankası 1 doların 39.62 TL olacağını açıkladı! Son dakika dolar kuru ne kadar? 1 dolar bugün kaç TL? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından Piyasa katılımcıları anketinde 1 doların yıl sonunda 39.62 TL olacağı açıklandı. Peki son dakika dolar kuru ne kadar? 1 dolar bugün kaç TL? İşte 26 Kasım 2023 dolar kuru...

Doların gözü yarınki Merkez Bankası kararında! Dolar bugün ne kadar oldu? Son dakika dolar kuru

Dolar/TL kuru haftanın üçüncü işlem gününe 28,79 TL'den başladı. Euro ise 31,43 TL'den başladı. Piyasaların gözü yarın açıklanacak Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Peki dolar bugün ne kadar oldu? 22 Kasım Çarşamba son dakika dolar kuru...

Piyasalar tarafından merakla bekleniyor! 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Merkez Bankası'nın Kasım ayı faiz kararı araştırılıyor. Peki 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Amerika Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı için geri sayım başladı. Piyasalar tarafından yakından takip edilen Fed faiz kararının ne zaman saat kaçta açıklanacağı merak ediliyor. İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Gözler Merkez Bankası'nda! Faiz kararı sonrası altın ve dolar ne olur?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bugün faiz kararını açıklayacak. Bu kapsamda piyasaların gözü Merkez Bankası'na çevrildi. Peki, Faiz kararı sonrası altın ve dolar ne olur? İşte detaylar...

TCMB'nin faiz kararı yarın belli olacak! Merkez Bankası faiz beklentisi ne yönde?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararı yarın belli olacak. Peki Faiz beklentisi ne yönde?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, karar ne olur? İşte 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Faiz kararı altın, dolar ve borsa piyasalarını şekillendirecek. Milyonların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi.

Merkez Bankası faizi ne kadar yükseltmeye karar verdi?

Mehmet Şimşek'in "pozitif reel faiz" mesajı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gelecek haftaki faiz kararı öncesinde önemli bir tartışma konusu haline geldi. Uzmanlar bu mesajın anlamını ve faiz tahminlerini basın mensuplarına açıkladılar. Peki merkez bankası faizi ne kadar yükseltecek?

merkez bankası ne kadar faiz indirdi Haberi

merkez bankası ne kadar faiz indirdi

Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı. Banka beklentiler dahilinde marjinal fonlama faizini 25 baz puan indirdi ve yüzde 8.25’e çekti. Banka politika faizini ise yüzde 7.25’te sabit bıraktı.


 Merkez Bankası (TCMB) faiz koridorunun üst bandını oluşturan gecelik marjinal fonlama faizini 25 baz puan ile art arda yedinci defa düşürerek yüzde 8.25'e indirdi.


TCMB Temmuz ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizi olan bir haftalık repo faizini beklentilerdoğrultusunda yüzde 7.5'te, faiz koridorunun alt bandını da yine beklentiler doğrultusunda yüzde 7.25'te tuttu.


KORİDOR ŞU ANA KADARKİ EN DAR HALE GELDİ

Merkez Bankası böylece üst ve alt bant arasındaki farkı 100 baz puana indirerek faiz koridorunu şu ana kadarki en dar hale getirmiş oldu.


TCMB, geç likidite penceresi çerçevesinde borç verme faiz oranını da yüzde 10'dan...