29 / 04 / 2024

Merkez Bankası PPK

Merkez Bankası PPK

ABD ve AB Merkez Bankalarının küresel enflasyon ve resesyon beklentisi nedeniyle faiz artırmayı gündeme aldığı bugünlerde TCMB'nin de faiz konusunda atacağı adıma ilişkin anketin sonucu belli oldu.

Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması!

Merkez Bankası, son dönemde yaşanan döviz kuru hareketlerinin de etkisiyle, enflasyon görünümünde henüz "arzu edilen iyileşmenin" gerçekleşmediğini vurguladı.

Merkez Bankası'ndan konut piyasası özeti: Kira artış oranları da konut fiyatlarındaki artış da zayıfladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, kira artış oranları ve konut fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelere yer verildi.

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararı yatırımcıların odağında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Altın ve dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Faizler yüzde 40'a yükseltildi!

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıklandı. Buna göre Merkez Bankasın faizleri yüzde 40'a yükseltti.

Son dakika! Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 30'a çıkarıldı!

Piyasalar tarafından merakla beklen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 30 seviyesine yükseltti.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi borsa satışta! İşte 21 Haziran BIST 100 endeksi kapanış değeri!  

Borsa İstanbul, yarınki Merkez Bankası PPK toplantısı öncesi gelen satışlarla günü ekside kapadı. Endesk yüzde 1,23 oranında değer kaybederek 5 bin 186 puana kadar geriledi.

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Ekonomistler yanıtladı!

Ekonomistler, Merkez Bankası’nın bu ay faizin yüzde 8,50’den yüzde 20,00’ye yükselteceğini öngörüyor. TCMB Para Politikası Kurulu’nun (PPK) bu ayki toplantısına yönelik medyan beklenti, faizin 1.150 baz puan artırılacağı ve yüzde 8,50 bandından yüzde 20,00 bandına yükseltileceği yönünde oluştu.

Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi

Hazira ayının gelmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı, gündemden düşmüyor. Piyasalar heyecanla Merkez Bnakası faiz kararını bekliyor. Merkez Bankası faiz kararı Haziran 2023 ne zaman açıklanacak? TCMB PPK toplantısı hangi gün? İşte TCMB toplantı tarihi...

Merkez Bankası faiz anketi sonuçları belli oldu!

Foreks Haber Merkez Bankası faiz anketi sonuçlandı. Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) bu ayki toplantısı ile ilgili medyan beklenti, faizin sabit bırakılacağı ve yüzde 8,50 bandında tutulacağı yönünde oluştu.

Son dakika gelişmesi: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Piyasaların büyük heyecanla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faiz kararını açıkladı.

Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? İşte tahminler, beklentiler, dolara etkisi!..

Merkez Bankası faiz kararı ve toplantısı bekleniyor. Merkez Bankası PPK toplantısı faiz kararı için gözler toplantıya çevrildi. Faiz artırımı olup olmayacağı ise merak konusu.

Merkez Bankası'ndan doların yönünü belirleyecek yeni adım açıklaması! Sinyali verdi

Merkez Bankası'nın haziran ayı PPK toplantısının özeti, 25 madde halinde yayınladı. PPK toplantı özetinin ilk 7 maddesinde enflasyon gelişmeleri şöyle aktarıldı yeni önlemlerin gelebileceğine yönelik sinyalleri verdi. İşte detaylar...

Societe Generale Merkez Bankası'nın faiz politikasını açıkladı: Mümkün olduğu kadar direnecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında geçtiğimiz hafta toplanan Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit tuttu. Kurulun kararını değerlendiren Societe Generale bankanın faiz politikasıyla ilgili bir rapor yayınladı.

Ekonomistler Merkez Bankası'nın faiz kararını yorumladı! Sonuç: TL'de değer kaybı!

 Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), son beş toplantısında olduğu gibi resmi enflasyon yüzde 73,5 seviyesinde olmasına rağmen politika faizini yine yüzde 14'te sabit tuttu. Ekonomistler, Merkez Bankası'nın enflasyonu frenlemek için faiz artışına gitmesi gerektiğine vurgu yaptı. İşte

Merkez Bankası PPK Haberi

Merkez Bankası PPK

Dolar 6 ay önce gördüğü 18 liraya doğru koşar adım ilerliyor. Merkez Bankası ekonomi yönetiminin "faiz sebeptir enflasyon sonuçtur" anlayışı ekseninde faizleri yüzde 14 seviyelerinde tutmaya devam ediyor. Merkez Bankası'nın faize fren koymasının ardından yükselen dolar kurunu durdurmak için hükümet Kur Korumalı Mevduat başta olmak üzere peş peşe yeni enstrümanları devreye sokmuştu.

Haziran ayında Kur Korumalı Mevduat hesaplarında en maliyetli ay olarak dikkatleri üzerine çekti. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçe verilerine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dövize dönüşüm hesapları hariç kur korumalı mevduatta tasarruf sahiplerine Haziran ayında 16,1 milyar liralık kur farkı ödemesi yaptığı ortaya çıktı..

KKM'NİN HAZİNEYE MALİYETİ 37,2 MİLYAR LİRA

Aralık 2021'de doların aşırı yükselmesini engellemek için devreye alınan Kur Korumalı Mevduat hesaplarının Mart ayından bu yana Türkiye Cumhuriyet devlet hazinesine maliyeti 37,2 milyar...