06 / 05 / 2024

Merkez Bankası yetkilileri

Merkez Bankası yetkilileri

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda genel müdür, genel müdür yardımcısı ve de müdür düzeyindeki beş yöneticinin görevlerinden alınarak farklı görevlere getirildi.

Çin Merkez Bankası daha fazla kredi kullandırmaları için bankaları uyardı!

Çin Merkez Bankası (PBoC) yetkilileri bankalardan kredileri artırmaları için çalışma yapmalarını istedi. Çin bankaları Temmuz ayında 2009'dan bu yana en düşük aylık kredi miktarını vermişti.

Avrupa Merkez Bankası'ndan büyük yenilik! Görenler hayrete düşecek! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil...

Avrupa Merkez Bankası yetkilileri 2025 yılında euro ile ilgili yeni bir yeniliğe imza atacaklarını açıkladı. Görenler hayrete düşecek.  Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil...

Avrupa Merkez Bankası faiz kararı öncesi büyük olay çıktı! Banka yetkilileri çatıştı! Euro tam olarak böyle olacak

Avrupa Merkez Bankası’nda gelecek hafta yapılacak para politikası toplantısı öncesinde banka yetkilileri arasında görüş çatışmaları çıktı. Peki euro ne kadar olacak? Euro yükselecek mi?  Euro tam olarak böyle olacak...

Avrupa Merkez Bankası'ında faiz çatışması çıktı! Peki euro/TL kuru bugün ne kadar oldu?

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkilileri arasında  görüş çatışmaları oluştu. Faiz artırımlarına yönelik beklenti ve yorumlar konusunda yetkililer uzlaşamadı. Peki Euro/TL ne kadar oldu? Son dakika euro yükseldi mi, düştü mü?

Merkez Bankası yine faiz indirdi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, gecelik marjinal fonlama oranını (faiz koridorunun üst bandı) yüzde 8,75'ten yüzde 8,50'ye indirdi.

Merkez Bankası yönetimine Emrah Şener'in getirilmesi planlanıyor!

Merkez Bankası'nda (TCMB) halihazırda boş bulunan iki başkan yardımcılığından birine Özyeğin Üniversitesi'nden Emrah Şener'in getirilmesi planlanıyor.

Azerbaycan Merkez Bankası faiz oranlarını yükseltti!

Azerbaycan Merkez Bankası, faiz oranlarını 2,5 puan yükseltti. Kararın ulusal para birimi manata olan güveni artırmak amacıyla alındığı kaydedildi.

İngiltere Merkez Bankası ek faiz indirimine gidebilir!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney politika faiz oranının 0,25 azaltılmasının ardından önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulması halinde daha fazla faiz indirimine gidilebileceği mesajını verdi.

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını indirdi!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından politika faizinin yüzde 0,50’den yüzde 0,25 seviyesine çekilerek varlık alım programının da 435 milyar sterline yükseltildiği açıklandı.

Merkez Bankası faiz indirmine ara vermemeli!

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, "Merkez Bankası, enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesini bahane ederek faiz indirimlerine ara vermemeli" dedi.

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı iş dünyasına moral veriyor!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi hakkında açıklama yaptı. İşte Kuzu'nun indirim açıklaması..

Merkez Bankası'nın indirimi olumlu gelişmelere neden olacak!

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yusuf Şimşek, Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimini yorumladı. Şimşek, " Merkez Bankası’nın bu kararı hem reel hem de finans sektöründe olumlu gelişmelere neden olacaktır. " dedi.

Merkez Bankası'ndan faiz indirimi!

Para Politikası Kurulu açıklamasından: "Marjinal fonlama oranı yüzde 9'dan yüzde 8,75'e indirilmiş, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25 ve bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7,5 düzeyinde sabit tutulmuştur" denildi.

Merkez Bankası yetkilileri Haberi

Merkez Bankası yetkilileri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) beş yöneticinin görev yerlerinin değiştirildiği öğrenildi.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre TCMB'de genel müdür, genel müdür yardımcısı ve müdür düzeyindeki beş yönetici görevlerinden alınarak farklı görevlere getirildi.


TCMB İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuğrul Gürgür ile Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Orman, Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Cihan Aktaş, Özel Kalem Müdürü Ömer Erdoğan ve Eğitim Müdürü Mehmet Sönmez halen yürüttükleri görevlerinden alındı.


Genel Müdürler Tuğrul Gürgür, Cihan Aktaş ile Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Orman danışman, Özel Kalem Müdürü Ömer Erdoğan ve Eğitim Müdürü Mehmet Sönmez de Merkez Bankası Uzmanı olarak...