29 / 04 / 2024

Merkez Bankası yönetimine kim gelecek

Merkez Bankası yönetimine kim gelecek

Merkez Bankası'nda (TCMB) halihazırda boş bulunan iki başkan yardımcılığından birine Özyeğin Üniversitesi'nden Emrah Şener'in getirilmesi planlanıyor.

Merkez Bankası az önce resmen açıkladı! Dolar kuru yıl sonunda işte tam bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , piyasanın dolar, faiz, enflasyon ve büyüme beklentilerini kapsayan ve merakla beklenen mart ayı anketini yayımladı. Peki dolar kuru yıl sonunda ne kadar olacak? 

Merkez Bankası kredilerde büyüme sınırını indirdi! Enflasyon düşer mi?

Merkez Bankası aldığı kararla sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaştırma adımları attığını duyurdu. İhtiyaç ve taşıt kredilerinde büyüme sınırlarını düşürdü. Gazeteci Barış Esen haberi sosyal medya hesabından duyurdu, takipçileri bu duruma ne dedi?

Merkez Bankası açıkladı! Dolar yıl sonunda işte bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanan 'Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; yıl sonu enflasyon beklentisi Şubat'ta yüzde 42,04'den yüzde 42,96'ya çıktı, ayrıca yıl sonu doları/TL beklentisi de 40,02 TL şeklinde oldu.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36 seviyesinde sabit kaldı!

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 2024 yılının ilk Enflasyon Raporu sunumunda yeni yılın ilk enflasyon raporu sunumunu değiştirmedi ve yüzde 36 seviyesinde sabit tuttu. 

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 45'e yükseldi!

Piyasalar tarafından heyecanla beklenen Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı. Karara göre politika faizi yüzde 45'e yükseltildi.

Merkez Bankası, deprem bölgesine yönelik desteklerin süresini uzattığını açıkladı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin olumsuz etkilerinin düşürülmesi amacı ile deprem bölgesine kullandırılan kredilerin menkul kıymet tesis uygulamasından muafiyetine yönelik hususların Haziran 2024'e kadar devam edeceğini

Son dakika! Merkez Bankası yılın son faiz kararını açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 42,5 seviyesine yükseltti.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları yükselişte! Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı öncesi altın fiyatları güne yükselişle başladı. Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? 21 Aralık Perşembe altın fiyatları.

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararı yatırımcıların odağında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Altın ve dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon tahmini!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu dolar, enflasyon ve faiz beklentisini açıkladı.

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Faizler yüzde 40'a yükseltildi!

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıklandı. Buna göre Merkez Bankasın faizleri yüzde 40'a yükseltti.

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon açıklaması! Son dakika gelişmesi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Piyasa Katılımcıları Anketi yıl sonu dolar kuru tahmini, faiz ve enflasyon beklentisi açıklandı.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıllık enflasyonda en belirgin artış kirada!

Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre yıllık enflasyon, gıda ve temel mal gruplarında gerilerken hizmet ve enerjide artış yaşandı. En belirgin aylık artış yüzde 7,91 oranıyla kira grubunda gerçekleşti.

Merkez Bankası yönetimine kim gelecek Haberi

Merkez Bankası yönetimine kim gelecek

Merkez Bankası'nda (TCMB) halihazırda boş bulunan iki başkan yardımcılığından birine Özyeğin Üniversitesi'nden Emrah Şener'in getirilmesi planlanıyor.


Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynağın verdiği bilgiye göre, Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı için ismi ön plana çıkan Şener'in atamasına dair kararnamenin önümüzdeki günlerde hazırlanıp imzaya açılması bekleniyor.


Özyeğin Üniversite'sinin internet sitesinde yer alan bilgiye göre lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi İşletme-Finans Bölümü'nden alan Şener, yüksek lisansını London School of Economics'te, doktorasını ise Matematiksel Finans üzerine Imperial College London'da tamamladı.


Çalışma hayatına HSBC Londra ofisi Finans Mühendisliği bölümünde başlayan Şener, daha sonra Citibank Londra ofisi ve Bank of America Londra genel müdürlüğünde çeşitli görevler aldıktan sonra Özyeğin Üniversitesi'nde göreve başladı.


Kalkınma Bakanlığının destekleri ile kurulan İstanbul Risk Yönetimi Laboratuarı'nda da direktör olarak çalışan Şener'in başlıca araştırma konuları arasında;...