25 / 07 / 2024

Merkez Mahallesini lağım suyu bastı

Merkez Mahallesini lağım suyu bastı

Şanlıurfa’nın Merkez Mahallesinde 5057. Sokakta bulunan kanalizasyon borusu patladı. İddiaya göre 3 ay önce patlayan boru nedeniyle mahalledeki park ve caddelerde su birikintileri meydana geldi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Yollara akıllı ulaşım sistemleri geliyor...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yollara akıllı ulaşım sistemlerinin (AUS) kurulacağını açıkladı. Akıllı ulaşım sistemleri nesnelerin interneti merkez yazılımının (AUS IoT) ilk etapta Ankara, Antalya ve İstanbul Karayolları Bölge Müdürlüğündeki kontrol merkezlerinde yapılacağı kayded

Engelli aracı alımında yeni düzenleme! 5 yıl satamama şartı 10 yıla mı çıkartılıyor?

Yeni vergi paketinde engellilere ÖTV'siz araç alma hakkıyla ilgili bazı değişikliklerin olması bekleniyor. Gazeteci Emre Özpeynirci sosyal medya hesabından ÖTV'siz araç alımında yeni düzenlemeleri duyurdu.

Bankalar faiz oranlarını güncelledi! Mevduat faizleri yükseliyor, 500 bin TL'nin güncel getirisi ne kadar? 

Merkez Bankası'nın piyasadaki fazla likiditeye karşı almış olduğu tedbirler sonuç verdi. Mevduat faizleri mayıs ortası itibarı ile politika faizinin altına gelmişti. Merkez'in son müdahalesinden sonra bankaların mevduata verdiği faizler de ciddi artış göstermiş oldu.  

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem için İstanbul'un 5 ilçesini işaret etti: Yoğun, çok katlı yapılaşmış!

Deprem uzmanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem ile ilgili önemli bir açıklama yaptı ve X sosyal medya hesabından İstanbul'un 5 ilçesini işaret etti. İşte Ercan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Merkez Bankası enflasyon verilerini açıkladı! Doğalgaz tüketimi açık ara önde...

Merkez Bankası Kasım ayı enflasyon değerlendirmesini açıkladı. Yapılan değerlendirme kapsamında senelik enflasyonun gıda ve temel mal gruplarında düşerken, enerji başta olmak üzere diğer ana gruplarda yükseldiği açıklandı. İşte açıklanan veriler ve haberin detayları...

Piyasalar tarafından merakla bekleniyor! 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasalar tarafından merakla beklenen Merkez Bankası'nın Kasım ayı faiz kararı araştırılıyor. Peki 2023 Merkez Bankası Kasım faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Avrupa Merkez Bankası beklentilerin aksine sıkılaşmaya ara vermedi!

Piyasada bazı analistlerin sıkılaşmaya ara vereceği yönündeki tahminlerine rağmen Avrupa Merkez Bankası (ECB) enflasyonla mücadele etmek için Eylül toplantısını pas geçmedi. Banka sıkılaşma politikaları doğrultusunda birbirini izleyen 10. faiz artışını gerçekleştirdi.

Narenciyede kalıntı sorunu kalmayacak! Üreticilere 8 bin sinek tuzağı dağıtıldı!

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, biyoteknik ve biyolojik mücadele ve İyi Tarım Uygulamalarının organik ve kalıntısız üretimin temeli olduğunu belirterek, “Bütün zararlılarla hemen ilaçla mücadele etmemeliyiz” ifadesini kullandı.

Akbank'tan flaş açıklama. İşte promosyon miktarları

Bankalar emekli vatandaşların maaşlarını kendi bankaları üzerinden alması adına canla başla mücadele etmeye devam ediyor. Bu konuyla ilgili Akbank cephesinden de açıklama geldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tüm merkez bankaların içinde en çok altın alan ikinci banka oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının şubat ayında 22 ton altın aldığı öğrenildi. Dünya Altın Konseyinden edinilen bilgilere göre, şubat ayında en çok altın satın alan ikinci merkez bankası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) olarak kayıtlara geçti.

Belediyeden büyük fırsat: Arsa, arazi ve dükkan satacak! Sakın kaçırmayın!

Amasya Belediye Başkanlığı, Amasya Merkez Çakallar, Gümüşlü ve Kirazlıdere Mahallelerinde yer alan gayrimenkulleri satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış ihalesi 27 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Merkez geri adım attı mevduat faizleri yükselmeye başladı!

MB'nın dövizden dönen KKM'de yüzde 9 + faiz farkını tavanı kaldırması şimdiden bazı bankalar mevduat faizlerini yüzde 25'ten 30'a çıkarmasına neden oldu. Peki bundan sonra piyasalar nasıl bir seyir izleyecek?

İslam Memiş'ten flaş açıklama! Merkez Bankası açıklamasını önceden duyurdu!

Merkez Bankası Kasım ayı faiz kararını yarın açıklayacak. Ekonominin beklediği faiz kararının tek haneli bir değere indirileceği söyleniyor. Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş de konuyla ilgili tahminlerini yayınladı.

Merkez Mahallesini lağım suyu bastı Haberi

Merkez Mahallesini lağım suyu bastı

Şanlıurfa’nın Merkez Mahallesinde 5057. Sokakta bulunan kanalizasyon borusu patladı. İddiaya göre 3 ay önce patlayan boru nedeniyle mahalledeki park ve caddelerde su birikintileri oluştu. Aşırı sıcaklarla kokudan bunalan mahalleli, park ve sokaklarda oynayan çocuklarının salgın hastalığa yakalanmasından korkuyor. 


Salgın bir hastalık olmasından korkan vatandaş, ”Bu sıkıntı yaklaşık 3 aydır var. Aslında güzel bir park yapılmış. Dere yatağı toparlanmış ama maalesef 3 aydır lağam problemini yaşıyoruz. Gelip düzenliyorlar. Ama geçici bir çözüm buluyorlar. Hava çok sıcak zaten müthiş derecede bir koku var. Tüm Karaköprü ilçesinin lağımı buraya akıyor. İnsanlar buraya geliyor, çocuklar gelip lağımın içinde oynuyorlar. İnsanlar burada piknik yapıyor. Biz bu lağım kokusundan çok rahatsızız. Yetkililere söyledik maalesef bir çözüm bulunamadı. Allah korusun salgın da olabilir. Bir an önce kalıcı...