04 / 05 / 2024

Mermer tozu ve külden suda batmayan beton üretildi

Mermer tozu ve külden suda batmayan beton üretildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden bilim insanları, mermer tozu ve yanmış kömür külünden, çevreci, hafif, ısıya ve suya dayanıklı beton blok üretti. İşte çalışmanın ayrıntıları...

Köksal Granit Mermer Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Köksal Granit Mermer Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Ali Köksal ve Ramazan Miraç Köksal ortaklığında kuruldu.

Atay Yapı Dış Cephe Mermer Ve Granit İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Atay Yapı Dış Cephe Mermer Ve Granit İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Atay Yapı Dış Cephe Mermer Ve Granit İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Ümraniye'de yapıldı.

Nisanur İnşaat Mermer Makina Tekstil Kereste İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nisanur İnşaat Mermer Makina Tekstil Kereste İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Nisanur Aşcı tarafından kuruldu.

Altın tozu dumana kattı! Gram altın rekor kırdı! Bugün çeyrek, Cumhuriyet, Ata ve gremse altın ne kadar oldu? 

ABD enflasyon rakamlarının beklentilerin altında gelmesi ile altın fiyatların rekor kırdı. Altın adeta tozu dumana katarken, çeyrek, Cumhuriyet, Ata ve gremse altın ne kadar oldu? 13 Temmuz 2023 canlı altın fiyatları.

Aday Granit Mermer Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aday Granit Mermer Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Aydın tarafından kuruldu.

Altın fiyatları tozu dumana kattı! Gram altın, çeyrek altın, yarım ve tam altın ne kadar? 12 Haziran altın fiyatları

Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı. Alın rekordan rekora koşarken fiyatlar resmen tozu dumana kattı.Gram altın, çeyrek altın, yarım ve tam altın ne kadar? 12 Haziran altın fiyatları.

Mags İnşaat Müteahhitlik Gay.Emlak Oto.Tarım Gübre Mermer İmalat Üretim İth.İhr.Paz.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Mags İnşaat Müteahhitlik Gay.Emlak Oto.Tarım Gübre Mermer İmalat Üretim İth.İhr.Paz.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Gençoğlu tarafından kuruldu.

Arnica Solara ET13450 Şarjlı Dikey Süpürge kaç TL, en uygun nerede? 4 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Üstün performansıyla her türlü kiri, tozu ve en ince toz partiküllerini çeken Arnica Solara ET13450 Şarjlı Dikey Süpürge, rahat kullanımı ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor. Peki, Arnica Solara ET13450 Şarjlı Dikey Süpürge ne kadar? İşte detaylar...

Gkn Global İnşaat Peyzaj Madencilik Mermer Toprak Taşımacılık Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Gkn Global İnşaat Peyzaj Madencilik Mermer Toprak Taşımacılık Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile İdris Baykara tarafından kuruldu.

Grundig VCC 7870 HEPA Filtreli Toz Torbasız Elektrikli Süpürge kaç TL! Teknik özellikleri neler? 

Grundig Hepa Filtreli Toz Torbasız Elektrikli Süpürge, güçlü motoru ve filtre sistemi sayesinde tozu ve kiri bünyesine hapseder.  Peki cihaz ne kadara satılıyor?

Aldağ1 Yapı Malzemeleri Elektrik Madencilik Mermer Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aldağ1 Yapı Malzemeleri Elektrik Madencilik Mermer Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Muharrem Koç tarafından kuruldu.

Düğünü olanlar hemen baksın! 14,18 ve 22 ayar bilezik fiyatları tozu dumana kattı

Altın fiyatları bugün yükselişe geçerken 14,18 ve 22 ayar altın bilezikleri resmen tozu dumana kattı. Düğünü olanlar, düğün yapacaklar, bilezik borcu olanlar hemen baksın! 30 Eylül 2022 altın bilezik fiyatları...

Timuroğulları İnşaat Mermer Nakliye Oto Yedek Parça Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Timuroğulları İnşaat Mermer Nakliye Oto Yedek Parça Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Savaş Mutlubaş tarafından kuruldu.

Mermer tozu ve külden suda batmayan beton üretildi Haberi

Mermer tozu ve külden suda batmayan beton üretildi

Afyon Kocatepe Üniversitesinden (AKÜ) bilim insanları, mermer tozu ve kömür külünden, inşaat sektöründe blok beton olarak kullanılabilecek, ısıya ve suya dayanıklı malzeme üretti.


AKÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Yapı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir başkanlığındaki 5 kişilik ekip, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından sağlanan destekle yürüttüğü projeyle ürettiği malzemenin patentini almak ve seri üretimine geçmek için çalışma başlattı.


Demir, 14 ay önce atık ürünlerin inşaat sektöründe kullanımı amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi.


Donma, çatlama ve ıslanma problemi yok


Projeyle mermer tozu ve kül kullanarak çevreci bir ürün ortaya çıkarmayı amaçladıklarını söyleyen Demir, şöyle devam etti:


"Mermer tozu ve kül, çeşitli kimyasal maddelerle karıştırılırken içine organik esaslı köpük ajanı katılıyor. Köpük ajanı beton blokun içinde kapalı hava odacıkları oluşturuyor. Odacıkların...