28 / 04 / 2024

Mersin Bozyazı arazi kirası

Mersin Bozyazı arazi kirası

Mersin'in Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi'nde kiralanarak tarım ürünü yetiştirilen hazineye ait arazilerin 2018 yılından itibaren kiralanamaması sebebiyle yaşanan mağduriyet meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Milli Emlak Mersin'de 8 taksitle 3 arazi satacak!

Mut Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Mersin'de yer alan üç adet araziyi satışa çıkardı. Arazilerin satış ihalesi 24 Ekim tarihinde yapılacak.

Mersin'de 80 aileye 120 hektarlık arazi verildi!

Mersin'in Mut ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan Selamlı GGT projesi kapsamında 80 aile 120 hektarlık alandan faydalanacak.

Mersin'de arazi dolandırıcılığı iddiası!

Türkiye'de çok sayıda yatırım yapan Lübnanlı iş insanı  Youssef Said Dargham dolandırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dargham, Mersin ve İstanbul’da yapacağı yatırımlar için anlaşma sağladığı kişilerin parayı aldıktan sonra kayıplara karıştığını dile getirdi. 

Mersin Mezitli'de TOKİ'ye devredilen araziler meclis gündeminde!

Mersin'in Mezitli ilçesinde belediyenin arazi tahsis ve devir için yaptığı başvurular ve TOKİ'ye devredilen araziler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarsus'ta arazi kavgası: 5 yaralı!

Mersin Tarsus Akgedik Mahallesi'nde yaşanan arazi kavgasında 5 kişi yaralandı.

Mersin Silifke'de arazi kavgası: 2 yaralı!

Mersin Silifke'de kardeşler arasında yaşanan arazi kavgası sonucunda 2 kişi av tüfeğiyle yaralandı.

Mersin'de arazi kavgası: 2 yaralı!

Mersin Silifke'de kardeşler arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan kavgada 2 kişi av tüfeğiyle yaralandı.

Mersin Tarsus'ta arazi kavgası: 2 ölü, 1 yaralı!

Mersin'in Tarsus ilçesinde, iki ailenin bireyleri arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıktığı belirtilen silahlı kavgada iki kişi yaşamını yitirdi, bir kişi yaralandı.

Mersin Bozyazı'da hazineye ait arazilerin kiralanamaması TBMM'de!

Mersin'in Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi'nde kiralanarak tarım ürünü yetiştirilen hazineye ait arazilerin 2018 yılından itibaren kiralanamaması sebebiyle yaşanan mağduriyet meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin'deki kadastro çalışmaları TBMM gündeminde!

Mersin'in Bozyazı ilçesindeki Gözce ve Gözsüzce mahallelerinde gerçekleştirilen kadastro çalışmalarına ilişkin meclis gündeminde konu oldu. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Mersin'de 50 yıllık yolu kapatan arazi sahibi: Benim en doğal hakkım!

Mersin Erdemli'de geçtiğimiz günlerde vatandaşların 50 senedir kullandığı yolun özel mülk nedeniyle kapatılmasının ardından arazi sahibi Hasan Solaklı (38), yolun geçtiği bölgenin tapulu alanına girdiğini söyleyerek, "Bu en doğal hakkım" diye konuştu.

Mersin ACB My World Resort Hotel 31.9 milyon TL'ye icradan satışta!

Erdemli İcra Dairesi, Mersin'in Erdemli ilçesinde bulunan ACB My World Resort Hotel satışa çıktı. 10 bin 74 metrekare arazi üzerinde bulunan otelin satış bedeli 31 milyon 975 bin 500 TL olarak belirlendi.

Turizm yatırımcılarına yapılan arazi tahsisleri TBMM'de!

Turizm yatırımlarını artırmak için yerli ve yabancı yatırımcılara yapılan arazi tahsisleri ve Mersin-Tarsus-Kazanlı turizm bölgesinin ne zaman açılacağı konusu meclis gündemine taşındı..

Mersin Bozyazı arazi kirası Haberi

Mersin Bozyazı arazi kirası

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin'in Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi'nde kiralanarak tarım ürünü yetiştirilen hazineye ait arazilerin 2018 yılından itibaren kiralanamaması sebebiyle yaşanan mağduriyete ilişkin soru önergesi hazırladı. Antmen, sorusunun  Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Antmen, ''Mersin Bozyazı İlçesi Tekmen Mahallesi'nde vatandaşlarımız hazine arazilerini kiralayarak kullanmaktaydı. Bu arazilerde tanm ürünleri yetiştiren vatandaşlar hem üretime hem de ekonomiye katkıda bulunmaktaydılar. Vatandaşlann uzun yıllardır kiralayarak kullandığı araziler 2018 yılından bu yana maalesef kullanılamamaktadır'' diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in soruları:
1 - Mersin Bozyazı’da üretici vatandaşlarımızın bahsi geçen arazi mağduriyetiyle ilgili bir girişimde bulunulacak mıdır? 

2 - Boş hazine arazilerinin ekilmesi için başvuruda bulunan çiftçilerin geri çevrildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bunun gerekçeleri nelerdir? Boş hazine; tarım...