08 / 05 / 2024

Mersin İçme Yaylası sağlık turizmi

Mersin İçme Yaylası sağlık turizmi

Mersin Erdemli’nin Sıraç Mahallesi’nde 800 rakıma sahip İçme Yaylası, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlık turizmine açılıyor.

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Barış Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerinin yüzde 90'ını kentsel dönüşüm projesini onayladı. Barış Mahallesi kentsel dönüşüme girmek için gün sayıyor.

Hatay Alan Yaylası'nda tapu sorunu ortadan kalkıyor!

Hatay'ın önemli yaylalarından biri olan Alan Yaylası’nın kanayan problemlerinden biri olan  tapu sorunu çözüme kavuşuyor. Yaylada tapular bir sene içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 

Osmanlı'nın Mersin'deki ilk ve tek mimari yapıları 1,5 asırdır ayakta!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

Mersin Millet Bahçesi için 41.3 milyon liralık sözleşme!

Mersin'de geçen nisan ayında “kaynak sıkıntısı” nedeniyle yapımı durdurulan millet bahçesi projesi için çalışmalara yeniden başlanıyor. Proje için 41 milyon 433 bin liralık sözleşme imzalandı.

Uzungöl ile Karester Yaylası arasına teleferik geliyor!

Uzungöl ile Karester Yaylası arasında planlanan teleferik tesisinin yapımı ve sözleşme süresince işletilmesi için kiraya verilmesi ve bu süre sonunda İşletmeciye devir edilmesi ihalesi 25 Aralık'ta yapılacak...

MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ek servis binası!

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde oluşturulan Göz Bankası ve ek yataklı servis ile yeni merkezi derslikleri açıldı.

Mersin Değirmençay Barajı'nda inşaat başlıyor!

Mersin'de kentin 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak Değirmençay (Erçel) Barajı'nın yapım ihalesi süreci tamamlandı. Devlet Su İşleri (DSİ) işi alan firma ile sözleşme imzaladı.

Rize Ayder Yaylası dönüşüme hazırlanıyor!

2006 yılında ise Bakanlar Kurulu Kararı ile "Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi" ilan edilen Rize'deki Ayder Yaylası geleceğin cazibe merkezi olması ve kaçak yapıların önüne geçilebilmesi için kentsel dönüşüme hazırlanıyor.

Mersin Si Yapı'dan 2017'de yüzde 100 büyüme hedefi!

Mersin'de altı yıldan beri yapı sektöründe faaliyet gösteren Si Yapı; konut, AVM, hastane, okul, yurt binası gibi yapıların mekanik tesisat uygulama işlerinin yanı sıra inşaat projeleri de gerçekleştiriyor

Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi kuruldu!

Mersin Üniversitesi (MEÜ) bünyesinde İslami İlimler Fakültesi kuruldu. İslami İlimler Fakültesi’nin kuruluşuna ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, 7 Aralık 2016 tarih ve 2991 Sayılı Resmi gazete’de yayımlandı.

Mersin İçme Yaylası'na mesire alanı geliyor!

Mersin Erdemli’nin Sıraç Mahallesi’nde 800 rakıma sahip İçme Yaylası, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlık turizmine açılıyor.

Mersin Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi açıldı!

Mersin'de Toroslar Belediyesi ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesince ortaklaşa yürütülen "Yumuktepe ve Çevresini Koruma, Sunum ve Turizm Altyapısını Geliştirme Projesi" kapsamında Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi açıldı.

Adana-Mersin hızlı tren hattına ilişkin 2 sorun TBMM'de!

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana-Mersin hızlı tren hattı yapım çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karakaya sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmemt Arslan'a sordu.

Mersin İçme Yaylası sağlık turizmi Haberi

Mersin İçme Yaylası sağlık turizmi


Erdemli’nin Sıraç Mahallesi’nde 800 rakıma sahip İçme Yaylası, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlık turizmine açılıyor. Şifalı olduğuna inanılan yeraltı suyu ile turistlerin uğrak mekanı olan “İçme Mesire Alanı”, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği projeyle sağlık turizminde Mersin’in cazibe merkezi olacak



Şifa 800 Metre Yüksekte Aranacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli değerlerine sahip çıkmaya devam ediyor. Birçok alanda Mersin’i dünya kamuoyuna tanıtma görevi üstlenen Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Erdemli’nin Sıraç Mahallesi İçme Mevkii’nde yer alan ve şifalı olduğuna inanılan yeraltı suyunu, sağlık turizmine kazandırıyor.


İçerisinde kır lokantası, kır kahvesi, wc, duş, yöresel satış yeri, su deposu, çocuk oyun alanı, spor sahası ve otopark olan 104 dönümlük bir alanda “İçme Mesire Alanı” projesi hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, projeyi önümüzdeki sezona hazır hale getirebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.


Özellikle...