17 / 05 / 2024

Mersin Kazanlıdaki barakalar

Mersin Kazanlıdaki barakalar

MERSİN’in merkez Akdeniz İlçe Belediyesi ekipleri, Kazanlı sahilinde bazı balıkçıların depo olarak kullandığı barakaları, görüntü ve çevre kirliliğine yol açmaları nedeniyle yıktı.

Adana, Mersin ve Hatay'da AVM'ler yeniden hizmette!

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerine ara verilen Adana, Mersin ve Hatay'daki AVM'ler kapılarını yeniden açtı.

Mersin Marina'daki bina ve tesislere yürütmeyi durdurma kararı!

Mersin Marina’ya son bir senede yeni ilave tesisler ve binaların yapılmasına yönelik işletme gerekli izinleri almıştı. Mersin 2'nci İdare Mahkemesi bir süre önce tesislere yönelik ‘yürütmeyi durdurma' kararı aldı...

Mersin Rıfat Uslu'daki yıkımlar tamamlanıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Mücahit Rıfat Uslu Caddesi’nde başlattığı çalışmalar kapsamında kamulaştırma işlemlerinde son aşamalara gelindi.

Mersin Kazanlı'ya 1 milyar dolar yatırım yapılacak!

Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kazanlı bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Bakan Elvan, yatırım yapılacak bölgenin Türkiye'nin ikinci Belek'i olacağını belirti..

Mersin Tarsus'a 1 milyar dolarlık yatırım!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kazanlı bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım yapılacağını söyledi. Yapılacak yatırımla bölgenin 2. Belek olması bekleniyor

Mersin'de inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti!

Mersin Anamur'daki inşaatta çalışan Serkan Deniz, dengesini kaybederek dördüncü kattan düştü. İnşaat işçisi olay yerinde hayatını kaybetti.

Mersin Akarca'daki imamevi ve muhtarlık binası yenilendi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkezde yürüttüğü çalışmaları kırsalda da hız kesmeden sürdürüyor. Mezitli İlçesi Akarca Mahallesi’nde atıl vaziyette kaderine terkedilen imamevi ve muhtarlık binası, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi.

Mersin Toroslar'daki metruk binalar yıkılıyor!

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve kötü görüntü oluşturan metruk binaların yıkımlarını sürdürüyor.

Mersin Kazanlı sahilindeki barakalar yıkıldı!

MERSİN’in merkez Akdeniz İlçe Belediyesi ekipleri, Kazanlı sahilinde bazı balıkçıların depo olarak kullandığı barakaları, görüntü ve çevre kirliliğine yol açmaları nedeniyle yıktı.

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali protesto edildi!

Akkuyu’daki çevreciler Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi'nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali projesi için santralin giriş kapısı önünde eylem yaptı.

İzmir Urla'daki barakalar için yıkım kararının ardından tahliye işlemi başladı!

İzmir'in Urla ilçesinde, muhtarlıktan kiralanan arsalara kurulan barakalar için verilen yıkım kararının ardından İlçe Mal Müdürlüğü ekipleri tahliye işlemine başladı.

Mersin Kazanlı Kıyı Şeridi Projesi'nde firma davaları sonuçlandı!

Mersin'in büyük çaplı ilk turizm projesi olma özelliği taşıyan Tarsus-Kazanlı Kıyı Şeridi Projesi'nde geçtiğimiz kasım ayında yapılan tahsislerin iptalinden sonra firmaların açtığı dava sonuçlandı.

Mersin Kazanlı'ya butik otel önerisi yapıldı!

Turizm Platformu Başkanı Olcar, Mersin'in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi'nde yapımı planlanan, ancak tahsisleri iptal edilen ve hukuki süreci devam eden Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Mersin Kazanlıdaki barakalar Haberi

Mersin Kazanlıdaki barakalar

MERSİN’in merkez Akdeniz İlçe Belediyesi ekipleri, Kazanlı sahilinde bazı balıkçıların depo olarak kullandığı barakaları, görüntü ve çevre kirliliğine yol açmaları nedeniyle yıktı.


Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, güvenlik güçleri ve zabıta memurlarının desteğiyle, denize birkaç metre mesafedeki barakaların yıkımını gerçekleştirdi. Yıkım öncesi ekipler, barınakları sahile kuran vatandaşlarla konuşularak ikna etti. Balıkçıların, içeride bulunan malzeme ve eşyalarını çıkarmasının ardından yıkım başladı. 

Çalışmalar sırasında Kazanlı sahilinin Caretta deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanına yakın olması nedeniyle, yuvaların zarar görmemesi için önlem alındı.


Akdeniz Belediyesi Fen İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Hakim Baykara, kent estetiğini bozan, görsel kirlilik yaratan, özellikle çocuklar ve gençler için sosyal riskler taşıyan bu tür yapıların yıkımınına devam edeceklerini...