02 / 05 / 2024

mersin konut satışı

mersin konut satışı

MERSİN Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Türkiye genelinde yılın ilk 5 ayında 556 bin 784 konut satıldığını, satışlardaki artış oranının Mersin'de de görüldüğünü açıkladı.

Mayıs'ta Mersin'de 3 bin 86 konut satışı gerçekleşti!

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Mayıs ayında Türkiye genelinde 114 bin 800 konut sartılırken Mersin'de 3 bin 86 konut satıldı.

Yavuz Selim Madenli: Mersin'de ev satışları durdu!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, yaz tatilinin gelmesi ve Ramazan ayının etkisi ile Mersin'de ev satışlarının yavaşladığını söyledi.

Mersin'de konut satışları yüzde 30 arttı!

İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Halil Deveden, TÜİK'in 2015 yılı Ocak-Mart döneminde ilk çeyrek verilerine göre, Mersin'de konut sayılarının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 30 arttığını söyledi.

Milletvekilinden yabancıya konut satışına yeni kriter getirilsin önerisi!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, yabancıya konut satışı ile ilgili detayları paylaştı ve bir öneride bulundu. İşte Kocamaz'ın konu ile ilgili o açıklaması...

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Mersin’de konut satışlarında düşüş sürürken, söz konusu düşüşte, yabancıya konut satışında kotanın dolması ve ertelenen imar planlarının etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Planların uygulanmasıyla konut açığında düşüş bekleniyor.

Yabancılara konut satışında patlama! İşte ilk sıradaki il

Yabancılara yapılan konut satışları şubat ayı itibari ile bir evvelki senenin aynı ayına oranla yüzde 27 gerileyerek 3 bin 350 oldu. Antalya'yı sırasıyla bin 133 konut satışı ile İstanbul ve 225 konut satışı ile Mersin takip etti. Ülke uyruklarına nazaran en çok konut satışı Rusya Federasyonu'na old

Mersin’de konut satışları yüzde 24,6 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü'nün yayınladığı verilere göre, Mersin’de konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,6 düştü.

Mersin’de yabancılara konut satışı 14,67 arttı!

Mersin’de konut satışları 2019 yılında yüzde 14,67 artış gösterdi. Bölgede 45 bin 483 konut satışı yapıldı.

Mersin'de konut satışları arttı!

MERSİN Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Türkiye genelinde yılın ilk 5 ayında 556 bin 784 konut satıldığını, satışlardaki artış oranının Mersin'de de görüldüğünü açıkladı.

Ön ödemeli konut satışında sözleşmeden vazgeçebilirsiniz!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, ön ödemeli konut satışında alıcıyı uyardı. Madenli, herhangi bir gerekçe göstermeksizin sözleşmeden vazgeçebileceğini hatırlattı.

Yavuz Selim Madenli'den konut satışları değerlendirmesi!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Türkiye genelinde konut satışlarının 2016 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2 oranında artarak 114 bin 751 olduğunu açıkladı.

Varsıl Suriyeliler Mersin'de konut satışlarını artırdı!

2013-2016 yılları arasında konut satışında Doğu Akdeniz kentleri içinde Mersin’in payı ortalama yüzde 38 oldu. Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, bu oranda varsıl Suriyelilerin Mersin’e yerleşmelerinin payı olduğunu söyledi.

Antalya, Bursa ve Mersin'de 2016'nın ilk yarısında 73 bin konut satıldı!

Türkiye genelinde bu yılın ilk yarısında 630 bin 799 konut satıldı. Yılın ilk yarısında İstanbul'u 67 bin 382 konut satılırken Antalya, Bursa ve Mersin'de toplamda yaklaşık 73 bin konut satıldı.

Mayıs'ta Mersin'de 3 bin 86 konut satışı gerçekleşti!

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Mayıs ayında Türkiye genelinde 114 bin 800 konut sartılırken Mersin'de 3 bin 86 konut satıldı.

Adana ve Mersin'de konut satışı arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Adana ve Mersin'de konut satışları arttı. Adana'da 2015 yılında satılan konutların 9 bin 53'ünü ipotekli satışlar oluşturdu.

Ekonomik ve siyasi durum konut satışlarını düşürdü!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, yabancılara konut satışlarında düşüş yaşamasının nedenini Türkiye'nin yüzünü Avrupa ülkelerinden Arap dünyasına dönmesine bağladı. Madenli, ülkenin durumunun konut satışlarını düşürdüğünü belirtti.

mersin konut satışı Haberi

mersin konut satışı

MERSİN Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Türkiye genelinde yılın ilk 5 ayında 556 bin 784 konut satıldığını, satışlardaki artış oranının Mersin'de de görüldüğünü dile getirdi.


Mersin'in, konut satışı azalan 14 il içerisinde bulunmadığını kaydeden Madenli şu bilgileri açıkladı:

''Bu yılın ilk 5 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre sadece 14 ilde konut satışı azaldı. 524 bin 612 konutun satıldığı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.13 yükseldi. Mersin’de de her geçen gün yeni yaşam alanlarının hayata geçmesi sebebiyle konut sayısında ciddi artış sağlandı. Buna paralel olarak da satışlar normal seviyelerde sürdü. Çeşitli konut edindirme  kampanyalarının düzenlenmesiyle hareketlenen sektörde 5 aylık konut satışı...