02 / 05 / 2024

Mersin OSB firmaları

Mersin OSB firmaları

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nden (MTOSB) 6 firma, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) açıkladığı, Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer aldı.

Havza OSB yatırımcılarına bedelsiz arsa tahsisi müjdesi!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada "Bedelsiz arsa tahsisi başta olmak üzere Havza OSB'ye yatırım yapacak firmalar birçok avantaja sahipler" dedi.

Kozan OSB'ye yatırım talebi arttı!

Aralarında uluslararası firmaların da yer aldığı girişimciler, son bir yılda Kozan OSB'den yer almak için harekete geçti. Kozan OSB Bölge Müdürü Fatih Aydın, son yıllarda yoğun yatırım talebiyle karşılaştıklarına vurgu yaptı.

Model fabrika Mersin Tarsus OSB Ağustos’ta açılıyor!

Model fabrikalar ve inovasyon merkezler i diğer şehirlerde farklı alanlarda kurulurken, ilk kez Mersin’de aynı binada yer alacak. Mersin Tarsus OSB’de temeli atılan model fabrika ve inovasyon merkezinin Ağustos’ta hizmete girmesi için gün sayıyor.

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas OSB'nin temeli atıldı!

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin temeli atıldı. Törende konuşan Bakan Varank, "Türkiye'nin Otomobili sayesinde 60 yıllık bir hayalin, gerçeğe dönüşmesine hep birlikte şahit olduk." dedi.

Mersin Tarsus OSB işçilerine konut müjdesi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçiler için TOKİ ya da belediye vasıtasıyla yaklaşık 5 bin kişilik konut projesi yapacaklarını kaydetti.

Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'de 60 firmaya arsa tahsis edildi!

İstanbul’da işçi bulmakta zorlanan tekstil ve hazır giyim firmaları Diyarbakır’a yöneldi. Diyarbakır Tekstil İhtisas OSB'de 60 firmaya arsa tahsis edildi.

Mersin OSB'de 3'üncü etap çalışmaları başladı!

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin 3. etabının yapımı için çalışmalar yapılıyor. Proje kapsamında 3'ün Organize Sanayi Bölgesi Ham Yol İnşaatı'nın temeli atıldı.

Manisa Salihli OSB'de fabrika inşaatları yükseliyor!

Manisa’nın Salihli ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Aralık-2018 itibari ile en yüksek istihdam sayısına ulaşıldığı kaydedildi. 1. Etap’ta inşaatı devam eden firmalar tamamlanıyor.

Adana ve Mersin’de konut fiyatlarında yüzde 10 indirim!

Adana ve Mersin’de proje üreten müteahhit dernekleri, firmalar tarafından yapılan konutların fiyatlarında yüzde 10 indirim uyguladı. 

İkitelli OSB için yeni yer isteniyor!

Yüzde 80 doluluk oranının bulunduğu İkitelli OSB'de firmalar büyümekte güçlük çekiyorlar. Firmaların büyümeleri için İkitelli OSB'ye yeni yer tahsis edilmesi isteniyor. 

Mersin Tarsus Otoyolu için acele kamulaştırma yapılacak!

Mersin Tarsus Otoyolu Ayr.-Mersin OSB-D400 Otoyol Bağlantı Yolu yapımı çalışmaları kapsamında bazı gayrimenkuller Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak..

Mersin'de yeni OSB'ler kurulacak!

Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'de yeni organize sanayilerin kurulması için çalışmalar başladıklarını ve kentte  9 organize sanayi olacağını ifade etti. 

Yatırımcılar OSB sorunlarının çözülmesini bekliyor!

Üretim alanında faaliyet gösteren firmalar fabrika yatırımı için OSB ile ilgili sıkıntıların çözülmesini bekliyor. MFK Makine yatırım için sıraya girdi.

Mersin OSB firmaları Haberi

Mersin OSB firmaları

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nden (MTOSB) 6 firma, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) açıkladığı, Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer aldı. İSO tarafından açıklanan listeye, MTOSB’den 42. sırada Yıldız Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş., 56. sırada Hayat Kimya Sanayi A.Ş., 93. sırada Trakya Cam Sanayii A.Ş., 277. sırada Mey Alkollü İçkiler San. ve Tic. A.Ş., 420. sırada Teknopanel Çatı ve Cephe Panelleri Üretim San. ve Tic. A.Ş. ile 433. sırada Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Ltd. Şti. girmeyi başardı. MTOSB Başkanı Sabri Tekli, MTOSB bünyesinde bulunan firmaların her yıl İSO Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu listesinde yükselerek yer almasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "MTOSB kentimizin lokomotifi olmaya, istihdam yaratmaya ve büyümeye devam edecektir"...