05 / 05 / 2024

MES Yapı tazminat

MES Yapı tazminat

İş kazalarında ölen işçilerin ailelerine ödenmesi gereken tazminatlar için yargıdan örnek bir karar çıktı. Bu kapsamda, MES Yapı ölen işçinin ailesine 2'inci kere tazminat ödedi.

Kıdem tazminatına zam etkisi: Kıdem tazminatı hangi ücrete göre hesaplanıyor?   

Memurların maaşlarına yapılacak artışlar kıdem tazminatını da etkileyecek. Bu sene 23 bin 489 lira olan kıdem tazminatı tavanı yüzde 45 artışla 34 bin 60 liraya yükselecek.

Araç sahipleri dikkat! Yeni düzenleme resmen belli oldu! Bu durumlarda tazminat talep edebileceksiniz

Ticaret Bakanlığı tarafından otomobil tamiriyle uğraşan esnafa yönelik meslek kılavuzu hazırladı. Buna göre; otomobil sahipleri araçlarının tamirinin gerektiği gibi yapılmadığını takdirde tazminat talep edebilecek.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatınız gasp ediliyor olabilir! İşverenlerden akılalmaz oyun!

Kötü niyetli işverenlerin işçilere oynadığı akılalmaz oyun ortaya çıktı. İşverenlerin işçinin aylığını 3-4 ay geciktirdiği ve arabuluculuk masasında aylık ödemesi yapılırken, ‘Hiçbir alacağım kalmamıştır’ diye imza attırılarak kıdem tazminatının gasp edildiği öğrenildi.

Son kararla birlikte kıdem tazminatında değişiklik yapıldı: Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Karşıyaka 2. İş Mahkemesi, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir kıdem tazminatı kararına imza attı. Mahkeme, Kovid-19 salgını sırasında ücretsiz izinde olan çalışanın işe iade davasını değerlendirerek ücretsiz izin süresinin kıdem tazminatı hesaplamalarına katılması gerektiğini belirtti.

Kıdem tazminatı kalkıyor mu? Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı

Orta Vadeli Program’da (OVP) kıdem tazminatı ile ilgili önemli bir değişikliğin yapılacağının ilk sinyalleri verilmişti. Yeni bir emeklilik sistemi üzerinde çalışmaların başlanacağına yönelik haberler gelmeye başlarken ''Kıdem tazminatı kalkıyor mu?'' sorusu gündeme taşındı.

İmes Taahhüt İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İmes Taahhüt İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Dilan Oğul tarafından kuruldu.

Kamu-Sen'den son dakika çağrısı: Afet tazminatı tüm ilçelerde geçerli olsun, deprem konutları bitene kadar verilsin! 

Türkiye Kamu-Sen, deprem bölgesindeki kamu personeline sağlanan ‘afet tazminatı’nın olağanüstü hal ilan edilen 11 kentteki bütün ilçelerde görevli kamu çalışanları için geçerli olmak üzere genişletilmesine ve ödemenin deprem konutları tamamlanıncaya kadar yapılmasına ilişkin dilekçe hazırladı. 

Deprem bölgesinde çalışan memurlara tazminat ve fazla çalışma ücreti müjdesi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 6 Şubat tarihinde yaşanan büyük depremlerden etkilenen bölgelerde görev yapan kamu personeline 6 ay boyunca 2 bin 59 lira 99 kuruş tazminat ve fazla çalışma ücreti ödemesi yapılacak.

DASK'ın tazminat ödeme tutarı 24 milyar liraya yaklaştı! 519 bin 851 adet hasar ihbarı yapıldı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), bugün itibarıyla DASK'a 519 bin 851 adet hasar ihbarı geldiğini ve tazminat ödeme tutarının 24 milyar liraya yaklaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

EYT'lilere tazminat haberi! Tam 416,812 TL almak için tazminat rehberi

Seçim öncesi EYT’lilre haberler gelmeye devam ediyor. EYT kapsamında emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar için ikinci bir kıdem tazminatı hakkı doğdu ve bu tazminatın alınması için adım adım yapılması gerekenler belirlendi. İşte, detaylar...

DASK deprem bölgesinde 8 milyar TL tazminat ödedi! Toplam koruma rakamı da 117 milyar TL'ye yükseltildi! 

Deprem bölgesinde bugüne kadar 8 milyar Türk Lirası tutarında tazminat ödemesi yapıldı. Ancak bunun 3 milyar TL'si hala çekilmedi. DASK'tan konu ile ilgili açıklama yapıldı. 

DASK’ta ödenen tazminat tutarı 6,5 milyar lirayı aştı! Hasar ihbarı nasıl yapılıyor? Tazminatlar hangi bankaya yatıyor?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından konutları hasar gören veya yıkılan sigortalılara ödenen tazminat tutarı 6,5 milyar lirayı aştı. DASK yetkilileri 117 milyar liralık ödeme kapasitesine sahip olduklarını belirtti

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Peş peşe açıklandı: Tazminat istenebilir! 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde 11 şehirde binlerce bina kullanılamaz hale geldi, pek çok yapı da hasar gördü. Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Peş peşe açıklandı: Tazminat istenebilir! 

MES Yapı tazminat Haberi

MES Yapı tazminat

İş kazalarında ölen işçilerin ailelerine ödenmesi gereken tazminatlar için yargıdan örnek bir karar çıktı. Kararın arkasında iki kolunu da iş kazasında kaybettikten sonra avukat olan Turan Hançerli bulunuyor. Hançerli, ölen işçinin ailesine gizli protokolle az para ödendiğini 8 yıl sonra hesaplayıp, yeniden dava açtı ve kazandı. Şirketin itirazları ise reddedildi.

Hürriyet Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın haberine göre, Çorlu’da bir inşaatta çalışan 22 yaşındaki Yetkin Çoban, 28 Nisan 2006 tarihinde yemek molasına merpenle inerken altıncı kattan düşüp yaşamını yitirdi. Çoban’ın Tokat’ın Almus ilçesindeki bir köyde yaşayan ve oğullarının gönderdiği paradan başka geçim kaynakları olmayan annesi Hatice ve babası Hacı ile engelli kardeşi Yetiş, Çorlu 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

Bilirkişi tarafından hazırlanan raporda, Çoban’ın 1500 TL aylıkla çalıştırıldığı, sigorta priminin eksik...