19 / 07 / 2024

Mescid-i Haram vinç devrilmesi

Mescid-i Haram vinç devrilmesi

Mescid-i Haram’da vincin devrildiği Safa ve Merve tepelerinin bulunduğu alanın yanındaki yaklaşık 500 metrekarelik bölüm ile 2. ve 3. katlar ibadete kapatıldı. Söz konusu vinç, bölgedeki en büyük iş makinesi olarak da dikkati çekiyor.

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

İnşaat sektöründe büyük kriz! Ayda 100 bin TL’ye çalışacak işçi bulunamıyor!

İnşaat sektörünün en önemli işlerinden biri olan vinç operatörlüğünün aylık maaşı 100 bin TL’nin üzerine çıktı. Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, 500 bin işçi açığı olduğunu ve 100 bin TL maaşla çalışacak işçi bulamadıklarını dile getirdi. Peki, vinç operatörü nasıl olunur? İşte detaylar...

İnşaat sektörü işçi arıyor! 100 bin lira maaş veren var

İnşaat sektörü, yurt dışına gidişlerin artmaya başlamasıyla birlikte işçi bulamamaktan şikayetçi. Günlük yevmiyede ücretler, geçen yıla göre 3 kat artıp Avrupa’yı yakalasa da sektördeki işçi ihtiyacının ancak yüzde 20’si karşılanabilmekte. Vinç operatörlüğünde de maaşlar, milletvekillerini geçiyor.

Çin’den Türkiye’ye vinç köprüsü!

Yıldırım Kule Vinç de 2022 senesinde distribütörlüğünü üstlendiği Çin merkezli Dahan Teknoloji ve 80 iş ortağı ile geçtiğimiz günlerde İstanbul Wish More Hotel'de bir araya geldi.

Boğaziçi Vinç Platform Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Vinç Platform Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Emre Çakmak tarafından kuruldu.

Doruk Kule Vinç Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doruk Kule Vinç Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kenan Satılmış Doruk tarafından kuruldu.

Demirtaş Vinç Ve İş Makinaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demirtaş Vinç Ve İş Makinaları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Güldane Demirtaş tarafından kuruldu.

Zrv Vinç Ve İş Makineleri İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zrv Vinç Ve İş Makineleri İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da Hamza Tokdemirli, Selman Tokdemirli ve Zeyd Tokdemirli ortaklığında kuruldu.

2m Kule Vinç Makina İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

2m Kule Vinç Makina İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de Mutlu Kartal ve Ömer Faruk İşçi ortaklığında kuruldu.

Ts Çelik Ve Vinç İşletmeciliği Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ts Çelik Ve Vinç İşletmeciliği Sanayi Ticaret Limited Büyükçekmece’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Remzi Soydan tarafından kuruldu.

Kule İş Makinaları Vinç Hizmetleri İnşaat Oto Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kule İş Makinaları Vinç Hizmetleri İnşaat Oto Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Adem Kukul ve Bayram Akgül ortaklığında kuruldu.

İsrailli Yahudiler Mescid-i Aksa'yı yıkmak istiyor mu?

Anadolu Ajansı ekibi işgal altındaki Doğu Kudüs sokaklarında İsrailli Yahudilere, "Mescid-i Aksa'yı gerçekten yıkmak istiyor musunuz?" sorusunu yöneltti. İşte gelen cevaplar...

İsrail güçleri Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın evini yıktı!

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa Koruma Müdürü Fadi İleyyan’ın işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan evini ruhsatsız olduğunu öne sürerek yıktı.

Mescid-i Haram vinç devrilmesi Haberi

Mescid-i Haram vinç devrilmesi

Mekke’de fırtına sonrası yıkılan vincin yol açtığı kazanın izleri sabahın ilk ışıklarıyla ortaya çıktı.


Devrilen vincin tavaf alanına düşen uzantısının zeminde oluşturduğu hasarın giderildiği görüldü. Bazı mermerlerin değiştiği gözlenen ve say alanının hemen yanındaki yaklaşık 500 metrekarelik bölge ise güvenlik çemberine alındı.


Kaza sonrası ibadete kapatılan 2. ve 3. kata sabah namazında da hacı adayları alınmadı.


Sabah namazını Mescid-i Haram’da kılan hacı adayları, günün ilk ışıklarıyla net bir şekilde gördükleri olay yerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi.


On binlerce hacı adayının namazı birlikte kıldığı Mescid-i Haram ve çevresinde, çok sayıda kişi kazanın yaşandığı bölgede toplandı. Kaza alanını cep telefonlarıyla görüntüleyenler, olayın oluş şeklini de öğrenmeye çalıştı.


Bölgedeki en büyük vinç

Devrilen ve halen kaldırılmayan vinç, Mescid-i Haram ile Türk hacı adaylarının Kral Sarayı olarak adlandırdığı bina arasında bulunuyor....