09 / 05 / 2024

Mesire yeri ne demek

Mesire yeri ne demek

5 Mart 2013 Salı günü 28578 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Mesire Yerleri Yönetmeliği kapsamında düzenlenen mesire yeri nedir? Nereler mesire yeri olarak adlandırılıyor? İşte mesire yerleri...

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Mart 2024 iş yeri kira artış oranı resmen belli oldu! Bu ay kiralara ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca mülk sahibi ve kiracının merakla beklediği Mart 2024 iş yeri kira artış oranı resmen belli oldu. Peki bu ay kiralara ne kadar zam gelecek? İşte son dakika Mart 2024 kira artış oranı...

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir? İş yeri, dükkan kira zam oranı ne kadar oldu?

Nisan ayı enflasyon oranı bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak. Vatandaşlar bu kapsamda Ev kira artış oranı ne kadar oldu? İş yeri, dükkan kira zam oranı kaç TL? sorularına yanıt arıyor. 

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek? Ev, iş yeri, arsa alanlar şimdi göz atın!

TOKİ tarafından, borcunu erken kapatıp tapusunu hemen almayı isteyen konut /iş yeri ve arsa alıcıları için yüzde 25 indirim kampanyası 24 Nisan'da başlatılmıştı. Peki TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman sona erecek?

Schafer Fit Oven Airfryer Siyah Sıcak Hava Fritözü ve Fırın en ucuza nereden alınır? 13 Mart 2023 fiyat listesi

Yeni evlenecekler dikkat ! Sizin için Schafer Fit Airfryer Sıcak Hava Fritöz ve Fırın cihazının en ucuza satıldığı yeri, ne kadara satıldığını ve özelliklerini araştırdık. İşte detaylar..

Mart ayı kira artış oranı ne kadar? Hemen açıklanan bu rakamlara bakın! İşte iş yeri kira artış oranı Mart 2023!

Mart ayı kira artış oranı ne kadar oldu? Mart ayı dükkan kira artışı ne kadar oldu? İşte iş yeri kira artış oranı Mart 2023...

Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? 

Enflasyon rakamlarının  3 Ocak 2023 tarihinde açıklanmasıyla birlikte iş yerleri ve ofis için kira artış oranları da belli oldu. Peki, Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? İşte detaylar...

TOKİ işyeri başvurusu ne zaman? TOKİ işyeri başvuru şartları 2022?

TOKİ işyeri başvurusu gündemde yer alan konuların başında geliyor. Vatandaşlar TOKİ işyeri başvurusu ne zaman? şeklinde sorular sormaya başladı. İşte merak edilen detaylar!

TOKİ 2022 iş yeri fiyatları ne kadar? TOKİ ucuz iş yeri başvuru şartları neler? TOKİ İlk İş Yerim Başvuru!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merakla beklenen sosyal konut projesinin ayrıntılarını resmen açıkladı. Peki TOKİ 2022 iş yeri fiyatları ne kadar? TOKİ ucuz iş yeri başvuru şartları neler? Hemen şimdi bakın! 

Emlakta Metaverse'ün yeri ne olacak?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse emlak sektörünü de etkiledi. Peki emlakta Metaverse'ün yeri ne olacak?

Çatalca'da 21.6 milyon TL'ye 20 yıllığına kiralık mesire yeri!

Çatalca Orman İşletme Müdürlüğü İstanbul Çatalca'daki Fındıkdere B Tipi Mesire Yeri işletme hakkını 20 yıl süre ve 21 milyon 600 bin TL bedelle kiraya verecek.

Mesire yeri ne demek Haberi

Mesire yeri ne demek

 Mesire yeri nedir?

Toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, yurdun güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere imkan vermek maksadıyla, gerekli yapı, tesis ve donatılarla kullanıma ayrılan, halkın günübirlik veya geceleme ihtiyaçlarını karşılayan, rekreasyonel ve estetik kaynak değerlerine sahip orman rejimine tabi sahaları, mesire yeri olarak tanımlanıyor.


Mesire Yerleri Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümlere göre mesire yerkeri, A tipi mesire yeri, B tipi mesire yeri, C tipi mesire yeri olmak üzere çeşitlere ayrılıyor.


A tipi mesire yeri: 

Toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, yurdun güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere imkân vermek maksadıyla yüksek ziyaretçi potansiyeline sahip, günübirlik kullanım imkânı yanında gecelemeye de imkân sağlayan, çadır, karavan, motor-karavan ve kır evi, kır lokantası, kır kahvesi gibi çok katlı olmayan, doğa...