27 / 12 / 2024

Mesken kira gelir vergisi hesaplama

Mesken kira gelir vergisi hesaplama

Bir takvim yılı içinde elde edilen gayrimenkul kira gelirleri, vergiye tabi tutuluyor. Peki kira gelir vergisi nasıl hesaplanıyor? İşte kira gelir vergisi hesaplama formülü bu haberde..

Mesken kira gelir vergisi nedir?

Mesken kira gelir vergisi nedir?: Mesken kiralamalarında, elde edilen kira gelirin belli bir limiti aşması halinde ödenmesi gereken bir vergi türü olarak tanımlanıyor. Peki, 2014 istisna tutarı ne kadar?

Kira gelir vergisi nedir? Kimler kira gelir vergisi ödüyor?

Kira gelir vergisini, 2022-2023 yılı içerisinde toplam 9 bin 500 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname verecek. Peki, Kira gelir vergisi nedir, detayları nelerdir? İşte tüm ayrıntılar...

Mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?

Kira gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi 1 Mart'ta başladı. İstisna sınırının altındaki gelirler için beyanname verilmeyecek. Peki, mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

Mesken kira gelir vergisi istisna uygulaması 2018!

Mesken kiralamalarında elde edilen gelirin istisna sınırından yüksek olması halinde beyanname verilecek, bu sınırın altındaki gelirler için beyanname verilmeyecek. İşte mesken kira gelir vergisi istisna uygulaması 2018..

Kimler kira gelir vergisi verir 2018?

Gayrimenkulünü iş yeri yada mesken olarak kiraya veren kişiler, iş yeri veya mesken istisna sınırlarını aşıyorsa beyanname vererek vergilerini vermek zorunda. Peki Kira geliri nedir, kimler kira gelir vergisi verir, kimler kira gelir vergisi vermez?

Mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017!

Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek oranda gelir elde eden kimseler ödüyor. Peki mesken sahipleri ne kadar vergi öder? İşte mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017 örneği..

Kira gelir vergisi 2. taksiti 2017!

Mesken ve işyerinde istisna sınırlarından yüksek kira geliri elde edenler için 1. taksit dönemi bugün sona eriyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Mesken kira geliri istisnası 2017!

Kira gelir vergisi, mesken ve işyerlerinin bir sene içerisinde kiraya verilmesinden elde edilen gelire istinaden ödeniyor. Peki, bu sınır meskende ne kadar? İşte mesken kira geliri istisnası 2017..

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 16 gün!

Mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için ikinci taksit ödemeleri devam ediyor. 2015 yılı kira gelir vergisi için son 16 gün bulunuyor...

Kira gelir vergisi ödemek için ne yapılır?

Kira gelir vergisi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilerek mal sahiplerinin elde ettiği gelirler için ödeniyor. Peki, kira gelir vergisi ödemek için ne yapılır?

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde vergi ödenmesi gerekiyor. 2. taksit dönemi devam eden kira gelir vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..

Kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Peki, 2015 yılı için kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar?

İşyeri kira gelir vergisi hesabı nasıl yapılır?

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkullerin kiraya verilmesinden gelir elde eden kimseler bir sonraki sene içerisinde gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, işyeri kira gelir vergisi hesabı nasıl yapılır?

Mesken kira gelir vergisi hesaplama Haberi

Mesken kira gelir vergisi hesaplama

Kira gelir vergisi hesaplama formülü!

Bir takvim yılı içinde elde edilen gayrimenkul kira gelirleri, vergiye tabi tutuluyor. Peki kira gelir vergisi nasıl hesaplanıyor, kira gelir vergisi hesaplamalarında hangi formül kullanılıyor?


Kira gelir vergisi hesaplamalarına ilişkin bilgiler, Gelir Vergisi Kanununda şu şekilde açıklanıyor:


Verginin hesaplanması:

Madde 104 – 

Yıllık Gelir Vergisi, vergiye tabi gelirlerin yıllık toplamından 31 inci maddedeki indirimler düşüldükten sonra 103 

üncü maddedeki nispetler uygulanmak suretiyle hesaplanır.

Ücretlerin vergilendirilmesinde aylık vergi; yıllık vergi 12'ye bölünmek, gündelik vergi aylık vergi 30'a bölünmek 

suretiyle hesaplanır.


Hesaplanan kira geliri vergisi, bir sonraki dönemin Mart ve Temmuz aylarında iki eşit taksit halinde tahsil ediliyor.


Madde 103 –  

Gelir vergisine tabi gelirler;

8.800 TL’ye (10.700 TL.) kadar % 15

22.000 TL’nin (26.000 TL.) 8.800 TL’si (10.700 TL.) için 1.320 TL (1.605 TL.), fazlası % 20

50.000...