23 / 12 / 2024

Mesken kira gelir vergisi

Mesken kira gelir vergisi

2014 yılında evini kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden kimseler 2015 yılında vergi mükellefi oluyor. Mart ayında ilk taksiti ödenen mesken kira gelir vergisi 2. taksiti ne zaman?

Kira gelir vergisi beyanname verme tarihi!

2014 yılında sahip oldukları mal ve hakları kiraya verenler, 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Mükellefler öncelikle kira beyanı veriyor. Peki, kira gelir vergisi beyanname verme tarihi ne zaman son?

Kira gelir vergisi oranları 2015!

Gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri belli şartlarda vergiye tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisi nasıl hesaplanır? İşte kira gelir vergisi oranları 2015...

Mesken kira vergisi nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için vergi ödenmesi gerekiyor. Vergi, kira gelirinin elde edildiği yılı takip eden sene ödeniyor. Peki, mesken kira vergisi nasıl hesaplanır?

Meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir vergisi mevzuatı gereğince, mesken ve iş yeri gibi taşınmaz mallardan kira geliri elde eden kimselerin vergi ödemesi gerekiyor. Peki, meskenlerde gelir vergisi nasıl ödenir?

Kira gelir vergisinin 2. taksit ödemeleri 6 gün sonra başlayacak!

Kira gelir vergisi bir önceki yıl içerisinde elde edilen kira geliri için yapılıyor. Buna göre, bu sene 2013 yılında elde edilen kira gelirlerinin vergisi ödeniyor. Kira gelir vergisinin 2. taksit ödemeleri 6 gün sonra başlayacak...

Kira gelir vergisi rehberi!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan kira gelir vergisi rehberinde, vergi ödemelerine ilişkin bilgilere yer veriliyor. İşte Kira gelir vergisi rehberinde yer alan bilgiler bu haberde...

Mesken kira gelir vergisi nedir?

Mesken kira gelir vergisi nedir?: Mesken kiralamalarında, elde edilen kira gelirin belli bir limiti aşması halinde ödenmesi gereken bir vergi türü olarak tanımlanıyor. Peki, 2014 istisna tutarı ne kadar?

Kira gelir vergisi nedir? Kimler kira gelir vergisi ödüyor?

Kira gelir vergisini, 2022-2023 yılı içerisinde toplam 9 bin 500 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname verecek. Peki, Kira gelir vergisi nedir, detayları nelerdir? İşte tüm ayrıntılar...

Mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?

Kira gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi 1 Mart'ta başladı. İstisna sınırının altındaki gelirler için beyanname verilmeyecek. Peki, mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

Mesken kira gelir vergisi istisna uygulaması 2018!

Mesken kiralamalarında elde edilen gelirin istisna sınırından yüksek olması halinde beyanname verilecek, bu sınırın altındaki gelirler için beyanname verilmeyecek. İşte mesken kira gelir vergisi istisna uygulaması 2018..

Kimler kira gelir vergisi verir 2018?

Gayrimenkulünü iş yeri yada mesken olarak kiraya veren kişiler, iş yeri veya mesken istisna sınırlarını aşıyorsa beyanname vererek vergilerini vermek zorunda. Peki Kira geliri nedir, kimler kira gelir vergisi verir, kimler kira gelir vergisi vermez?

Mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017!

Kira gelir vergisini belirlenen istisna sınırından yüksek oranda gelir elde eden kimseler ödüyor. Peki mesken sahipleri ne kadar vergi öder? İşte mesken kira gelir vergisi 2. taksiti hesaplama 2017 örneği..

Kira gelir vergisi 2. taksiti 2017!

Mesken ve işyerinde istisna sınırlarından yüksek kira geliri elde edenler için 1. taksit dönemi bugün sona eriyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

Mesken kira geliri istisnası 2017!

Kira gelir vergisi, mesken ve işyerlerinin bir sene içerisinde kiraya verilmesinden elde edilen gelire istinaden ödeniyor. Peki, bu sınır meskende ne kadar? İşte mesken kira geliri istisnası 2017..

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 16 gün!

Mesken ve işyeri kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için ikinci taksit ödemeleri devam ediyor. 2015 yılı kira gelir vergisi için son 16 gün bulunuyor...

Kira gelir vergisi ödemek için ne yapılır?

Kira gelir vergisi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilerek mal sahiplerinin elde ettiği gelirler için ödeniyor. Peki, kira gelir vergisi ödemek için ne yapılır?

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesi halinde vergi ödenmesi gerekiyor. 2. taksit dönemi devam eden kira gelir vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..

Kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Peki, 2015 yılı için kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar?

İşyeri kira gelir vergisi hesabı nasıl yapılır?

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkullerin kiraya verilmesinden gelir elde eden kimseler bir sonraki sene içerisinde gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, işyeri kira gelir vergisi hesabı nasıl yapılır?

Mesken kira gelir vergisi Haberi

Mesken kira gelir vergisi

Mesken kira gelir vergisi 2. taksiti!

2014 yılında evini kiraya vererek istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden kimseler 2015 yılında vergi mükellefi oluyor. Mesken kira gelir vergisi senede 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor.


İlk taksitlerin Mart ayı içerisinde ödendiği mesken kira gelir vergisi 2. taksiti Temmuz ayı içerisinde ödeniyor.


Vergi için ödenecek bedel, seçilen ödeme yöntemine göre hesaplanıyor. Bu yöntemler arasında gerçek gider yöntemi ile götürü gider yöntemi bulunuyor.


Örnek 1: Bayan (E), 2014 yılında tamamı tevkif yoluyla vergilendirilmiş 25.000 TL işyeri kira geliri ve 20.000 TL mevduat faizi ile birlikte konut olarak kiraya verdiği dairesinden 3.000 TL kira geliri elde etmiştir.


İşyeri Kira Geliri (Brüt) 25.000 TL

Konut Kira Geliri 3.000 TL

Mevduat Faizi 20.000 TL

Beyan Edilecek Gelir Tutarı YOK


-Tevkif yoluyla vergilendirilen 20.000 TL...