14 / 05 / 2024

mesken kiralamalarında damga vergisi

mesken kiralamalarında damga vergisi

Kira sözleşmeleri, damga vergisine tabi tutulan kağıtlar arasında yer alıyor. Peki, Mesken kira sözleşmelerinde damga vergisi ödenir mi? Hangi kira sözleşmeleri damga vergisinden istisna tutuluyor?

Konut kiralamalarında izin belgesi dönemi başlıyor!

Konut kiralamalarında izin belgesi dönemi resmen başlıyor. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kısa dönem konut kiralamalarında yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifini değerlendirdi. İşte detaylar...

Tatil tercihleri değişti: Otel yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor! 

Okulların kapanmasıyla beraber yaz tatili için planların yapılmaya başlandı. Tatillerde oteller yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

KKTC'de dövizle gayrimenkul kiralamalarında kur sabitlemesine gidiliyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu yaptığı açıklamada "Gayrimenkul kiralamalarında dövizle ödenecek kira bedellerinde kur sabitlemesine gidilecek. 3 ay süreyle dolar 10 lira, avro 11 lira ve sterlin 12 lira kuru uygulanacaktır." dedi.

İş yeri kiralamalarında stopaj kaldırılıyor mu?

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında iş yeri kiralamalarında stopaj uygulamasının kaldırılması öngörülüyor. 

Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2021!

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. İşte kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2021...

5 maddede gayrimenkul satış ve kiralamalarında döviz yasağı!

Gayrimenkul alım satım ve kira sözleşmelerine döviz yasağını getiren Cumhurbaşkanlığı kararı bugunkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 5 maddede gayrimenkul satış ve kiralamalarında döviz yasağı..

Mesken kira gelir vergisi istisna uygulaması 2018!

Mesken kiralamalarında elde edilen gelirin istisna sınırından yüksek olması halinde beyanname verilecek, bu sınırın altındaki gelirler için beyanname verilmeyecek. İşte mesken kira gelir vergisi istisna uygulaması 2018..

Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 belli oldu!

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 bugün açıklandı..

Günlük konut kiralamalarında banka zorunluluğu başladı!

Geçtiğimiz Haziran ayında Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile günlük konut kiralamalarına gelen banka zorunluluğu bugün başladı..

Günlük ev kiralamalarında vergi cezası riski artıyor!

1 Temmuz ile yürürlüğe girecek günlük ev kiralamalarında kira bedelinin banka veya PTT aracılığı ile tahsil edilmesi zorunluluğu vergi cezası riskini de artıyor..

Kira sözleşmesi 2017 damga vergisi ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya dair noterde sözleşme imzalanabiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi 2017 damga vergisi ne kadar?

Kira kontratı damga vergisi 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2017 oranları..

Kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2016!

Kira gelir vergisi, gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler için ödeniyor. Kira gelir vergisi masrafları arasında damga vergisi de yer alıyor. Peki, kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2016 nedir?

mesken kiralamalarında damga vergisi Haberi

mesken kiralamalarında damga vergisi

Mesken kira sözleşmelerinde damga vergisi ödenir mi?

Kira sözleşmeleri, damga vergisine tabi tutulan kağıtlar arasında yer alıyor. Sadece kiraya veren ve kiralayan kişilerin imzasını içermesi, depozito tutarı, kefalet şerhi içermemesi halinde, Kanuna ekli (2) sayılı tablonun IV/31 numaralı fıkrası uyarınca damga vergisinden istisna tutuluyor.


Mesken kira sözleşmesi damga vergisi ile ilgili diğer esaslar Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından şu şekilde açıklanıyor:


T.C.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI


(Mükellef Hizmetleri Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü)


Sayı:97895701-155[1.2013/18]-911 25/06/2013

Konu: Mesken kira sözleşmelerinin damga vergisi hk. 

İlgide kayıtlı özelge talep formunun ve eklerinin incelenmesinden, sahip olduğunuz gayrimenkulleri kiraya verdiğiniz, iş yeri olarak kiraya verdiğiniz yerlerin damga vergisini kiracıların ödediği, konut olarak kiraya verdiğiniz yerlerin kirasını alamadığınız durumlarda icra takibine başladığınız, icra dairelerinin kira sözleşmelerinin damga vergilerinin ödenmediği gerekçesiyle talebinizi geri çevirdiği...