06 / 05 / 2024

Meskeniyet iddiası itiraz süresi

Meskeniyet iddiası itiraz süresi

Meskeniyet iddiası, İcra ve İflas Kanunu gereğince haczi caiz olmayan mallar ve haklar arasında yer alıyor. Peki, meskeniyet iddiası satışı engeller mi? İşte meskeniyet iddiası yargıtay karar örnekleri...

Rezerv alan ilan edilmişti: Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin arazisi için alınan tüm kararlar sorunlu iddiası!

Üsküdar Çengelköy'de yer alan 29 Mayıs Sitesi'nde rezerv alan tartışmaları devam ediyor. Site sakinleri karara itiraz ederken, sitenin arazisi için alınan tüm kararların sorunlu olduğu iddiası gündeme geldi. İşte detaylar...

Kanal İstanbul'a itiraz için imza atmayan belediye çalışanın darp edildiği iddiası!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çalışanı, CHP Tepebaşı İlçe Başkanlığı tarafından Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu'na itiraz etmek için düzenlenen imza kampanyasına destek vermek istemediği için stant görevlileri tarafından darbedildiğini iddia etti.

İstimlak bedeline itiraz dilekçesi!

İstimlak bedeline itiraz, 30 gün içerisinde Asliye Hukuk Mahkemesi'ne bir dilekçe ile başvurularak yapılabiliyor. Peki, istimlak bedeline itiraz dilekçesi nasıl yazılır? İşte itiraz dilekçedi örneği..

İstimlak bedeline itiraz!

İstimlak ile özel kişilere ait gayrimenkullerin, kamu yararı gözetilerek kanun esaslarına göre karşılığı ödenmek kaydıyla alınıyor. Peki istimlak bedeline itiraz edilebilir mi? İtiraz nasıl yapılır?

Arnavutköy Tayakadın Köyü imar planına itiraz geldi mi?

Arnavutköy Tayakadın Köyü 1/5000 ölçekli nazım imar planı askı süresini tamamladı. Peki bu süre içinde itiraz geldi mi? Arnavutköy Tayakadın Köyü imar planına itiraz edildi mi? Tayakadın Köyü imar planı tadilatının sebebi neydi?..

Ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Konut kredisi kullanılarak satın almak istediğiniz ev için bankadan gönderilen eksper tarafından konut ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, eksper raporu yanlış ise ekspertiz raporuna nasıl itiraz edilir?

Eksper raporuna itiraz!

Konut ekspertiz raporu banka tarafından isteniyor. Peki, banka ekspertiz raporu sonucunda müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse ne yapılabilir? Eksper raporuna itiraz edilir mi?

Çevre düzeni planına itiraz!

Ülke ve bölge plan kararlarına uygun olarak konut, sanayi, ulaşım gibi yerleşme ve arazi kullanılması kararlarını belirleyen plan olan çevre düzeni planına itiraz edilebilir mi?

Nazım imar planı değişikliğine itiraz!

Arazi parçalarının; genel kullanış biçimlerini, başlıca bölge tiplerinin gösterildiği plana nazım imar planı deniyor. Peki, nazım imar planı değişikliğine itiraz edilir mi? İşte, nazım imar planı değişikliğine itiraz dilekçesi!

Ecrimisil ödeme emrine itiraz!

Hazineye ait olan taşınmazların, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sonucunda ilgililerden ecrimisil alınıyor. Peki söz konusu ecrimisil ödeme emrine itiraz edilebilir mi?

Revizyon imar planı itiraz davası!

Planın tamamının veya plan ana kararlarını etkileyecek bir kısmının yenilenmesi sonucu elde edilen plana revizyon imar planı deniyor. Planın taşınmaz lehine olduğu düşünüldüğünde dava açılabiliyor. İşte, revizyon imar planı itiraz davası!

Revizyon imar planına itiraz dilekçesi!

Her ölçekteki planın ihtiyaca uymadığı, uygulanmasının mümkün olmadığı durumlarda hazırlanan plana revizyon imar planı deniyor. Ancak bu planın taşınmaz lehine olduğu düşünüldüğünde itiraz edilebiliyor. İşte, revizyon imar planına itiraz dilekçesi!

Ecrimisile nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil bedeli, hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan kimselerden alınıyor. Peki ecirimisil bedeline itiraz edilir mi? Ecrimisile nasıl itiraz edilir?

Meskeniyet iddiası itiraz süresi Haberi

Meskeniyet iddiası itiraz süresi

Meskeniyet iddiası satışı engeller mi?

Meskeniyet iddiası, İcra ve İflas Kanunu gereğince haczi caiz olmayan mallar ve haklar arasında yer alıyor. Kanunun 82/12. maddesi gereğince, borçlunun ekonomik ve sosyal statüsüne uygun evi haczedilemiyor. Peki, meskeniyet iddiası satışı engeller mi? Meskeniyet iddiası ile ilgili yargıtay kararları nelerdir?


Kanunda yer alan esaslara göre, borçlunun haline münasip evi (ancak evin kıymeti fazla ise bedelinden haline münasip bir yer alınabilecek miktarı borçluya bırakılmak üzere haczedilerek satılır).


Burada da belirtildiği üzere, uygulanacak haciz işleminde meskeniyet iddiası bulunan evin değerinin fazla olması durumunda mesken satılarak; haline münasip bir yer alınabilecek miktarı borçluya bırakılıyor. Geri kalan kısım ise alacaklıya olan borçtan düşülüyor.


Ayrıca meskeniyet iddiası ile açılan davalarda, konutun niteliği; ailenin geliri gibi çeşitli unsurlar da göz önünd bulunduruluyor. Örneğin...