03 / 05 / 2024

Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi

Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Melekli Beldesi'nde yaptırılan TOBB Iğdır Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi temel atma törenine katıldı.

Bakanlık açıkladı! Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine verilecek destek miktarları yükseltildi!

Organize sanayi bölgeleri (OSB) içinde ve dışında açılan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinin öğrencileri için verilecek olan 2023-2024 senesi eğitim ve öğretim destek miktarlarında yükseliş yapıldığı duyuruldu.

Ankaralı ve İzmirlilerin ev alma şansı, bir Parisliye göre daha yüksek!

Fiyatlardaki fahiş artışların, ev sahibi olmayı zorlaştırdığı da ifade ediliyor. Peki durum gerçekten böyle mi? Bağımsız yazar ve teknik analist Tuncer Şengöz, X sosyal medya hesabından emlak fiyatları ile gelir oranı ilişkisini açıkladı. İşte o paylaşım ve vatandaşların düşünceleri...

Türkiye'de en yüksek kazanç getiren sektör ve meslekler belli oldu: Gayrimenkul ve inşaat ne kadar kazandırıyor?

TÜİK tarafından, Türkiye'de cinsiyet, meslek ve eğitim durumu bakımından en çok ve en az kazanan sektörler açıklandı. 2022 yılında aylık ortalama kişi başı kazanç 12 bin 450 Türk Lirası şeklinde belirlendi. İşte ayrıntılar...

Kamuda çalışan mühendis ve teknik personel için üç yeni sendika kuruluyor

Kamuda çalışan mühendisler ve teknik hizmet sınıfı personelleri, için "Mühendis Tek-Sen Enerji", "Mühendis Tek-Sen Ulaştırma" ve "Mühendis Tek-Sen Tarım-Orman" olmak üzere üç sendika kuruldu. İşte haberin ayrıntıları...

Kumtel HM-01 mikrodalga fırında dev indirim! İşte fiyatı ve teknik özellikleri!

Küçük ev aletleri konusunda konusunda adından sıkça söz ettiren Kumtel, mikrodalga fırında resmen çığır açacak bir ürün piyasaya sundu. Kumtel, bu ürüne ilişkin tüm teknik özelliklerini paylaşırken, ürünün fiyatında da indirime gidildiği öğrenildi.

Yapay zekâ destekli ve ikili pişirme özellikli Samsung NV7B7997AAA fırında son zamanların en düşük fiyatı!

Yapay zekânın artık hemen her alana nüfuz ettiği bugünlerde Samsung da hem yapay zekâ destekli ve hem de ikili pişirme özellikli fırının tanıttı. Resmen devrim niteliğinde görülen ve piyasaya damgasını vuran bu ürüne yönelik tüm detaylar ve teknik özellikleri de belli oldu.

Hoover MBC500UV 011 yatak temizleyicisi çıktı! İşte fiyatı ve teknik özellikleri...

Hoover’dan resmen herkesin arzu ettiği ancak kimsenin bulamadığı bir teknolojik ürün geldi. Hoover, ürettiği MBC500UV 011 yatak temizleyicisini görücüye çıkardı. İşte Hoover MBC500UV 011 yatak temizleyicisinin teknik özellikleri ve fiyatı...

Özasiller İnşaat Hırdavat Metal Plastik Mobilya Ve Teknik Malzemeler San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Özasiller İnşaat Hırdavat Metal Plastik Mobilya Ve Teknik Malzemeler San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Özdemir tarafından kuruldu.

Mahindra Türkiye’de satışa sunuluyor! İşte fiyatı ve özellikleri

Boyutu ve teknik özellikleri ile popülerleşen Hindistan’ın en önemli otomobil markalarından biri olan Mahindra KUV100 NXT, Türkiye'de satışa sunulacak. Avrupa'nın ardından Asya otomobil üreticileri de Hindistan’ın en popülerlerinden olan Mahindra ile Türkiye pazarında yer edinmeye çalışacak.

Samsung Galaxy F54 5G: Gece Çekimleri, Süper Sabit Görüntü Sabitleme ve Uygun Fiyatta Etkileyici Özellikler!

Samsung, yakında Hindistan'da piyasaya süreceği Samsung Galaxy F54 5G ile akıllı telefon tutkunlarını cezbedecek heyecan verici özellikler ve teknik özellikler sunmayı planlıyor. Cihaz, cazip bir seçenek haline gelmesini sağlayan uygun fiyatıyla birlikte çeşitli etkileyici özelliklere sahip olacak.

PlayStation 5'i sabırsızlıkla bekleyenlere müjde! İşte Lansman tarihi, fiyatı ve teknik özellikleri

Oyun tutkunlarının heyecanla beklediği PlayStation 5 (PS) için artık her şey netleşti. Bu haberimizde PlayStation 5 için  Lansman tarihi, fiyatı ve teknik özellikleri ile ilgili detataylı bilgiye sahip olacaksınız

Gpi Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gpi Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Galata İnşaat Mühendislik Ve Teknik Müşavirlik ve Pmı Yapı İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi ortaklığında kuruldu.

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu geliyor! İBB açıkladı: Proje tasarımları ve teknik onayları tamamlandı! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, İstanbullulara son dakika müjdesi verdi. Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu geliyor! İBB açıkladı: Proje tasarımları ve teknik onayları tamamlandı!

Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Haberi

Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Öğretmenlerimizin öğrencilerimize daha iyi ortamda eğitim verebilmesi adına Fatih Projesi'ni de Ulaştırma Bakanlığı olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na destek vermek üzere, 435 bin etkileşimli tahta kurmak marifetiyle gerçekleştirdik. 45 bin 700 okula da çok fonksiyonlu yazıcılar kurduk." dedi.


Bakan Arslan çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Iğdır'da, yapımı tamamlanan Bahçeşehir Okulları'nın açılış törenine katıldı.


Arslan, törende yaptığı konuşmada, hükümet olarak eğitimin kalitesini artırmak adına 14 yılda 270 bin derslik inşa edildiğini belirterek, "Sınıf başına düşen öğrenci sayısı 60 ile 70'lerden ortaokullarda 25'e, ilkokulda 23'e düşmüş durumda. Bu çok önemli bir gösterge, fiziki mekanları iyileştirmek, derslik sayısını artırmak ve bir derste hocanın öğrenciye ayırabileceği zamanı artırabilmek adına derslik başına öğrenci sayısını azaltmış olmak da çok önemli." diye...