25 / 07 / 2024

meslekten men edilecek Müteahhitler

meslekten men edilecek Müteahhitler

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında “Müteahhitlik yasası için çalışmalarımız var. Tamamladıktan sonra Meclis’ e sevk edeceğiz” dedi...

İzmir depreminde yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok için sanıklara meslekten men talebi!

​​​​​​​Yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok'la ilgili davanın ilk duruşmasında enkaz altından kurtarılan 4 kadın, ailelerinde travmanın devam ettiğini aktararak, sanıkların mesleklerinden men edilmesini talep etti.

Bitlis Encümen Başkanlığı'ndan 15.6 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Bitlis İli İl Encümen Başkanlığı, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Tatvan İlçesi Benekli Köyü'nde bulunan 184 bin 460,90 metrekare yüzölçümlü taşınmaz 15 milyon 680 bin TL'ye ihale edilecek. 

Müteahhitlerden yeni yönetmeliğe tepki!

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl, yönetmelik sebebiyle on binlerce müteahhidin meslekten men edilebileceğini belirtti. Avcıl, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

On binlerce müteahhit meslekten men edilebilir!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı ve TOBB Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitlerin sınıflandırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

3. köprünün şehir plancıları meslekten atılmış!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projelerinin imar planlarını yapan Şehir Plancısı Ahmet Özdal ile ortağı Arzu Özdal’ın 3 ay boyunca meslekten men edilmiş...

Çin'de göçmen kuşlar için çok özel bir havaalanı inşa edilecek!

Çin göçmen kuşlar için çok özel bir havaalanı inşa edecek. Lingang kuş cennetinden ilk görseller belirlendi.

Bayburt'a göçmen barınma merkezi inşa edilecek!

Bayburt'ta, Türkiye'ye gelerek farklı illere yerleşen göçmenlerden çeşitli nedenlerle ülkelerine iadesi gerekenlerin barınması için Göçmen Barınma Merkezi inşa edilecek.

Şehit üsteğmen Uğur Taşcı’nın ailesinin evi restore edilecek!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan üsteğmen Uğur Taşcı’nın ailesine sahip çıktı.

3. Köprü imar plancısının meslekten men cezası iptal edildi!

İstanbul'daki her projeyi yargıya taşıyan TMMOB'a mahkeme 'dur' dedi. Birliğin, 3. Köprü'nün imar planını yapan 2 şehir plancısına verdiği 3 ay meslekten men cezası yargıdan döndü.

Göçmen Konutları'na inşa edilecek okul için eylem yapıldı!

İstanbul Başakşehir’de Göçmen Konutları içindeki parka okul yapılmasına karşı çıkan mahalle sakinleri eylem yaptı. Vatandaşlar, boş araziler dururken bölgenin tek yeşil alanı olan parka okul yapılmasını istemediklerini belirtti.

Seğmen Bağlıca Evleri ne zaman teslim edilecek?

Yazıcı Grup tarafından Ankara İl'i Etimesgut İlçe' sinde hayata geçirilen Seğmen Bağlıca Evleri projesinde toplam 435 adet daire bulunuyor. Peki Seğmen Bağlıca Evleri ne zaman teslim edilecek?

İnşaat sektörüne ağır yaptırımlar geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mevzuata aykırı iş yapan, can ve mal güvenliğini tehlikeye atan yapı müteahhitlerini meslekten men edecek. Müteahhitlik Yasası'nın adımı olarak görülen düzenleme ile sektördeki 'çürük elmalar' elenecek.

Can ve mal güvenliğini tehlikeye atan müteahhite meslekten men!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı mevzuata aykırı iş yapan, can ve mal güvenliğini tehlikeye atan yapı müteahhitlerini meslekten men edecek. Konuyla ilgili tebliğ dün Resmi Gazete’de yayınlandı.

meslekten men edilecek Müteahhitler Haberi

meslekten men edilecek Müteahhitler

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, müteahhitlik yasası çıkararak inşaat sektörünü disiplin altına almayı hedefliyor. Yasayla, Türkiye’deki yaklaşık 300 bin müteahhittin yüzde 30’unun meslekten men edilmesi bekleniyor. Ağır mesleki kusur işleyen ve tüketiciyi dolandıran müteahhitler sektör dışına itilecek.


ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında “Müteahhitlik yasası için çalışmalarımız var. Tamamladıktan sonra Meclis’e sevk edeceğiz” dedi.


Bakanlık yetkilileri müteahhitlerin teknik ve mali yeterliliklerini denetleyecek, sınıflandıracak ve cezaları ağırlaştıracak bir düzenleme hazırladıklarını belirtti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’nun (İMKON) da çalıştığı yasanın 2 ay içinde Meclis’e getirilmesi hedefleniyor.  Artan iş kazaları ve son olarak İstanbul Mecidiyeköy’deki şantiyede meydana gelen asansör faciasının çalışmaları hızlandırdığı belirtiliyor.


SUÇ İŞLEYENE İŞ YOK 

Müteahhitlik yasası konusunda 6 aydır çalıştıklarını belirten...