29 / 04 / 2024

metaverse arazi alımı

metaverse arazi alımı

Türkiye’deki Metaverse ilgisinin şaşırtan boyutlara ulaştığına dikkat çekiliyor. TÜBİTAK Bilgem Başkan Yardımcısı Sadullah Uzun, Metaverse’de yaklaşık 25 bin kişiye parsel satıldığını, bunun yarısını da Türklerin aldığını belirtti.

Metaverse'te emlak yatırımı için doğru zaman mı?

Son dönemde popülerliği yükselen ve internetin geleceği şeklinde görülen Metaverse’de sanal emlak yatırımları kazanç sağlayacak mı? Kripto paralarla alınıp satılan bu emlakların, kripto paralar kadar yüksek volatilite göstermesi öngörülüyor.

Metaverse Derneği'nden ilk uyarı: Sanal arazilerden uzak durun!

Türkiye'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse konusunda farkındalık yaratmak için Metaverse Derneği'ni kuran Alphan Manas, "Şimdi bu sanal evrenlerden arazi satın alanlar 6 kurşunla Rus ruleti oynuyorlar." dedi.

Metaverse'teki 80 bin arazinin 20 bini Türklerin!

"İleride buralar değerlenir" mantığı Türklerin, Metaverse'teki arsalara akın etmesine neden oldu. Metaverse'te 80 bin arazi satıldıysa, 20 bininin Türkler tarafından alındığı belirtildi...

Emlak alım satım sözleşmesi örneği 2022!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin satışının emlakçı vasıtası ile gerçekleşmesi durumunda emlakçı ve taraflar arasında alım satım sözleşmesi imzalanıyor. Peki, emlak alım satım sözleşmesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Sınırdaş arazi sahiplerinin ön alım hakkı kaldırıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, 7255 Sayılı Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanunun 20.maddesine göre, tarımsal arazilerin satılması durumunda yan parsel yani sınırdaş arazi maliklerine verilen ön alım hakkı kaldırıldı. 

Kamu arazilerinde arazi kullanım süresi 6 ay ertelendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimiyle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle sıkıntı yaşayan turizm sektöründe, kamu arazisi tahsis edilen Bakanlık belgeli yatırımcı ve işletmecilerden alınacak arazi kullanım bedelleri 6 ay süreyle ertelendi.

Tarımsal arazi alım satımında yeni düzenleme!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal arazi alım satımı, ipotek gibi işlemlerde tüm alıcı ve satıcıların yararlanabileceği bir veri tabanı hazırlayacak.

Tarımsal arazilerin alım satımı için veri tabanı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, tarımsal arazi alım satımı ile ipotek gibi işlemlerde tüm alıcı ve satıcıların yararlanabileceği bir veri tabanı hazırlanıyor...

Ülke genelinde arazi kullanım planlarının yapılması mecliste!

Ülke genelinde arazi kullanım planlarının yapılması amacıyla çalışma ve düzenlemeler bulunup bulunmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ özel güvenlik hizmeti alım işi ihale ediyor!

TOKİ'nin Türkiye Geneli Arsa/Arazi, Konut ve Şantiyelerinde Özel Güvenlik Görevlisi Çalıştırılması 5. Hizmet Alım İşi yarın ihale edilecek...

Fatsa OSB için 410 dönümlük arazi alındı!

FATSO Başkanı Tayfun Karataş, OSB'nin büyütülmesi için uzun zamandır çalıştıklarını söyledi. Karataş, arazi alımı için yer sahipleriyle anlaşıldığını söyledi.

Tapu alım satımı nerede yapılır?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin devir işleminin resmi bir şekilde yapılması gerekiyor. Peki, tapu alım satımı nerede yapılır?

Emlakçı alım satım sözleşmesi örneği 2017!

Ev, işyeri asra veya arazi alıp satmak ya da kiraya vermek isteyen kimseler emlakçılar ile anlaşabiliyor. Anlaşma sağlayan taraflar emlakçı ile sözleşme imzalıyor. İşte emlakçı alım satım sözleşmesi örneği 2017..

Emlak alım satım harcı 2017!

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi emlakların alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki, emlak alım satım harcı 2017 ne kadar?

Arazi alırken dikkat edilmesi gereken 7 unsur!

Büyükşehirlerin yoğunluğunda bunalan bir çok insan da böyle bir hayal ile günlerini geçiriyor. Kentten uzaklaştıkça, arazi daha ucuza geliyor. Bu nedenle alım gücü sınırlı olanlar da kent dışında arazi arıyor, alıyor.

TOKİ özel güvenlik görevlisi çalıştırılması 3. hizmet alım işi ihalesi bugün!

TOKİ Türkiye geneli arsa/arazi, konut ve şantiyelerinde özel güvenlik görevlisi çalıştırılması 3. hizmet alım işi ihalesi bugün saat 12.00'de yapılacak.

metaverse arazi alımı Haberi

metaverse arazi alımı

Son zamanların ön plana çıkan teknolojisi Metaverse'e Türkiye'den yoğun ilgi gösteriliyor. Bu sanal evrende satışı yapılan arsalara Türk yatırımcılardan gelen talep yüksek oldu. Evrenin en popüler platformunda yapılan satış 25 bin kişiyi buldu. Bu sayının yarısını Türklerin oluşturduğu belirtildi.

Marmara Üniversitesi’nde “Metaverse”e ilişkin bir zirve gerçekleştirildi. TÜBİTAK Bilgem’in sponsorluğunu üstlendiği zirvede, akademisyenler ve uzmanlar Metaverse dünyasıyla ilgili gelişmeleri paylaştı ve değerlendirmelerde bulundu. Programda konuşmacı olarak bulunan TÜBİTAK Bilgem Başkan Yardımcısı Sadullah Uzun, Metaverse'e ilişkin dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Peki Metaverse'ten arazi alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte merak edilen detaylar...

SANAL İLE GERÇEK DENGESİ KORUNMALI

Metaverse’ün 1992'den beri kavram olarak hayatımızda yer aldığını vurgulayan Uzun, Ekim 2021'de Facebook’un adını Meta yapmasıyla Google aramalarında zirveyi gördüğünü dile getirdi. Metaverse’ü yeni keşfi...