09 / 05 / 2024

Metaverse arsaları Sahibinden

Metaverse arsaları Sahibinden

Çevrim içi alışveriş platformu Sahibindencom araclığıyla metaverse arsalarının satışa çıkarıldığı belirtildi. Metaverse arsalarına olan ilgi gittikçe artarken, fiyatlarda 10 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişiyor.

Metaverse çılgınlığı bitmiyor: Arsa fiyatları gerçek konut fiyatlarını aştı!

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in açıklamalarının ardından gündem olan ve internetin yeni dönemi şeklinde belirtilen 'Metaverse' evreninde arsa fiyatları tavan yaptı. Arsaların fiyatları gerçek konut fiyatlarını aşarken, satışlara ek olarak kiralamalarda başladı...

Metaverse çılgınlığı tam gaz: Arsaların yarısı Türkler'de!

Türkiye’deki Metaverse ilgisinin şaşırtan boyutlara ulaştığına dikkat çekiliyor. TÜBİTAK Bilgem Başkan Yardımcısı Sadullah Uzun, Metaverse’de yaklaşık 25 bin kişiye parsel satıldığını, bunun yarısını da Türklerin aldığını belirtti.

Metaverse’te arsaların pazar değeri belli mi?

Denge Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Baki Budakoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Budakoğlu'nun o açıklamaları...

Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

Metaverse evreninden arsa almak mantık mı?

Son zamanlarda metaverse evreninde satışa çıkarılan arsaların binlerce dolara alıcı bulması, sanal evrendeki gayrimenkul yatırımını popülerleştirdi. Peki metaverse evreninden arsa almak mantık mı?

Metaverse arsaları Sahibinden'de satışa sunuldu!

Çevrim içi alışveriş platformu Sahibindencom araclığıyla metaverse arsalarının satışa çıkarıldığı belirtildi. Metaverse arsalarına olan ilgi gittikçe artarken, fiyatlarda 10 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişiyor.

Metaverse sanal arsalar için vergi ödeniyor mu?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde Metaverse satışlarını kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın '‘Satılık Boğaz Köprüsü’ Peki vergisi var mı?' başlıklı yazısı...

1954 yılında Söğütlü Yayla arsaları satışa sunulmuş!

1954 yılında Söğütlü Yayla mevkinde bulunan arsalar parsellenerek satışa sunulmuş. Eski Londra asfaltı üzerinde bulunan yüzer ve iki yüzer metrekare olarak parsellenen arsaları, metrekaresi 6, 8, 10 liraya satın almak mümkünmüş.

1953 yılında Beylerbeyi'nde koru arsaları satışa çıkarılmış!

1954 yılında Boğaziçi'nde, Beylerbeyi'nde deniz manzaralı, çok güzel çamları olan Adalar'ı aratmayacak koru arsaları satışa çıkarılmış. Diğer ilanda ise bozkırlardan arsa almadan, Beylerbeyi'nde Allah'ın cenneti arsaları görülmesi tavsiye edilmiş.

1953 yılında Süreyya Plajı üzerinde bulunan arsalar taksitle satılacakmış!

1953 yılında Maltepe Süreyya Plajı üzerinde, Adalar'ın karşısında, Bağdat Caddesi ile denizin arasında yer alan arsaları yüzde yirmi beşi peşin, geri kalanı faizsiz bir buçuk yıl taksitle satın almak mümkünmüş.

1953 yılında Bahçelievler Kuleli mevkinde bulunan arsalar 50 lira taksitle satılacakmış!

Reşat Altın'ın 49 liraya satıldığı 1953 yılında, Bakırköy ile Florya arasında bulunan Kuleli mevkinde ki arsaları, 8 bin ile 16 bin lira arasında, ayda 50 lira taksitle satın almak mümkünmüş.

1953 yılında Gülsuyu Mahallesi'nde bulunan arsalar taksitle satılıyormuş!

Reşat Altın'ın 49 liraya satıldığı 1953 yılında Maltepe'de, yeni bir mahalle olan Gülsuyu'nda bulunan, asfalta cephesi olan arsaları metrekaresi beş, altı liraya taksitle satın almak mümkünmüş.

1953 yılında Dragos Tepesi'nde iki yıl taksitle satılık arsalar!

Kartal ve Maltepe arasında yer alan, bugün daha çok yazlık villaların bulunduğu Dragos Tepesi'nde bulunan arsaları, 1953 yılında 7 bin lira ile 9 bin lira arasında, taksitle satın almak mümkünmüş.

Metaverse arsaları Sahibinden Haberi

Metaverse arsaları Sahibinden

ABD'li milyarder girişimci Elon Musk’ın geçtiğimiz haftalardaki metaverse çıkışına karşın sanal evren kitleler arasında yayılmayı sürdürüyor.

Sputnik News'te yer alan habere göre; yaklaşık iki hafta önce Türkiye’de 20 bini aşkın metaverse arsasının satıldığı tespit edilmişti. DEVA Partisi de, Türkiye’de bir ilke imza atmış ve metaverse'ten arsa satın alan ilk siyasi parti olmuştu.

Decantraland, Sandbox, OVR gibi metaverse dünyasını hedefleyen blok zinciri oyunlarına ek olarak gerçek kentler de sanal evrende yerlerini almaya başladı.

Marketing Türkiye'nin aktardığına göre, şimdi de bu arsaların Sahibinden internet sitesi aracılığıyla satışa sunulduğu belirtildi.

Başlangıçta OVR platformunda bulunan Konyaaltı merkezli arsa için 2.5 milyon Türk Lirası değerinde bir ilan bulunurken, şimdi İstanbul ve Adalar çevresinde birden fazla ilan mevcut. 

En düşüğü 10 bin Türk Lirası olan bu alanlar 1 milyon...