29 / 04 / 2024

metaverse tapuları Türkiye 2022

metaverse tapuları Türkiye 2022

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 3 boyutlu tapu-kadastro bilgileri, sanal evren Metaverse ve akıllı şehirler gibi dijital ortama hazırlanıyor.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Türkiye'de blokzincir, Metaverse ve NFT çalışmaları ne aşamada?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, Türkiye'de blokzincir, Metaverse ve NFT çalışmalarına yönelik konuyu kaleme aldı. Peki Erdem yazısında nelere değindi? İşte Bitexen CEO'su Erdem'in yazısı...

RE/MAX Türkiye Metaverse'te ofis açtı! 

Dünyanın gündemindeki yeni gerçeklik şeklinde dikkat çeken Metaverse, markaların da odağında. Çalışma hayatından eğlenceye, alışverişten sosyal etkinliklere pek çok gerçek hayat deneyiminin dijital benzerinin oluşturulduğu sanal evrende RE/MAX Türkiye de ofis açtı.

Hakan Erilkun: Türkiye'de tapuların yüzde 70'i sorunlu!

Yatırım için alınan gayrimenkullerin tapularındaki sorunlar vatandaşa zarar ettiriyor. Uzmanlar, Türkiye'deki tapuların yüzde 70'inin defolu olduğunu söylüyor.

Türkiye'de gayrimenkul tapularının 63'ü erkeklerde!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre Türkiye’deki toplam 139.9 milyon gayrimenkulün yüzde 63.5’i erkeklere ait. Kadınlar toplam tapunun sadece 3’te 1’ini elinde bulunduruyor

Türkiye Kamu-Sen Karataş Evleri'nin tapuları verildi!

Türkiye Kamu-Sen üyelerine ait S.S. Kamu Sen Yapı Koop tarafından Karataş'ta yapılan evlerin tapuları dün Türkiye Kamu Sen Adan İl Temsilciliği Toplantı salonunda dağıtıldı.

Türkiye'deki müteahhit sayısı Avrupa'dan fazla

Türkiye'de 300 bin müteahhit bulunduğu ve bunun 500'lere indirilmesi gerektiği belirtiliyor

Türkiye Finans konut kredisinde kâr oranını aşağı çekti

Türkiye Finans, konut, işyeri, arsa ve taşıt sahibi olmak isteyenler için 12 ay vadeli kredi kâr oranlarını yüzde 1'in altına indirdi

Corio Türkiye Tekira AVM'nin yeni sahibi oldu

Corio Türkiye, Tekirdağ'da bulunan Tekira Alışveriş Merkezinin (AVM) yüzde 100 hissesini satın aldığını duyurdu.

Türkiye Finans'ta konut kredi faizi yüzde 0.67'ye düştü

Türkiye Finans, konut, iş yeri, arsa ve taşıt sahibi olmak isteyenler için 12 ay vadeli kredi kar oranlarını yüzde 1'in altına indirdi

Kempinski Türkiye'de 5. tesisini işletmeye başlıyor

Kempinski'nin Türkiye'de, Kempinski Residences Astoria Istanbul'dan sonra beşinci, rezidans olarak işleteceği ikinci tesisi Bellevue Residences İstanbul Levent'te dün hizmete girdi

Ruslar Türkiye'ye ev sahibi olmaya geliyor

Türkiye'de turist olarak görmeye alıştığımız Ruslar, krizde konut fiyatları yüzde 30-35 ucuzlayınca Antalya'da ev sahibi olmaya karar verdi.

DHL Express Amerika'yı Türkiye'ye getiriyor

DHL Express, Easy Shop adını verdiği yeni ürünü ile Türkiye'deki müşterilerinin Amerika'da alışveriş yapmasına olanak sağlıyor

 

metaverse tapuları Türkiye 2022 Haberi

metaverse tapuları Türkiye 2022

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 3 Boyutlu Kadastro Projesi çerçevesinde  harekete geçildi. Daha önce uçaklardan aldığı görüntülerle kırk bin kilometrekare kentsel alanı bulunan Türkiye'nin, şu ana kadar on bin kilometre kare üzerinde görüntülenmesi yapıldı. Yüksek ayrıntı yoğunluklu 3 boyutlu şehir modeli olarak görüldü. 

Proje kapsamında 3 boyutlu şehir modelleri, 3 boyutlu kadastro ve tapu bilgileri, binaların mimari projeleri 3 boyutlu yapılarak, gayrimenkul değer bilgileri ve adres bilgileri ile bir araya getirildi. 

Entegrasyonu yapılan verilerle Türkiye, Metaverse gibi dijital teknolojilerle, akıllı şehirler ortamına hazırlanıyor. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, gelecek günlerde akademisyenler ve uzmanların katılım göstereceği Metaverse ile ilgili çalıştay düzenlemek için de hazırlıklarını başlattı. 

Pilot il Amasya

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; uygulama kapsamında pilot il olarak seçilen Amasya, Metaverse ortamında...