05 / 05 / 2024

Mete Tapan itü

Mete Tapan itü

Kültür ve Tabiat Koruma Kurulu eski Başkanı ve Şehir plancısı olan Mete Tapan kimdir? Mete Tapan ne zaman Kültür ve Tabiat Koruma Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu?

Gökdelenler imar planı çerçevesinde mi tasarlanıyor?

İstanbul Arel Üniv. Fen Bil. Enst. Müdürü Prof. Dr. Mete Tapan, Cumhuriyet Gazetesi'nde gökdelenleri kaleme aldı. İşte Mete Tapan'ın o yazısı...

Yiğit Akü'nün hedefinde 130 ülke var!

Halen 80 ülkeye ihracat yapan Yiğit Akü'nün Genel Müdürü Erinç Çetin Miser, özellikle gümrük duvarlarını aşamadıkları bazı ülkelerde işbirlikleri gerçekleştireceklerini, ihracat yaptıkları ülke sayısını 130’a çıkaracaklarını söyledi

Pendik'te YHT için kapalı olan alt geçit bayramda açılıyor!

Yüksek Hızlı Tren Hattı (YHT) çalışmalarından dolayı uzun süre kapalı olan Pendik Hacıoğulları Hilmi Sonay Altgeçidi bayramda açılıyor. Daha önce tek araç geçişli olan geçit çift araç geçişli olarak sürücülere hizmet verecek.

Gebze E-5 Karayolunda üstgeçit yıkıldı!

Bir üst geçit faciası daha yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Gebze ilçesi Beylikbağı Topçular mevkisinde akaryakıt yüklü bir tanker, sabah saatlerinde üst geçide çarparak köprünün yıkılmasına sebep oldu.

Yiğit Efe Gayrimenkul Platin Evler

Yiğit Efe Gayrimenkul Platin Evler projesinde yer alan daireler 90 metrekare ile 231 metrekare arasında değişen alanlara sahip. 1,200 metrekare arsa alanına sahip olan projede satış süreci devam ediyor...

Gebze'de üstgeçit yıkıldı!

Kocaeli’ nin Gebze ilçesinde Kemal Turan yönetimindeki tanker, İstanbul yönüne giderken açılan damperinin üstgeçide çarpması sonucu üstgeçit yıkıldı. Kaza nedeniyle D- 100 Karayolu trafiğe kapatıldı...

Adnan Yaşar Görmez: Torbalı'ya dört üstgeçit daha inşa edilmeli!

İZBAN kapsamında Torbalı'da inşa edilen tek üstgeçit yetersiz kalıyor. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez yaptığı açıklamada, 3. Bölge Müdürü Selim Koçbay'dan dört üstgeçit yapılmasını istedi.

İnşaat Yüksek Mühendisi Şükrü Şenyiğit vefat etti!

Merhume Ayşe Şenyiğit ve merhum Ahmet şenyiğit'in oğulları, Rena Şenyiğit'in hayat arkadaşı 1964 istanbul Teknik Üniversitesi mezunu İnşaat Yüksek Mühendisi Şükrü Şenyiğit 16 Eylül 2014 tarihinde vefat etti.

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi sakinleri üst geçit istiyor!

Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, Anadolu Caddesi'nde yolun karşısına geçebilmek için üst geçit istedi. Bazı vatandaşların canlarını tehlikeye atarak demir bariyerlerin üstünden atlayarak karşıya geçmek istemeleri ise dikkat çekti.

Konya'da üst geçit inşaatı çöktü: 4 işçi yaralı!

KONYA'nın Seydişehir ilçesinde yapımı devam eden üst geçit inşaatına beton döküldüğü sırada kalıpların çökmesi sonucu 4 işçi yaralandı. Olay, Seydişehir-Antalya çevre yolu Taşağıl Mahallesi yol ayırımında yapımı devam eden üst geçitte meydana geldi...

Avcılar’da üst geçit çöktü!

İstanbul Avcılar’da üst geçit E-5 ve metrobüs yolu üzerine çöktü. Olay yerinde çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi. İlk belirlemelere göre, kaza bir tankerin üst geçide çarpmasıyla meydana geldi.

Cumhur Reşit Kuzgun kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Cumhur Reşit Kuzgun kimdir? Cumhur Reşit Kuzgun, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Çevre Koruma Müdürü İşte Cumhur Reşit Kuzgun...

Ayes Çelik Hasır ve Çit Sanayi A.Ş bilgilendirme raporunu yayınladı!

Ayes Çelik Hasır ve Çit Sanayi A.Ş Kamu Aydınlatma Platform'una bugün yaptığı yazılı açıklamada, Ayes Çelik Hasır ve Çit Sanayi A.Ş bilgilendirme raporunu yayınladı.

Mete Tapan itü Haberi

Mete Tapan itü

Mete Tapan kimdir?

Mete Tapan, 1940 yılı İstanbul doğumlu. Mete Tapan, Kültür ve Tabiat Koruma Kurulu eski Başkanı ve Şehir plancısıdır. Profesördür.


Mete Tapan, lisans eğitimini Viyana'da, yüksek lisansını Münih Teknik Üniversitesi'nde yaptı.


1987 yılından itibaren Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nda üyelik ve başkanlık görevlerinde bulunan Mete Tapan, 2012 yazında, 2 Numaralı Kurul'daki başkanlık görevinden istifa etmiştir.


1969 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde asistan olarak başladığı akademik kariyerine bugün İstanbul Arel Üniversitesi Mimarlık bölümünde devam ediyor.


Prof. Mete Tapan akademi ve 25 yıllık Koruma Kurulu mesaisinin yanı sıra 1991 -1994 senelerinde de (Nurettin Sözen'in belediye başkanlığı döneminde) İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde genel sekreter yardımcılığı yaptı.




Mete Tapan: BJK Plaza ‘Elim kırılsın’ dediğim bir karardır!
Mete Tapan: İstanbul Modern...