05 / 05 / 2024

meteorolojik uydu

meteorolojik uydu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve de Avrupa Meteoroloji Uyduları İşletme Teşkilatı tarafından 2011 yılında ilk adımları atılan Orta Asya Ülkelerine Meteorolojik Uydu Verisi Sağlama Projesi tamamlandı.

Bakan Murat kurum açıkladı! Yarısı Bizden Kampanyası ile küçük uydu kentler yapacağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yarısı Bizden Kampanyası kapsamında 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa Yakası'nda olmak üzere küçük uydu kentler yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, acilen dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon riskli konut olduğunu hatırlatarak, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'nda 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını duyurdu.

Huawei Nova 11 Ultra: Orta Sınıf Telefonlarda Uydu Bağlantısı Özelliği İle Dikkat Çekiyor!

Huawei Nova 11 Ultra, orta segmentte uydu bağlantısı desteği sunan ilk cihaz olacak. Ayrıca diğer özellikleri de oldukça etkileyici.

Migros'ta 109 Ekran 4K Uydu Smart Led Tv'de yüzde 12'ye varan indirim fırsatı! İşte 18 ocak 2023 fiyat listesi

Migros indirimlerle yüzünüzü güldürmeye devam ediyor.SAMSUNG 43AU7000 43 inç 108 Ekran Uydu Alıcılı Smart 4K Ultra HD LED TV' yi yüzde 12'ye varan indirim ile sepetinize ekleyebilirsiniz.İşte kampanyanın detayları...

New Holland, MasterDrive uydu destekli otomatik dümenleme çiftçinin yeni gözdesi! İşte 12 Eylül 2022 fiyat listesi

Türk tarımının önce markası New Holland, tarım teknolojilerinde de öncü olmayı sürdürüyor. New Holland hassas tarım teknolojilerini çiftçilerle buluşturmak adına MasterDrive uydu destekli otomatik dümenleme sistemini fabrika çıkışlı olarak sunuyor. MasterDrive New Holland’ın TD100D ve TD110D traktör

Tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor! Ukrayna'dan korkutan uydu görüntüleri

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna'da yaşanan tahıl krizi tüm dünyayı tehdit ediyor. Maxar'ın yayınladığı uydu görüntülerinde tarlaların boşluğuna dikkat çekilirken, korkutan bir rapor da yayınladı. 

Hepsiburada'da Süper Fiyat fırsatı! İşte Samsung 50Q67A 50 125 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart 2 Haziran fiyat list

Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından Hepsiburada Süper Fiyat teklifleri kapsamında 125 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart TV'leri indirimle satışa sundu. İşte detaylar...

Bursa'nın uydu kentlere ihtiyacı var!

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, artan sanayi yatırımlarıyla her geçen yıl daha fazla nüfus çeken Bursa'nın sanayi bölgeleri yakınında kurulacak uydu kentlere ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Uydu kentler kurulmalı!

Ege Koop. Genel Başkanı ve gazeteci Hüseyin Aslan, "Örgütlü bir şekilde uydu kentler kurmalıyız" dedi. 2050'de İzmir'in nüfusunun 8 milyon olmasının beklendiğini söyleyen Aslan, "Ciddi anlamda kentsel dönüşümü tartışmalıyız" diye konuştu.

Sayıştay: İmar barışında uydu görüntüsü doğru sonuç vermez!

10 milyon 79 bin vatandaşın yararlandığı imar barışı ile ilgili Sayıştay tarafından yayınlanan raporda, imar barışında uydu görüntüleri için ortofoto ya da Google Earth gibi programların kullanıldığını ve bu programların doğru sonuç vermediği belirlendi.  

Elazığ'da yıkılan binaların öncesi ve sonrasının uydu görüntüleri! 

İTÜ Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Uygulama Araştırma Merkezi, Elazığ'da yaşanan depremdeki yıkımı, uydudan görüntüledi. Sürsürü ve Muratpaşa mahallelerinin öncesi ve sonrası paylaşıldı...

İmar barışı için uydu merkezinin kapısını çaldılar!

Uydu teknolojilerinin sağladığı olanaklar doğal afetlerden tarımsal ürünlerin gelişimine kadar birçok alanda kullanılıyor. Son olarak "imar barışı" düzenlemesi uygulamalarında da uydu görüntülerinden yararlanıldı.

Kapadokya’da uydu görüntülerine göre yıkım yapılacak!

Peribacalarıyla ünlenen turizm bölgesi Kapadokya’da, kaçak yapılaşmanın önlenmesi için denetimler artırıldı. Bölgede uydu görüntülerine göre yıkım yapılacak.

meteorolojik uydu Haberi

meteorolojik uydu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ile Avrupa Meteoroloji Uyduları İşletme Teşkilatı (EUMETSAT) tarafından 2011 yılında ilk adımları atılan Orta Asya Ülkelerine Meteorolojik Uydu Verisi Sağlama Projesi (SADCA) tamamlandı.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca proje kapsamında Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan Hidrometeoroloji Servislerinde sistemlerin kurulumu gerçekleştirildi.


Gerekli eğitimlerin de verildiği projeyle Orta Asya'da bulunan bu beş ülkenin milli meteoroloji teşkilatlarına meteorolojik uydu verilerine erişim ile operasyonel kullanım imkanı sağlandı.


SADCA Projesi ile oluşturulan imkanlarla sistemlerin kurulduğu söz konusu beş ülke, nitelikli meteorolojik uydu verisi ile ürünlerine ulaşarak günlük hava tahminlerinde ve kuvvetli meteorolojik olaylara karşı daha verimli sonuçlar elde edecek. Ayrıca bu veriler uzun vadeli iklim projeksiyonlarına da katkıda bulunacak.


-İşbaşı eğitimleri MGM tarafından gerçekleştirildi


Proje kapsamında gerekli bilgisayar ve...