16 / 05 / 2024

Metrekare brüt mü net mi

Metrekare brüt mü net mi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, gayrimenkul projelerinde ‘net ve brüt tanımının’ net olması gerektiğini vurguladı. Bundan böyle tanım dışı bilgilendirme yaparak vatandaşı yanıltan suçlu sayılarak cezalandırılacak.

Brüt Mühendislik Ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Brüt Mühendislik Ve Mimarlık Limited Şirketi  Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emre Can Vural tarafından kuruldu.

EYT’lilere vergi muafiyetinde tüm şartlar belli oldu! İşte tüm ayrıntılarıyla merak edilenler!

2023’te emekli olan EYT'liler yeni yıl itibarıyla emlak vergisinden muaf olacak. Vergi muafiyeti için brüt 200 metrekareyi geçmeyen evde kendisinin ikamet etme zorunluluğu bulunmuyor. Muafiyet için belediyeye yazılı olarak başvurulması gerekiyor. İşte tüm merak edilenler...

EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) artık düzenlemein bir önce yapılmasını ve aldığı şekillenme üzerine hayatımıza devam edelim görüşünde. Fakat  akıllara takılan en büyük soru, EYT'liler için maaş hesaplaması nasıl yapılır? Brüt maaş nasıl hesaplanır?  

KPSS’den 70 almak yetiyor! Brüt sözleşme ücretinin iki katı kadar maaş! KOSGEB sözleşmeli personel alıyor!

KOSGEB özel şartlarla brüt sözleşme ücretinin iki katı kadar maaşlı personel alacağını açıkladı. KOSGEB sözleşmeli personel alım ilanını duyurdu. İşte detaylar…

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO'dan ilk yarıda 2.8 milyar TL'lik net satış!

Başkent Doğalgaz Dağıtım GYO tarafından yayınlanan Geçici Vergi Beyannamesi'ndeki bilgilere göre; şirketin Haziran 2021 döneminde brüt satış rakamı 2 milyar 864 milyon 218 bin 831,33 TL oldu. 

İdealist GYO'dan 40 milyon TL'lik brüt fon!

İdealist GYO'nun 10 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 50 milyon TL'ye çıkarılması sonucunda elde edilecek 40 milyon TL brüt fonun kullanımına ilişkin Yönetim Kurulu Raporu güncellendi.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın yıllık basit brüt getiri oranı yüzde 8,87282!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS62117 ISIN kodlu kira sertifikasının 1. kira getirisine ilişkin yıllık basit brüt getiri oranı yüzde 8,87282, 91 günlük dönemsel getiri oranı ise yüzde 2,212128 olarak belirlendi.

2019 inşaat maliyetleri 5 soruda tüm detaylarıyla!

2019 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri 18 Ağustos 2018 tarihinde açıklandı. İşte 2019 inşaat maliyetleri 5 soruda tüm detaylarıyla...

TOKİ hane halkı geliri nasıl hesaplanır 6 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ hane halkı geliri nasıl hesaplanır? Hane halkı geliri brüt maaş üzerinden mi, net maaş üzerinden mi yapılır? Gelir hesaplaması illere göre değişiyor mu? TOKİ, başvuru yapanların maaş hesaplamalarını nasıl yapıyor? İşte TOKİ hane halkı geliri nasıl hesaplanır 6 soruda tüm detaylarıyla...

Projelere net-brüt alan zorunluluğu!

Yapılan düzenlemeye göre artık mimari projelerde brüt ve net yüz ölçümü bilgisi aranacak. Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı, "Yeni tapu senetlerinde proje metrekaresi olarak açılan bölümde bağımsız bölümlerin mimari projelerindeki brüt ve net yüz ölçümleri yer alacak" dedi.

Brüt Tasarım Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Brüt Tasarım Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Özsözlü tarafından kuruldu.

Eklenti brüt alanı nedir?

Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme ait olan yeri eklenti olarak tanımlanıyor. Peki, eklenti brüt alanı nedir?

Bağımsız bölüm brüt alanı hesaplama 2017!

Bir bağımsız bölümün alanı brüt ve net olmak üzere iki şekilde hesaplanabiliyor. Peki, bağımsız bölüm brüt alanı nasıl hesaplanır?

Metrekare brüt mü net mi Haberi

Metrekare brüt mü net mi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat şirketleri tarafından hayata geçirilen gayrimenkul projelerinin satışlarında müşterilerle paylaşılan ‘kullanım alanları’ konusunda yeni bir düzenleme hazırladı. 81 ilin valiliğine Bakan İdris Güllüce’nin imzası ile gönderilen yazıda müteahhitlerin gayrimenkul alımlarında vatandaşın ‘kandırılma’ yoluyla kafa karışıklığına neden olduğu gerekçesiyle tanım dışı bilgilendirme yapmayan firmaların ‘suç işleyeceği’ bildirildi. 


Bundan böyle gayrimenkul projelerinde sosyal alan, otopark, galeri boşlukları ve eklentiler gibi ortak alanlar gelişigüzel ‘brüt metrekare’ olarak satış şartnamesine eklenemeyecek. 


Net ve brüt alanların tanımı sözleşmelerde tam olarak gösterilecek. Bakanlık bu doğrultuda alım-satımı yapılacak konutlara ait mimari projenin ilgili kat planlarının sözleşmeye eklenmesi, sözleşmelerde bağımsız bölüm metrekaresi ile varsa eklenti ve ortak alanların metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesini şart koştu.


YENİ TANIMLAR ŞÖYLE OLACAK


BAĞIMSIZ BÖLÜM BRÜT ALANI: Duvarlar, kolonlar, sıva payları, merpen...