01 / 05 / 2024

metris cezaevi nereye taşınacak

metris cezaevi nereye taşınacak

Ergenekon ve Balyoz tutuklularının kaldığı Silivri’ye yeni komşular geliyor. Türkülere konu olan Metris Cezaevi ve Bakırköy Kadın Tutukevi de Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nün içerisine taşınacak...

Metris Cezaevi’nin yerine Adalet Sarayı geliyor!

Esenler’de yer alan Metris Cezaevi’nin bulunduğu araziye ‘Adalet Sarayı’ yapılacak. Kentsel dönüşüm kapsamında Esenler Belediyesi’ne devredilen kışla arazisi yanındaki 50 bin metrekarelik alana ilişkin planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya alındı. 

İstihkak davası nereye açılır?

Yasal veya atanmış mirasçı, terekeyi veya bazı tereke mallarını elinde bulunduran kimseye karşı mirasçılıktaki üstün hakkını ileri sürerek miras sebebiyle istihkak davası açabiliyor. Peki, istihkak davası nereye açılır?

Bayrampaşa Cezaevi kentsel dönüşüm projesine son rötuşlar!

Başrampaşa Belediye Başkarı Atila Aydıner, Bayrampaşa Cezaevi kentsel dönüşüm projesinin tanıtım ve değerlendirme toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle bir araya geldi. Toplantıda Bayrampaşa Cezaevi projesine son rötuşlar yapılıyor..

Kira gelir vergisi ödemesi nereye yapılır?

Gelir vergisi kanunu gereğince her sene, bir önceki sene içerisinde elde edilen işyeri ve mesken kiralamalarından elde edilen gelir için vergi ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi ödemesi nereye yapılır?

Datça Cezaevi demokrasi müzesi mi olacak?

Cezaevi binası daha sonra bakımsızlıktan harabeye döndü. Çatısız, atıl halde bulunan Datça Cezaevi'nin restore edilerek demokrasi müzesine dönüştürülmesi istendi. Datça Cezaevi demokrasi müzesi mi olacak?

Ankara'da nereye yatırım yapmalı? Değeri yükselen bölgeler...

Yeni projelerle genişleyen Ankara'da en çok prim yapan bölgeler nereler? Nereye yatırım yapmak kazandırır? İşte gayrimenkul sektöründe İstanbul'un ardından gelen başkent Ankara'nın değeri yükselen bölgeleri...

Reddi miras dilekçesi nereye verilir?

Mirasçılara her zaman taşınmaz mal varlığı miras olarak kalmayabiliyor, kimi zaman ödenmesi güç olan borçlar da mirasçıya kalabiliyor. Mirasçı kalan bu "mirası" reddedebiliyor. Peki, reddi miras dilekçesi nereye verilir?

Diyarbakır cezaevi için müze çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Kışanak, " Cezaevini belediyeye devredin " dedi Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müzeye dönüştürülmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlık çalışması başlatıldı.

Diyarbakır Cezaevi'nin müzeye dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı!

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi, 12 Eylül askeri darbesinin ardından adı işkencelerle gündeme gelen E Tipi Cezaevi' nin İnsan Hakları ve Yüzleşme Müzesi'ne dönüştürülmesi için çalışma başlattı.

Emlak vergisi taksiti nereye ödenir?

Emlak vergisinin ödemeleri senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. Verginin 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. 2. taksit ise Kasım ayında ödeniyor. Peki, emlak vergisi nereye ödenir?

Çevre temizlik vergisi nereye yatırılıyor?

Çevre temizlik vergisi, tüm konut ve işyeri sahiplerinin, gayrimenkullerinin bulunduğu ilçenin belediyesine ödemek zorunda olduğu bir vergi çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Çevre temizlik vergisi nereye yatırılıyor?

Kütahya'ya yeni cezaevi yapılacak!

Kütahya'ya yeni cezaevi yapılacak. Kütahya Cumhuriyet Baş savcısı Atilla Aslan Kütahya'ya yeni Adalet Sarayından sonra yeni cezaevinin de verinin belirlenmesine yönelik çalışmaların tamamlandığı müjdesini verdi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nereye yapılır?

Kentsel dönüşüm ile riskli yapısını yıkan kimselere devlet bir takım finansal destekler sunuyor. Devlet destekleri arasında yer alan kira yardımı nedir? Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nereye yapılır?

metris cezaevi nereye taşınacak Haberi

metris cezaevi nereye taşınacak


Türkülere konu olan Metris Cezaevi ve Bakırköy Kadın Tutukevi Silivri’ye taşınmaya hazırlanıyor. Silivri' de yeni cezaevleri için çalışmalar başladı. 


Ergenekon ve Balyoz tutuklularının kaldığı Silivri’ye yeni komşular geliyor. Türkülere konu olan Metris Cezaevi ve Bakırköy Kadın Tutukevi de Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nün içerisine taşınacak. Yeni cezaevlerinin en geç iki yılda tamamlanması amaçlanıyor. 


CEZAEVİ ARAZİSİ HAZIR 

Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz yıl Silivri Cezaevi'ni genişletmek için harekete geçmişti. Bakanlığın cezaevlerini yapmayı planladığı 174 dönümlük arazinin sahibi olan 3 vatandaş kamulaştırma bedellerine itiraz ederek dava açtı.  Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan davada mahkeme arazinin bedelini 18 milyon 618 bin lira olarak belirledi. 


ÇALIŞMALARA START VERİLDİ 

Mahkemenin sonuçlanmasının ardından arazi üzerine iki ayrı cezaevinin inşasına başlandı. Cezaevi kampüsünde tutuklu yakınlarının kullanabilecekleri bir kafeterya ve tam teşekküllü bir de hastane yapılması...