02 / 05 / 2024

metrocity avm araplar

metrocity avm araplar

Metrocity’nin yatırımcısı, AVM’ye Ortadoğulu yatırımcılardan ilginin olduğunu doğruladı. Lübnanlıların 50 milyon dolar ön ödeme yaptığı konuşulurken toplam satış bedelinin ise 500 milyon doları bulacağı söyleniyor.

MetroCity'de icra nedeniyle sökülen merdivenler geri döndü!

İstanbul Levent’te bulunan MetroCity AVM’nin yürüyen merdivenlerinin bazılarının paletleri alacaklı firmanın aldırdığı haciz kararından dolayı sökülmüştü. MetroCity'de icra nedeniyle sökülen merdivenler geri döndü.

MetroCity AVM'ye icra şoku!

İstanbul Levent'teki MetroCity AVM icra şokuyla sarsıldı. Haciz iddiaya göre, AVM'nin ortaklarından Seda Gengönü'nün Metrocity'yi teminat olarak gösterip faktoring şirketlerinden 5 milyon dolar borç alması üzerine geldi. 

Gürcistan Metrocity Batumi AVM 29.2 milyon TL'ye satılıyor!

Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret AŞ. tarafından Gürcistan Batum'daki Metrocity Batumi AVM satın alındı. Firma, 13,5 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunan AVM için 29 milyon 270 bin dolar ödeyecek.

Metrocity AVM'de sular durulmuyor!

Metrocity açıldığı 2003’ten beri ortaklar arası ve aile içi kavgalarla gündemde. Ortaklar arasında yeni kavganın konusu ortaklardan Seda Gengörü’nün şirketten aldığı belirtilen 60 milyon TL paranın silinmesi talep ediliyordu. Genel Kurul toplandı. Borcun silinmesi reddedildi!

Metrocity AVM satılacak mı?

İstanbul’da sayıları 50’yi bulan AVM’lerin büyük bir kısmındaki esnaf yaz durgunluğu yaşarken, Vatan gazetesinden Necla Dalan, AVM alım satım piyasasını hareketlendirecek habere imza attı.

Metrocity AVM'ye Araplar talip oldu!

Metrocity’nin yatırımcısı, AVM’ye Ortadoğulu yatırımcılardan ilginin olduğunu doğruladı. Lübnanlıların 50 milyon dolar ön ödeme yaptığı konuşulurken toplam satış bedelinin ise 500 milyon doları bulacağı söyleniyor.

Avrasya GYO Metrocity ofis değerleme raporu!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, portföylerinde bulunan Metrocity AVM'deki Ofise ait yıl sonu değerleme Raporu'nu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. KAP'a yapılan açıklama ve değerleme raporu şöyle...

Avrasya GYO Metrocity'deki daireye ait değerleme raporu!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Şişli İlçesi, Metrocity AVM C Blok, 316 Nolu Mesken yıl sonu değerleme Raporu'nu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. İşte değerleme raporu...

MetroCity’de kendini yeniye bırak!

MetroCity AVM, 2015’in ilk haftalarına aynı dinamizmle giriyor. 3 Ocak gününden itibaren AVM -1 Katta bulunan Çocuk Etkinlikleri alanında, minik ziyaretçileri yepyeni sürprizler, bambaşka heyecanlar bekliyor.

Bien çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor!

Çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla düzenlenen etkinlikte Bien, Metrocity AVM’de düzenlenen 2015 Metrocity takvimi için birbirinden sevimli kedi ve de köpeklerin yarıştığı etkinliğe sponsor oldu.

Türkiye'den en çok Araplar gayrimenkul alıyor!

AVM'lerde sürekli görmeye alıştığımız Araplar, gayrimenkulde de en büyük alıcı olurken 201 3'te 735 bin m2 mülk alan Araplar bu yıl rakamı 2 milyona çıkardı.

Araplar 2014'te 2 milyon metrekare mülk aldı!

AVM'lerde görmeye alıştığımız Araplar, gayrimenkulde de en büyük alıcı oldu. Körfez sermayesi 2013'te toplam 735 bin m2 mülk alırken, 2014'te rakam 2 milyon m2'ye fırladı.

Araplar Türkiye'den 910 bin metrekare taşınmaz aldı!

AVM’lerde sürekli görmeye alıştığımız Araplar, gayrimenkulde de en büyük alıcı olurken 2013'te 735 bin m2 mülk alan araplar bu yıl rakamı 2 milyona çıkardı.

metrocity avm araplar Haberi

metrocity avm araplar

Metrocity AVM'ye Lübnanlılar talip oldu. Metrocity’nin yatırımcısı, AVM’ye Ortadoğulu yatırımcılardan ilginin olduğunu doğruladı. Kulislerde konuşulanlara göre Lübnanlılar 50 milyon dolar ön ödeme yaptı, toplam satış bedeli ise 500 milyon doları bulacak.


Perakende sektörü son günlerde Metrocity alışveriş merkezinin satıldığına ilişkin iddiayı konuşuyor. Kulislerde konuşulanlara göre; Metrocity’yi Lübnanlı bir grup satın aldı, ön ödeme olarak da 50 milyon dolar verdi. Metrocity’nin satış fiyatının ise 430 milyon dolardan aşağı olmayacağı belirtiliyor.


Lokasyon çok değerli


Sektör yetkilileri, “Metrocity’nin 51 bin metrekare kiralanabilir alanı var. Metrekaresi 60 dolardan hesaplansa ayda 3 milyon, yılda 36 milyon dolar eder. Alışveriş merkezleri satışları 12 yıl üzerinden yapılır genellikle. Burada da aynı süre baz alınırsa 432 milyon dolar eder. Ancak Metrocity, çok değerli olan Büyükdere aksı üzerinde, metro bağlantısı var....