27 / 04 / 2024

Metrocity AVM borcu

Metrocity AVM borcu

Metrocity açıldığı 2003’ten beri ortaklar arası ve aile içi kavgalarla gündemde. Ortaklar arasında yeni kavganın konusu ortaklardan Seda Gengörü’nün şirketten aldığı belirtilen 60 milyon TL paranın silinmesi talep ediliyordu. Genel Kurul toplandı. Borcun silinmesi reddedildi!

Ziraat Bankası Ankara Next Nevel AVM'yi 1 milyar liraya satıyor!

Pasifik Gayrimenkul tarafından yapılan Ankara Next Level AVM, 2019’da kredi borcu karşılığı Ziraat Bankası’na devredilmişti. Ziraat, AVM’yi bu ay 1 milyar liraya satışa çıkardı. 

AVM yatırımları geriledi! 60-70 AVM bankalara geçebilir!

Prof. Dr. Hüseyin Altaş, şu anda AVM’lerin bankalara 12 milyar dolar borcu olduğunu söyleyerek, geçen sene dört AVM'nin bankalara geçtiğini belirtti. Altaş, AVM sahiplerinin başka alanlardaki gelirlerinden buraya takviye yapılmazsa 60-70 AVM'nin daha bankalara geçeceğini de sözlerine ekledi.

AVM'ler için kritik süreç!

15 milyar doları aşkın yatırım kredisi borcu olan AVM’ler, borç çeviremiyor. 30 AVM’nin bankalara devir yolunda olduğu ifade edildi..

AVM yatırımcıları yapılandırma istiyor!

AVM'lerde kiralamaların TL'ye dönmesi ve artan finansman maliyetleri yatırımcıları zora soktu. 15 milyar dolar civarında borcu bulunan sektör bankalardan yapılandırma istiyor.

Döviz borcu olan 120 AVM bankalara geçebilir!

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, dövizli kiraların TL’ye dönüştürülmesi kararnamesi sonrası AVM’lerin 15 milyar dolar döviz borcu olduğunu açıkladı. Alkaş, yaklaşık 120 AVM'nin bankalara geçebileceğini söyledi.

AVM yönetimlerinin uzlaşma kültürüne sahip olması gerekiyor!

Elle Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Fehim Akar, sektörde kredi borcu olmayan nadir şirketlerden biri olduklarını söylüyor. Sektör olarak AVM kiraları ve üreticilerle olan vade sorunları konularında çözüm aradıklarını belirtiyor.

MetroCity'de icra nedeniyle sökülen merdivenler geri döndü!

İstanbul Levent’te bulunan MetroCity AVM’nin yürüyen merdivenlerinin bazılarının paletleri alacaklı firmanın aldırdığı haciz kararından dolayı sökülmüştü. MetroCity'de icra nedeniyle sökülen merdivenler geri döndü.

MetroCity AVM'ye icra şoku!

İstanbul Levent'teki MetroCity AVM icra şokuyla sarsıldı. Haciz iddiaya göre, AVM'nin ortaklarından Seda Gengönü'nün Metrocity'yi teminat olarak gösterip faktoring şirketlerinden 5 milyon dolar borç alması üzerine geldi. 

ORA AVM için iflas kararı çıktı!

Bayrampaşa'da yer alan Ora AVM iflas etti. 250 mağaza ve otelin bulunduğu AVM’nin toplam borcu 1 milyar 590 milyon lira.

Gürcistan Metrocity Batumi AVM 29.2 milyon TL'ye satılıyor!

Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret AŞ. tarafından Gürcistan Batum'daki Metrocity Batumi AVM satın alındı. Firma, 13,5 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunan AVM için 29 milyon 270 bin dolar ödeyecek.

Metrocity AVM'de sular durulmuyor!

Metrocity açıldığı 2003’ten beri ortaklar arası ve aile içi kavgalarla gündemde. Ortaklar arasında yeni kavganın konusu ortaklardan Seda Gengörü’nün şirketten aldığı belirtilen 60 milyon TL paranın silinmesi talep ediliyordu. Genel Kurul toplandı. Borcun silinmesi reddedildi!

Metrocity AVM satılacak mı?

İstanbul’da sayıları 50’yi bulan AVM’lerin büyük bir kısmındaki esnaf yaz durgunluğu yaşarken, Vatan gazetesinden Necla Dalan, AVM alım satım piyasasını hareketlendirecek habere imza attı.

Metrocity AVM'ye Araplar talip oldu!

Metrocity’nin yatırımcısı, AVM’ye Ortadoğulu yatırımcılardan ilginin olduğunu doğruladı. Lübnanlıların 50 milyon dolar ön ödeme yaptığı konuşulurken toplam satış bedelinin ise 500 milyon doları bulacağı söyleniyor.

Metrocity AVM borcu Haberi

Metrocity AVM borcu

İstanbullular bilir. Çok değil 2000’li yılların başına kadar Levent’ten Maslak’a uzanan hatta Roche, Deva, Tekfen, Eczacıbaşı, Renault gibi fabrikalar yer alırdı.Bu fabrikalardan biri de Philips televizyon fabrikasıydı. Şirket fabrikasını Çorlu’ya taşımaya karar verince arazisi satışa çıktı. Arazinin yüzde 25’i de Sabancı Grubu’ndaydı. Arsa 1990’lı yıllarda Bursalı iplikçi Bisaş Tekstil’in sahibi Muammer Ağın tarafından satın alındı. Ağın kendisine ortak olarak ünlü Gümüşsuyu Halıları’nın sahibi Necmettin Öztemir’i seçti.


Yıllar içinde yaşanan krizlerle iki ortak da tekstilden çıktı. Ağın Bisaş’ı kapattı. Öztemir’in Gümüşsuyu fabrikası ise 2001 yılında 26 milyon dolarlık piyasa borcu, 7 bin borsa mağduru ve 1500 işçinin alacakları ile iflas etti.


2003 YILINDA AÇILDI

Bu sıkıntılara rağmen iki ortak bölgenin ilk alışveriş merkezi ve konut projesi Metrocity’nin inşaatını sürdürdü. Metrocity 2003 yılında işte...