05 / 05 / 2024

Metropolitan planlama özellikleri

Metropolitan planlama özellikleri

Metropolitan planlama nedir? Merak ediyorsanız, metropolitan planlama ile ilgili bilgiler için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Mergen Proje Planlama Mühendislik Müşavirlik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mergen Proje Planlama Mühendislik Müşavirlik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Anıl Türktaş tarafından kuruldu.

TOKİ'den cami planlama ve tasarım projesine destek!

TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut, cami planlama ve tasarımı projesi çalışmalarına TOKİ’nin de katkı sağlayacağını belirtti...

İyi bir kent planlama sürecinin 5 adımı!

İmpo İmar AŞ Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, iyi bir planlama için gözönüne bulundurulması gereken 5 adımı anlattı...

Akalın Planlama Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Akalın Planlama Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü’nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Belya Mehmet Akalın tarafından kuruldu. 

Şehircilik sadece planlama sorunu değildir!

Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktan Nalbantoğlu, salt imar planıyla şehirle biçimlendirmenin artık mümkün olmadığım, kentleri sıradanlıktan uzaklaştıracak yeni bir planlama biçiminin ortaya konulması gerektiğini vurguladı.

Cami Planlama ve Tasarımı Projesi değerlendirildi!

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü "Cami Planlama ve Tasarımı Projesi" değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Tuzla Batakçalı Mevkisi’ne planlama müjdesi!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada, İstasyon Mahallesi Batakçalı Mevkisi’nde emsali yükselterek bölge ve ilçe geleceğini yakından ilgilendiren bir planlama yaptıklarını belirtti. 

Gemlik için planlama süreci yakında başlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gemlik'te deprem tehlikesi altında bulunanların nakline ilişkin planlama sürecinin önümüzdeki günlerde başlayacağını dile getirdi.

Site yönetim planının özellikleri!

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, Emlakkulisi.com okurları için "site yönetim planının özellikleri" konusunu kaleme aldı. İşte, Zeynel Kayınova'nın yazısı...

Metropolitan Global İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Metropolitan Global İnşaat Anonim Şirketi bugün 50 bin TL sermaye ile bugün Uğur Tunç, Tolunay Yıldız, Orhan Yıldız, Özbet Yıldız ve Köksal Cengiz ortaklığında kuruldu. 

Properist Planlama İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Properist Planlama İnşaat Ticaret Anonim Şirketi Ali Elbeyoğlu ve Ufuk Güneri ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün  kuruldu. 

GTÜ öğrencilerine şehir planlama bilgilendirmesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Şehir Planlama Bölümü’nün ilk öğrencilerini misafir etti.

Erdim Mimarlık Restorasyon Planlama İnşaat Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erdim Mimarlık Restorasyon Planlama İnşaat Taahhüt ve Ticaret Limited Şirketi Ümit Erdim ve Derya Erdim ortaklığında 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Metropolitan planlama özellikleri Haberi

Metropolitan planlama özellikleri

Metropolitan planlama nedir?

Metropolitan planlama, anakent tasarlaması olarak da biliniyor. "Metropolitan planlama nedir?" sorusunun yanıtından önce metropolitan kelimesini tanımlayalım.


Metropolitan; Bir devletin veya bir ülkenin ana şehrini ifade ediyor.


Metropolitan planlama ise, ülke veya herhangi bir bölgesini sosyal ve ekonomik yönden gelişmesini temin etmek amacı ile ulusal planlamaya bağlı olarak, kamu yatırımlarının zaman ve mekan içerisinde dağılımını gösteren ve uygulamayı sağlayacak bir mahalli idari sistemini tanımlayan planlamaları ifade ediyor.


Bir diğer ifade ile metropolitan planlama; Anakentlerin kentsel işlevlerini daha iyi görebilmeleri, bulundukları ülkenin gelişmesine daha çok katkıda bulunabilmeleri, buna karşılık ona her yönden daha az yük olmaları için, toprağının kullanılması, ekonomik ve toplumsal etkinlikleri için yapılan planlamalar olarak karşımıza çıkıyor.



Işıl Seren...