09 / 05 / 2024

metroya yakın konutlar

metroya yakın konutlar

Metro inşaat başlar başlamaz konutların fiyatları artıyor. Metro seferleri başlayınca da konut fiyatları daha da artıyor...

Kahramanmaraş Valisi Ünlüer: İl genelinde yıl sonuna kadar 10 bine yakın deprem konutu teslim edilecek!

İnşası tamamlanan deprem konutları hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Konuya ilişkin bilgi veren Kahramanmaraş Valisi Ünlüer il genelinde yıl sonuna kadar 10 bine yakın deprem konutunu teslim edileceğini duyurdu.

Giresun Dereli'deki afet konutları dere yatağına yakın inşa edildi!

Giresun’da geçtiğimiz sene meydana gelen sel felaketinden sonra Dereli'de başlatılan afet konutları da dere yatağının yakınında inşa edildi.

Körfez sanayi tesisine yakın konutlar taşınıyor! 

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan 17 Ağustos Gölcük depreminde yanan tankerlerinin yanında yer alan konutlar taşınıyor. 

Murat Kurum: 300'e yakın millet bahçesi yaptık!

Yaptıkları tüm inşa faaliyetlerinin, konutların, iş yerlerinin, kamu binalarının sıfır atık uyumlu, yalıtımlı, enerji verimli, akıllı ve çevreci binalar olduğunu belirten Kurum, ayrıca şehirlere nefes aldıran 300'e yakın millet bahçesi yaptıklarını belirtti.

Metroya yakın ve düşük katlı ofislere talep artacak!

İstanbul'un metrekare fiyatına göre en çok öne çıkan 50 ofisi mercek altına alındı. Verilere göre, 2021'de kira fiyatlarında önemli bir artış olmayacak. Metroya yakın, düşük katlı ofislere talep artacak.

3. havalimanı yakınına 10 bin konutluk yeni şehir kuruluyor!

Kanal İstanbul ile birlikte her iki yanda yeni şehirler kuracaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni havalimanının yakın bir mesafesine yaklaşık 10 bin konutluk bir yer kuruyoruz ki oranın personelinin gidiş gelişini zora sokmayalım ve orada da zemin artı 4 konutları yapalım" dedi

Metroya yakın olan evler tercih ediliyor!

Yapılan araştırmalara göre ev arayanların en çok ulaşımı kolay olan ilçeleri tercih ettiği açıklandı. Metroya yakın olan evler hızla satılıyor.

En çok metroya yakın evler tercih edildi!

Yapılan araştırmaya göre metroya yakın olan konutlar daha çok tercih ediliyor. Satılık daire arama oranı yüzde 55'den yüzde 60'a kadar çıktı.

TOKİ şehit yakını ve gazileri ev sahihi yapıyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) şehit yakını ve gazileri ev sahibi yapıyor. TOKİ, ev sahibi yaparken iki seçenek sunuyor. İlk seçenek faizsiz kredi kullandırılması, ikincisi ise TOKİ konutlarından yararlanma fırsatı.

3 boyutlu konutların yakınındaki okullar haritada gösterilecek!

Bugüne kadar bine yakın konut projesini internet üzerinden 3 boyutlu sergileyen 3DKonut okulların açılmasına sayılı günler kala yeni bir uygulama daha başlattı.

Uptown İncek Konutları'nda teslime yakın satışlar arttı!

Ankara’nın göl ve orman manzaralı projesi Uptown İncek ‘te teslime yakın satışlar arttı. TED Ankara Koleji’ne kapı komşusu olan proje sosyal donatı alanları ile de dikkat çekiyor.

TOKİ Bursa'daki şehit yakını ve gazilere tapularını dağıtıyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 2001'de Bursa'da yaptırılan 20 daireyi şehit yakını ve gazilere tahsis etmişti. Konutların bedelini aylık 73.74 liraya 240 ay faizsiz ödeme seçeneği sunan TOKİ evlerin tapularını dağıtmaya başladı.

TOKİ Bursa Göçmen Konutları'nda şehit yakını aileler dairelerine kavuşuyor!

Bursa’da 14 yıldır oturdukları 20 dairelik apartmanı geri alınmak istenen şehit yakını ve gaziler TOKİ’ye ayda 73 lira ödeyerek tapularına kavuşacak..

metroya yakın konutlar Haberi

metroya yakın konutlar



Metro yalnızca ulaşımda kolaylık sağlamıyor, geçtiği hat üzerinde yer alan tüm semtlerdeki konut fiyatlarını da ortalama yüzde 5 ile 25 arasında yukarı doğru çekiyor. 


Yeni açılacak hatlarda inşaat başlar başlamaz fiyatlar hareketleniyor. Metro seferleri başlayınca da en yüksek artış görülüyor. Metronun geçtiği semtler markalı konutların da tercihi oluyor. İstanbul'daki metro hatları üzerindeki semtlerde hem mevcut hem de yeni inşa edilen markalı konutlar, metroya yakın olmalarını pazarlama avantajına çeviriyor. Bunun örneğini geçtiğimiz yıl açılan Kadıköy-Kartal metrosu ve dün resmi açılışı yapılan Başakşehir-Otogar metrosunda gördük. 



Şu anda İstanbul'da inşaatı devam eden ve ihale aşamasına gelen metro hatları, yeni bir 'prim hattı' oluşturacak. İstanbul'da 2015 yılına kadar açılması planlanan hatlar arasında Şişhane-Haliç-Yenikapı, Aksaray-Yenikapı, Levent-Hisarüstü, Üsküdar-Çekmeköy ile Kartal'dan Kaynarca'ya uzanacak hat bulunuyor. 2015 sonrasında inşaatı...