24 / 07 / 2024

Mevlana Meydanının ismi mi değişti

Mevlana Meydanının ismi mi değişti

Darbe girişiminin beşinci gününde Mevlana Meydanı’ndaki on binlerce Konyalıya seslenen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Meydanı’nın artık demokrasi meydanı olduğunu söyledi.

Eminönü Meydanı'nın inşaatı için Romanya'dan asfalt getirilmiş!

1940 yılında Eminönü Meydanı'nın inşaatı yavaş ilerlediğinde şikayet edilmiş. Belediye tarafından yapılan tetkikler sonrasında hava durumu değelendirilmiş ve ona göre karar verilmiş.

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!

1939 yılında belediyenin imar planlarının arasında Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların açılması ve Eminönü Meydanı'nın tasarlanması varmış.

iPhone’ların ismi mi değişiyor? iPhone’ların yeni ismi ne olacak?

iPhone’ların isminin değişmesi gündemde yer alıyor. Peki iPhone’ların ismi gerçekten değişecek mi? İşte detaylar!

O bakanlığın ismi değişiyor! Teklif TBMM'ye geldi ÇED koşulu da kalkıyor

TBMM'ye sunulan “Endüstri Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ne göre; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ismi değişiyor. “Cazip hale getirme” gerekçesiyle endüstri bölgelerinde yatırımcılara mülkiyet devri yapılmasının önü açılacak.

Manisa Meydan'ın lansmanı yapıldı!

Yatırımlarla sık sık gündeme gelen Manisa’nın ilk ve tek karma kullanım projesi olan Manisa Meydan'ın lansmanı gerçekleştirildi.

Konya Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ramazan Bayramı namazını Konya'daki tarihi Kapu Camisi'nde kıldı. Kurum, Konya'da devam eden Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi ve Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi ile ilgili konuştu.

Bursa Osmangazi Meydanı'nın inşaatı hızlandı!

Bursa’da yapımına başlanan Osmangazi Meydanı inşaatı, tüm hızıyla yükselirken, insanların inşaata olan merak ve ilgisi de her geçen gün artıyor.

Konya Mevlana'da 19 bin 750 metrekarelik alan dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi kapsamında 19 bin 750 metrekarelik bir alanda dönüşüm yapıldığını belirtti.

Sakarya Unkapanı Meydanı'nın temeli atılıyor!

Sakarya'ya yakın zamanda kazandırılacak Unkapı Meydanı için çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce meydan inşaatı için yakın zamanda temel atma töreni yapılacağını dile getirdi.

Osmangazi Kent Meydanı, Bursa'nın çehresini değiştirecek! 

Bursa Osmangazi Belediye Meclis Üyeleri, inşaat çalışmaları süren Osmangazi Meydanı'nın şantiyesini ziyaret etti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bursa için çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Her anlamda büyük bir iş yapıyoruz" dedi...

Fatsa Meydanı'nın inşaatı başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Meydanı'nın inşaatına başladı.

Tosya Belediyesi 3 farklı projeyle kent meydanını değiştiriyor!

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ve Başkan Yardımcısı Mustafa Mola Kastamonu Cumhuriyet Meydanını projeleri için yerinde incelemeler yaptı.

Mevlana Meydanının ismi mi değişti Haberi

Mevlana Meydanının ismi mi değişti


Darbe girişiminin beşinci gününde Mevlana Meydanı’ndaki on binlerce Konyalıya seslenen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Meydanı’nın artık demokrasi meydanı olduğunu söyledi. Başkan Akyürek: “Türkiye’yi ateşe attılar. Türkiye’nin önüne büyük engeller çıkardılar. Kendi uçaklarımızla kendi polisimizi, kendi insanımızı katlettiler ama yanıldıkları bir nokta oldu. Kahraman milletimizi unuttular. Cenab-ı Hak milletimize kastedenleri kahretsin” dedi.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, darbe girişiminin beşinci gününde de Mevlana Meydanı’nda vatan nöbeti tutan on binlerce Konyalı ile bir araya geldi.

Konuşmasına Necip Fazıl Kısakürek’in Sakarya şiiriyle başlayan Başkan Akyürek, “Bu 5 günlük dava nöbetinde, her akşam Mevlana Meydanı’nı hınca hınç dolduran değerli Konyalı hemşerilerimizi, Selçuklu torunlarını, Mevlana’nın, Konevi’nin, Kılıçarslan’ın değerli evlatlarını tebrik ediyorum. Hem davamıza, hem milletimize, hem inancımıza hizmet ediyorsunuz, hem de kendi...