05 / 05 / 2024

Mevlana müzesi açık günleri

Mevlana müzesi açık günleri

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, en fazla ziyaretçi alan müzeleri açıkladı. Çelik, "En fazla ziyaretçi alan yerlerde ilk üç yine tartışmasız Ayasofya, Topkapı ve Mevlana müzeleri" dedi.

'Kentsel dönüşüm yapmak isteyene kapımız açık' diyen Bakan Özhaseki'den seferberlik açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmalarını desteklediklerini ifade ederek, ''Kentsel dönüşüm yapmak isteyene kapımız açık''dedi.

Dünyaca ünlü banka iflas ettiğini açıkladı. Dünyadan binlerce müşterisi var. Müşteriler şaşkına döndü

Dünya genelinde bankalardan endişe verici haberler gelmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü bir banka daha iflas ettiğini açıkladı. Müşteriler şaşkına döndü.

Bir bankadan müşterilerini şaşkına döndüren hamle. Son dönemlerin zam şampiyonu hakkında şok indirim kampanyası

Son dönemlerin zam şampiyonu arasında benzin ve motorin bulunduruyor. Bir banka müşterilerini bu konuda şaşkına döndüren bir hamleye imza attı.

Bir banka herkese 2 bin TL vereceğini açıkladı. Dünyanın her yerinden müşterisi var. Müşterileri şaşkına döndü

Türkiye'nin önemli bankaları arasında yer alan Akbank, müşterilerine yönelik 2 bin TL vereceğini açıkladı. Dünyanın her yerinden müşterisi olan bankanın müşterileri şaşkına döndü. İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı personel alımı yapacak! Açık kadrolar tek tek belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru şartları açıklanırken, açık kadrolar da belli oldu.

İzmir'de belediye 14 tarım arazisini açık arttırma ile satacak!

İzmir Bergama Belediye Başkanlığı tarafından, İzmir İli, Bergama İlçesi, Tırmanlar, Yortanlı, Paşaköy, Eğrigöl, Kurfallı, Ferizler ve Karahıdırlı mahallelerinde konumlanan 14 tarım arazisi açık arttırma ile satılıcak.

Atlas Sineması ve İstanbul Müzesi açıldı! 

Kültür Bakanlığı tarafından iki yıldır restore edilen Tarihi Atlas Sineması yeniden sanatseverlerle buluşuyor. Tarihi sinema önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ni 28 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek törenle yeniden ziyarete açacak

Hatay Şehir Müzesi açıldı!

Hoşgörü kenti Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürünü yansıtan Şehir Müzesi ziyarete açıldı...

İstanbul Havalimanı Müzesi açıldı!

İstanbul Havalimanı Müzesi 'Türkiye'nin Hazineleri-Tahtın Yüzleri' sergisiyle hizmete açıldı...

Hatay Musa Dağı Müzesi açılışa hazırlanıyor!

Türkiye'nin tek Ermeni Köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesine bağlı Vakflı Köyü'nde Musa Dağı Müzesi'nin inşaatı tamamlandı.

Kayseri Etnografya Müzesi açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi Güpgüpoğlu Konağı’ndaki Etnografya Müzesi’nin yeniden açılışı sebebiyle gerçekleştirilen törene katıldı.

İzmir Konak açık hava müzesi açılıyor!

2 yıl su altında kalan Roma dönemine ait 1800 yıllık hamam İzmir’de inşaat çalışması sırasında bulunmuştu. Bulunan tarihi alan açık hava müzesi yapılıyor. Yapılan müzede tarihi alanda bulunan mozaiklerin üstü camla kapatılacak, izleme terasları ve yürüyüş yolları yapılacak...

Mevlana müzesi açık günleri Haberi

Mevlana müzesi açık günleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm sektörü ile kültür endüstrisinde, 2013 yılında tohumlarını ektiği ve 2014 yılında geliştirdiği yenilikçi politikaların olumlu geri dönüşlerini almaya devam ediyor. 2014 rakamları, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik döneminde uygulamaya konulan politikalar doğrultusunda yaşama geçirilen projeler, yapılan atılımların isabetli olduğunu ortaya koydu. Müze ve ören yerlerinden elde edilen gelir 2014'te yüzde 39 arttı, Müzekart satışları bir önceki yıla göre yüzde 100'ün üzerinde arttı. 



Bakan Ömer Çelik, "Elde edilen sonuçlarla 2014 hedeflerimizin üzerine çıktık. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı birimlerin 1 Ocak-31 Aralık 2014 dönemi değerlendirme raporları sevindirici, veriler ileriye dönük olarak da iyi sonuçlara işaret ediyor. Müze ve ören yerleri ile ticari faaliyetlerden elde edilen gelir bu yıl yüzde 39'luk bir artış ile 435 milyon...