17 / 05 / 2024

Mevlana Müzesine girişler ücretsiz

Mevlana Müzesine girişler ücretsiz

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Mustafa Çıpan, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları sonrasında Mevlana Müzesi'ne girişler bu sabahtan itibaren ücretsiz oldu.

Yabancıya gayrimenkul satışından ilk çeyrekte 796 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi!

Türkiye'ye yılın ilk çeyreğinde toplam 1.5 milyar dolar tutarında uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi  olduğu belirtilirken, bunun 796 milyon dolarlık kısmı yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte detaylar...

Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişinin şubat ayında 240 milyon dolar olduğunu açıkladı. Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından Türkiye’ye 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi.

910 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 415 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2024 yılının Ocak ayında Türkiye'ye 910 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 415 milyon dolarlık bölümünün yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu belirtti.

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Yatırım anahtarı CDS'ler varlık fiyatlarını nasıl etkiler?

Kredi risk primi (CDS), bir çeşit sigorta olarak görev yaparken, yatırımın riskini en aza düşürmek için ödenmesi gereken tutarın hesaplanmasında yardımcı oluyor.

İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İBB resmen duyurdu! İşte Cumhuriyet'in 100. yılına özel ücretsiz müzeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak işletmesindeki müzelerde "müze girişi kampanyası" başlattığını duyurdu. Peki İstanbul'da hangi müzeler ücretsiz? İşte ücretsiz müzeler...

Miras paylaşımında kardeşler farklı pay alabilir mi? 

Miras paylaşımında kardeşler farklı pay alabilir mi sorusu sıklıkla merak edilir. Miras hukukunda bu konu ile ilgili yasal düzenlemeler yapılmış olup gerekli yerlerde uygulanır. Peki kardeşler miras sürecinde farklı pay alabilir mi ve farklı pay almak yasak mı? İşte detaylar...

İslam Memiş gümüş yatırımcılarını uyardı: Gümüşte düşüşler kalıcı değildir!

Gümüş fiyatları, son zamanlarda dolar kurundaki hareketlilikle ani iniş çıkış yaşarken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yatırımcılara ''Gümüşte düşüşler kalıcı değildir'' diyerek uyardı.

Depremlerde yıkılan apartmanın 2 müteahhidi için 90'ar yıla kadar hapis istendi! 

Adana'daki Özgür Apartmanı'nın Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması ile ilgili soruşturma çerçevesinde, tutuksuz müteahhit kardeşler Mahmut ve Murat Alpşar hakkında 90'ar yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. İşte ayrıntılar...

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı.

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

İstanbullular dikkat! Yarından itibaren 15 Ekim'e kadar ormanlık alanlara girişler yasaklandı! 

İstanbul Valiliği tarafından, orman yangınlarının engellenmesi için 24 Haziran-15 Ekim tarihleri arasında ormanlara girişlerin yasaklandığı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Mevlana Müzesine girişler ücretsiz Haberi

Mevlana Müzesine girişler ücretsiz



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları sonrasında Mevlana Müzesi'ne girişler bu sabahtan itibaren ücretsiz oldu.


Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Mustafa Çıpan, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları ve kamuoyunun beklentileri üzerine Konya Mevlana Müzesi ile Nevşehir Hacıbektaş Müzesi'nin ücretsiz ziyarete açılmasının talep edildiğini belirtti.


Çıpan, bu çerçevede, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetim Kurulu’nun 02.12.2014 tarih ve 433 sayılı kararı ile Mevlana Müzesi'ne ücretsiz girişlerin bugün başladığını...