05 / 05 / 2024

Michael Goldman rant

Michael Goldman rant

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde seminere katılan ABD’li sosyolog Michael Goldman, küresel sermayenin küresel kentleri bir tür rant aracına döndürdüğünü söyledi..

Michael Goldman: Küresel kentler bir tür rant aracına dönüştü!

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde seminere katılan ABD’li sosyolog Michael Goldman, küresel sermayenin küresel kentleri bir tür rant aracına döndürdüğünü söyledi..

Ali Ağaoğlu'ndan rant vergisi değerlendirmesi!

İnşaat sektörünün bir numaralı gündem maddesi rant vergisi uygulamasını eleştiren Ağaoğlu, "AK Parti'yi sandıkta yenemeyenler, ekonomiyi bozarak kurtulmak istiyor. Ekonomiyi durdurma çarkına su taşınıyor" dedi

Rant vergisi arazide tekeli önler konut fiyatını artırmaz!

İnder Başkanı Nazmi Durbakayım, “Rant vergisinin genele yayılması, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek” dedi. GYODER Başkanı Aziz Torun ise vergi düzenlemesinin konut fiyatlarını artırmayacağını vurguladı

İnşaatçılar rant vergisini Ankara'ya götürüyor!

Son dönemde gündeme gelen rant vergisi, konutlardaki yüzde 18'lik KDV oranı ve imar mevzuatları ile sıkıntıya giren müteahhitler sorunlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başı çektiği devletin zirvesine anlatmak için Ankara'nın yolunu tutuyorlar.

Rant vergisi, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek!

Rant vergisi, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek. İnder Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Rant vergisinin genele yayılması, arazi spekülatörlerinin tekel oluşumuna set çekecek" dedi.

İmar rantına şeffaf vergi!

Kamunun imar artışından pay almasının önünü açan rant vergisi şeffaflaşıyor. Bakanlık rant vergisine özel bir internet sitesi kuracak, vatandaş, imar artış oranlarını buradan takip edebilecek...

İnşaat sektörü yetkilileri rant vergisi için Ankara'da toplanacak!

Rant vergisi, konutlardaki yüzde 18’lik KDV oranı ve imar mevzuatları ile sıkıntıya giren müteahhitler sorunlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başı çektiği devletin zirvesine anlatmak için Ankara’nın yolunu tutuyorlar.

Emlakta oluşacak rant konutla tahsil edilecek!

Emlakta oluşacak rant konutla tahsil edilecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, gayrimenkul rantlarından belediyelere verilecek payın 'konut' olarak ödenmesini, belediyelerin de bu konutları yoksula kiralamasını önerdi.

Rant vergisi yüzyılın reformu!

Rant vergisi yüzyılın reformu. Geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan “ Kamuda Şeffaflık Paketi ” kapsamında yer alan imar vergisi düzenlemesine gayrimenkul sektöründen destek geldi

'Rant vergisi dengeyi bozar'

İMSAD Danışmanı ve Ekonomi Strateji Danışmanlık şirketinin Başkanı Dr. Can Fuat Gürlesel, rant vergisinin gelmesiyle arsa fiyatlarının artacağına dikkat çekti, 'Rant vergisi dengeyi bozar' dedi.

İmar rant vergisi arsa sahiplerine konut olarak mı verilecek?

Ev sahibi olan vatandaştan rant vergisi almaya hazırlanan belediyelerin, bu vergiyi arsa sahiplerinden konut olarak alması önerildi. Bu teklif gerçekleşirse konutlar yoksullara kiralanacak..

Recai Berber'den rant vergisi açıklaması!

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, imar planı değişikliklerinde yüzde 40’tan yüzde 100’e kadar değişecek oranlarda alınacak rant vergisi konusunda ilginç bir öneri getirdi.

Rant vergisi detayları!

Yeni Şafak Gazetesi yazarlarından Ünsal Ban bugünkü köşe yazısında imar rant vergisi konusuna değindi. Ban; " Bilindiği üzere, şehirlerde imar değişikliklerinden kaynaklanan rantlar söz konusu oluyor." dedi..

Michael Goldman rant Haberi

Michael Goldman rant


ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nün  “Sosyoloji Konuşmaları” seminerleri kapsamında Atatürk Kongre Merkezi’nde “Kontrolden Çıkmış Kentler: Kentsel Spekülasyonun ve Prekarya Vatandaşlığın Yeni Sınırı” konulu seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Minnesota Üniversitesi Öğretim Üyesi Sosyolog Michael Goldman ABD, Avrupa ve Asya’daki kentlerin karşılaştırmalı bir analizini yaptı.


2008 yılındaki küresel ekonomik krizin küresel kentler yaratma arzusunu ortaya çıkardığını dile getiren Goldman, küresel sermayenin küresel kentleri bir tür rant ve spekülasyon aracına döndürdüğünü kaydetti.


KONTROLDEN ÇIKMIŞ KENTLER


Goldman, “Kriz öncesi İspanyasında konut fiyatları yılda yüzde 20-30 oranında artınca, inşaat sektöründe patlama yaşandı. Üniversite öğrencileri bile banka kredileriyle ev almaya teşvik edildi. 1990’da çıkarılan yabancılara konut satma yasasıyla kuzey Avrupa başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden yurttaş konut almaya teşvik edildi. Bu süreçte sahiller, ormanlık...