02 / 05 / 2024

Midpointi kim alıyor

Midpointi kim alıyor

Dubai merkezli özel yatırım fonu Abraaj Group, Midpoint cafe-restoran zincirini 400 milyon toplam değer üzerinden satın almak üzere el sıkıştı. Satışa bahis hisse oranı ise henüz belli değil.

Londra'nın malikaneleri kapış kapış gidiyor! Bakın bu malikaneleri kim alıyor! 

Londra'daki süper prime emlak piyasası adeta bir patlama yaşıyor. Suudi Arabistan, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin'den gelen alıcılar, metrekare başına ortalama 4 bin 306 Sterlin'e çıkan malikaneleri kapış kapış alıyor.

2023'te 1 milyon 226 bin konut satıldı! Bu kadar konutu kredi kullanmadan kim alıyor?

2023'te 1 milyon 226 bin konut satılırken, geçen yıla göre yüzde 17,5 düşüş yaşandı. Piyasa koşullarına göre bu satışların çok bile olduğunu söyleyen Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci '' Bu kadar konutu kredi kullanmadan kim alıyor?'' diye sordu. İşte detaylar...

Twitter Türkiye'de de altın tik dönemi başladı! Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı!

Elon Musk'ın satın alınmasının ardından Twitter'da "Altın Tik" dönemi başladı ve yapılan değişikliklerle gündeme geldi. Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı...

Bu promosyon çok konuşulacak! Maaş promosyonlarında ortalık kızıştı! Kim kaç lira promosyon alıyor? Hemen bakın!

Polis maaş promosyonunda ortalık kızıştı. Günlerdir gündemden düşmeyen polis promosyonları için yetkililerden peş peşe açıklamalar geliyor. Kamu kurumlarının yüksek promosyonları Emniyette tepkiyle karşılandı. Peki kim kaç TL promosyon alıyor? Bu promosyon çok konuşulacak! Hemen bakın! 

Bu fiyattan, bu konutları kim alıyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Bu fiyattan, bu konutları kim alıyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 12 maddelik analizi...

3. Köprü inşaatında 450 Güney Koreli çalışıyor!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün iki yakayı kavuşturmasına yaklaşık 350 metre kaldı. Projede toplam 7 bin 750 kişi çalışıyor ve bunların 450’si Güney Koreli.

3. Havalimanı'nda 1800'ü aşkın hafriyat kamyonu çalışıyor!

Beş aylık siyasi belirsizlik sürecinde geleceğine ilişkin çeşitli yorumlar yapılan mega proje, kesintiye uğramadan sürüyor. Proje kapsamında kurulan onlarca şantiyede bin 800'ü aşkın hafriyat kamyonu çalışıyor.

3. Havalimanı'nda bin 800'ü aşkın hafriyat kamyonu çalışıyor!

Beş aylık siyasi belirsizlik sürecinde geleceğine ilişkin çeşitli yorumlar yapılan mega proje, kesintiye uğramadan sürüyor. Proje kapsamında kurulan onlarca şantiyede bin 800'ü aşkın hafriyat kamyonu çalışıyor.

Arda Turan Boğaz'dan yalı alıyor mu?

Arda Turan, Boğaz'dan yalı alıyor muArda Turan önceki akşam sevgilisi Aslıhan Doğan, kardeşi Okan Turan ve yapımcı Bahadır Özdener’le Karaköy’de bir mekandaydı.

Vadiyaka Evleri Başakşehir'in en iyi lokasyonunda yer alıyor!

18 bin metrekare alan üzerinde yayılan projede 361 konut ve 56 adet ticari ünite yer alıyor. Şehir Hastanesi’ne 1 dakika uzaklıkta bulunan projede 2+1 ile 4+1 arasında değişen daire tipleri bulunuyor.

İstanbul'da 7 bin kişi metro için yeraltında çalışıyor!

"Her yere metro, her yerde metro" hedefi için 7 gün 24 saat yerin altında çalışan 7 bin kişi, vatandaşın İstanbul'da ulaşımı rahat sağlayabilmesi için çalışıyor.

İstanbul'daki ulaşım ağlarında 7 binden fazla kişi çalışıyor!

İstanbul'da son dönemde yapılan metro ve tünel inşaatları şehrin altında adeta kasaba oluşturdu. 7 binden fazla kişi yer altında çalışıyor.

Bahçeşehir Eston Şehir Mahallem'de 315 bağımsız birim yer alıyor!

TMSF'den 1,6 milyon metrekare araziye sahip olan Eston Şehri satın alan Polatyol, arazi üzerindeki ilk projesini satışa çıkardı. Bahçeşehir'de Eston Şehir Mahallem adıyla hayata geçirilen projede 315 bağımsız birim yer alıyor.

Midpointi kim alıyor Haberi

Midpointi kim alıyor


İstanbul’da restoran-kafe piyasasında hareketlilik devam ediyor. Doğuş Grubu’nun ard arda yaptığı alımlarla hareketlenen piyasada, son olarak restoran zinciri Midpoint’le ilgili bir satış haberi geldi. Midpoint, toplam 400 milyon dolar piyasa değeri üzerinden Dubaili yatırım şirketi Abraaj Group’a satılıyor. Abraaj’ın zincirin yüzde kaç hissesini satın alacağı ise henüz açıklanmadı.


Fortuneturkey.com’un haberine göre, Midpoint’in 2013 yılı cirosu yaklaşık 200 milyon lira. Grubun faiz, vergi, amortisman öncesi (EBITDA) kârı ise 50 milyon lira civarında gerçekleşti. Abraaj’ın el sıkıştığı 400 milyon dolarlık (yaklaşık 860 milyon TL) meblağa göre, şirkete 2013 EBITDA’sının yaklaşık 17 katı değer biçilmiş oluyor. Son yapılan alımlarda bu sektördeki EBITDA çarpanları benzer seviyelerde gerçekleşmişti.


18 şubesi var


İlk dükkanını ‘Herkesin buluşma noktası’ sloganıyla 2002 yılında Bağdat Caddesi’nde açan Midpoint’in, geçen 12 yıllık sürede...